När glömskan faller till...

...blir bloggen ganska tyst... för vissa i alla fall.
 
Jag kan ju med min största glädje säga att ridningen har börjat igen!!! Lyckliga jag!
Har ju varit utan hästar nästan ela sommaren. Men nu är ordningen återställd i alla fall.

För tillfället rider jag Kadoor. Han är en knabstrupperkorsning som stått på ridskolan ganska länge nu. Supermysig att stå och kela med, men han har sina knep för att slippa anstränga sig. Han har en ovana att rätt som det är tvärstanna oavsett gångart för att sedan försöka ta sig in till mitten. Han vet ju att om man ställer sig på medellinjen så är det dags för avsittning.
Men han är i alla fall riktigt go att rida.

Här får ni en bild på honom sen i vintras


Nu på tisdag blir det dressyr på den här lille hästen. Ni kanske får en liten utvärdering på passet efteråt ;)
 

I don't wanna

Föörst så var vi på någon B-spelning där folk jag "känner" skulle spela med sina band. Av någon konstig anledning så spelade första bandet "Blue collar man" och även andra bandet började spela den låten...
 
OCH SEN så kommer Tommy Shaw in och börjar sjunga och spela :-D Awesome!!!!
 
OCH SEN så kommer resten av STYX också in inklusive Lawrence Gowan!!! :-D AWESOME !! Ehehe gissa vem som skrek högst då? ;-)
 
Så började de spela och emellanåt så (eftersom jag givetvis satt längst fram, närmast scenen) så pratade jag lite med Larry! :-D
 
OCH SEN ..... så vaknade jag  :-(
 
Hände lite andra saker också men jag orkar inte skriva alles. MEN snacka om att bli besviken när man vaknar...
 
I morgon går i alla fall flyttlasset och Flinta kan äntligen säga bye bye Nygård föralltid! Jag själv lär väl dyka upp där emellanåt och hälsa på allt folk som jag faktiskt kommer att sakna. Men jag tänker inte åka upp dit i onödan i alla fall^^
 
Trist och tråkigt att det skulle bli så men det är så jag känner nu i alla fall. I don't like the place at all...

The world's greatest band :-D

<3


Allmänt

Som ni nog har märkt så har jag inte bloggat så mycket under den senaste veckan. Anledningen är den att jag har alldeles för mycket i huvudet och hinner inte med att blogga! Jag har börjat på gymnasiet och det är ganska tröttsamt mentalt sätt. Därför har jag inte heller haft någon inspiration, vilket man typ måste ha annars är det inte så roligt att blogga. Så fort jag är 'back on track' så kommer jag att börja igen :) har ju trotsallt en hel del bloggideer kvar som jag måste få ner och se kommer jag nog att komma på fler. Ska även fixa lite grejer på bloggen då det är en del grejer som ska läggas till, vi har ju ingen info om oss osv...
Jag har ju inte heller någon häst att rida förtillfället, vilket mer eller mindre gör mig galen och okoncentrerad. 
 
Så det är ett par saker jag måste få iordning innan jag börjar blogga igen! Förhoppningsvis tar inte inte så lång tid men jag kommer tillbaka så snart som möjligt! :) Ni får stå ut med Annie och Rebecka (vart hon nu är) så länge ;)
 
/Anique 
 
PS. Texten kan vara knäppt skriven men det beror på att jag har skrivit detta på Ipaden och den blir lite konstig ibland så orden kan sitta ihop lite här och var ;) DS.

En dag i taget

Trött, trött, trött.
 
Som vanlig med andra ord. Bläh egentligen har jag ingen lust alls att skriva. Men eftersom ingen annan gör det.
 
Igår var jag uppe i stallet dit Flinta ska flytta tillsammans med Joanna. Jag kollade på boxen Flinta ska ha och försökte göra mig bekant med stället ungefär. Kollade på när Joanna red sin fine lille Camati. Det var roligt! Man blir ju inte lite sugen på att rida. Men grejen är att jag har kommit på att jag inte egentligen är så sugen på att rida andra hästar utan jag vill rida Flinta.
 
Härom dagen fick jag rida på Klaras nordsvensk. Blacken, asså självklart var det roligt att rida och att försöka köra dressyr på honom var ju en upplevelse, men en trevlig sådan. Jag gillar när hästar är envisa. jag är van kan main n väl säga. Men jag blev bara ännumer sugen på att rida Flinta då.
 
Det kan ju bero på att han faktiskt har blivit såpass fin nu... Jag hade en hel del planer på hur vi skulle rida. Mest dressyrplaner då. Inte så att jag hade tänkt rida bara dressyr men för de gånger jag rider dressyr hade jag planer och jag hade ju även funderingar på att starta någon LC:1 med honom,. Asså inte så att jag hade tänkt att tävla utan bara en start ellet så för skojs skull.
 
Jag vet ju att det är bra att rida på olika bett tex. Och eftersom Flinta är såå förbannat besatt av att bita tag i sitt bett så hade jag tänkt att variera mellan att rida ´dressyr på det tredelade som han ju faktiskt går bra på, och mitt pelham.
 
Grejen är att det är nästan lättare att rida på det tredelade än på pelham då min häst är expert på att knäcka av i nacken på skarpa bett. men jag tror det kan vara bra att variera och rida på lite skarpare någon gång. Jag har ju delta eller så rider jag med två tyglar. Egentligen tror jag två tyglar är bättre för då kan man ju variera mer. men som sagt så hade jag ju tänkt att rida på det bara någon gång ilbland.
 
Annars har jag en mängd olika bett som jag rider på olika mycket.
 
Hackamore - har jag provat och jag vet inte riktigt vad jag tycker om det. Tror inte det passar Flinta men ska definitivt prova det igen innan jag lägger det helt på hyllan.
 
Tredelat sweet iron  - det är mitt dressyrbett som jag i princip bara rider dressyr på.
 
tvådelat med kopparrullar -. uteritt/hoppbett
 
Pelham - bett som jag använde i skogen när Flinta var som värst och inte gick att stanna på vanligt tränsbett. Har prövat att rida dressyr och hoppa på det men använder det inte så mycket längre. I och med att han blir så himla känslig (oftast, för ibland ignorerar han det och han har stuckit även på detta) och så väldigt taggad i skogen så stegrar han oftast mest om han intefår springa. Gör han till viss grad på andra bett också men gärna på detta så därför har jag inte använt det så mycket.
 
Shit, shit shit klockan är kvart över 12 redan. Jag får panik över att jag sover så länge på dagarna. Men jag kan inte sova på natten.... :-(
 
A ja jag ska försöka göra något vettigt nu!
 
Jag får ta en dag i taget och igår var Flinta *pepparpeppar* väldigt mycket bättre och gick nästan normalt!
 


By the by nu är det inte långt kvar tills vi Flyttar ! FINALLY!
 

Trött tjej

Har nu sett, eller mer eller mindre sovit mig igenom 3e pirates filmen. Haha.
 
i övrigt
 
Lite bättre häst och en kommentar som fortfarande får mig att le. En kommentar om en person jag verkligen hatar av en person jag verkligen älskar men som jag inte trodde kunde slänga ur sig en sådan sak. Leendet blir åter bredare när jag tänker på det :-)
 
Lägg till det att jag fått 2 av skivorna som jag beställt från USA (tyvärr inte ännu dvdn)  :-) Glad men trött tjej som återigen kan tro på att "the good catches up" :-)
 
sleep tight
 

It's hard enough

Just nu sitter jag hemma hos syrran och bloggar! Syrran är på veterinärstationen med Tokyo, deras katt. Jag har kollat på när en snubbe från telia fixat deras bredband och nu funkar det ju uppenbarligen! Så nu väntar jag på att syster ska komma hem igen och då ska jag åka till stallet. 
 
Inte direkt som jag hade plannerat min dag, men jag plannerar aldrig något för jag tycker om att ta dagen som den kommer. 
 
Undrar hur det är med min knaspålle idag. Hoppas han är bättre och eftersom solen skiner så kan han ju få gå utanför stallet och andas lite frisk luft en stund. 
 
mmhmm.. yeah yeah yeah...
 
Just nu:
 
Lawrence Gowan  - Guerilla Soldier
 
Får väl uppdatera mer senare när jag kommer hem. Och på tal om uppdatering. Om inte mupphuvena börjar skriva snart så tänker jag skaffa mig en egen blogg! Just so that ya know! 
 
// Annie

Systra mi

Det bär strax av till systra mi och sedan vidare till Flinta <3

Så som i himelen är det inte här i helvetet i alla fall...

Såg precis klart på filmen "Så som i himmelen" och den var sjukt mycket bättre än jag trodde! Eftersom det är en film min mamma gillar så trodde jag att det skulle vara en sappy, all ends happily -film! dessutom är ju Michael Nyqvist ganska snygg! (Dunno what's up with me liking older guys)
 
 
Från himmelen till helvetet (eller som det så fint heter "livet")
 
 
 
 
Flinta blir varken bättre eller sämre... eller kasnke bättre men det går så långsamt...
Jag önskar att jag aldrig hade hört talas om fång, eller Nygård heller för den delen. Hatet växer lite för varje dag som går...
:S
Det finns människor och så finns det idioter i människoförklädnad.... Grrrrr!
 
 
Jag har i alla fall varit lite kreativ och målat en smula
Håller på att olja skissen i kol nu. Vet inte var ideen kom ifrån jag blundade och började skissa sen blev det vad det blev. Spelar ingen roll egentligen huvudsaken är att jag får måla, eller börjar få tillbaka känlan för det i alla fall. Så nu luktar det oljefärg och tändvätska på vinden ^^
 
Idag är en sådan dag när jag har varit extremt arg, vet inte varför, egentligen är jag väl mest ledsen för Flintas skull men jag har verkligen varit arg också och jag tycket synd om folk i min omgivning när jag är arg. Jag är inte så trevlig då utan kan vara rätt elak (inte direkt elak mot de människor jag tycker om såklart men jag slänger ur mig en hel del elakheter om folk/saker jag inte gillar/tål) There's no stopping me once I get going.
 
Tuur att Styx finns! Hittade en intervju med Larry som var typ 27 minuter! Awesome så då blev jag lite gladare! Sen massa underbar musik. Får inte förglömma Meatloaf heller såklart! Fast helt ärligt så är jag mer eller mindre besatt av dem just nu ^^
 
Nu ska jag kolla på en film jag hittade som jag köpte för länge sedan. "Snide and prejudice." Med blant annat Rene Auberjonois. Mysigt! Lär väl somna som vanligt men det spelar ingen roll.
 
Natti natt
 
 

Kometer och planeter

Yuck, yuck & even more yuck!
 
Jag är så innerligt trött på att inte kunna sova ordentligt på nätterna...
 
Idag har vi i alla fall varit en sväng hos mormor i Vedum. Det var trevligt att träffa henne igen. Har inte sett henne på ett tag! Hon hade bakat rulltårta! Gooott!
 
Flinta har blivit lite bättre ändå tycker jag. Inte varm i hovarna alls och knappt puls fram och mindre bak i alla fall. Så det går *pepparpeppar* åt rätt håll. Idag fick han sista medicinen men har boxvila i minst en vecka till. Stackarn, idag var det ju fint väder så jag hade god lust att gå ut och prommenera med honom. Eh fast det är ju precis det man inte ska.
 
Han får nöja sig med att gå en gång dagligen till spolspiltan och kyla benen...
 
Och appropå ingenting så ser Flintas svans förjävlig ut. Den skulle behöva tvättas och kammas! Someday maybe.
 
Hela hästen skulle behöva bada!
 
I want to scream, loud enough for the world to hear
Shout it out,
I want to make some noise to disguise my fear
Shout it out
SHOUT IT OUT!
 
I'll leave you to it folks!
 
 
Gammal bild på mig och min bästa vän! Jaa jag har överrörliga armar.....

Allt och inget

Hej allihopa!
 
Tänkte att jag ska skriva lite nu innan skolan börjar (min första lektion börjar kl 12.15 = skönt! 
Som ni nog förstår så har skolan börjat igen. Jag började mitt första år på gymnasiet i onsdag. Kommer att gå Estetiska programmet estetik och media. Jag har lite svårt vid att vänja mig vid hur mycket folk det är och hur står skolan är, men der kommer nog :) 
 
Som vanligt så red jag Madame i måndags. Det var markarbete och det gick sådär. Jag tycker att hon är väldigt känslig i munnen när man tar i tygeln så då vill jag helst få fram formen igenom att jag driver framåt och att hon tar stöd på bettet på det sättet.
 
Jag ska förövrigt nog skriva lite tidsinställda inlägg då jag inte har tillgång till dator hela tiden. Ska göra det om jag orkar (har blött näsblodut inatt så är rätt trött). 
 
Nu ska jag duscha, vi hörs!
 
/Anique

Nightmares and dark thoughts

Det får bli en liten kort uppdatering här nu då! Går ju utmärkt för mina två "partners in crime" att skriva... Good job girls!
 
Först måste jag säga att jag blev jätte nöjd när jag klippte mig. Frisören var riktigt bra och dessutom görtrevlig. Så om ni ska klippa er rekomenderar jag Franske Frisören här i stan! Fler bilder kommer när jag orkar fixa till mig lite.
 
Mår inte görbra just nu.
 
Idag har jag varit i stallet X2 för egentligen skulle vi åkt till mormor men det blev inte av. I alla fall kom Klara och Jeanette upp en sväng och de hade med sig hö till Flinta, sååå snälla människor det finns!!
 
Klara fick även assistera mig när jag skulle ge Flinta medicin men det gick bra! Han verkade lite bättre ändå idag. Gick självmant ut ur boxen när den stod öppen och prommenerade in i Igges box. Ibland så undrar jag om inte den hästen kan läsa tankar! Det var precis vad jag hade tänkt, att han skulle stå i Igges box medan jag mockade. Så jag gick och hämtade skottkärran^^
 
Äter och dricker bra gör han också så det är toppen, nu hoppas vi bara att lite positivt tänkande inte får en negativ effekt...
 
Suttit och lyssnat på min nya "favvoritlåt" nää men just nu i alla fall. "Grand Illution" med Styx såklart. Det är bara såååå tråkigt att läsa kommentarer på YT för folk bara bråkar om vem som är bäst Dennis DeYoung eller Lawrence Gowan.. *suck* Jag tycker om bägge två även om jag kanske föredrar Larry för att han enligt mig är en bättre showman. Men båda är duktiga musiker med fantastiska (om än väldigt olika) röster.
 
Sen är Gowan sååå mycket snyggare hehe men det hör inte till saken kanske ;)
 
I övrigt är det snart en vecka sedan jag red sist.. Såå tråkigt. Asså jag kan stå ut med att inte rida på en vecka om Flinta t.ex. vilar för då vet jag att jag får rida sen men nu kommer det att dröja jätte jätte länge innan jag kan rida igen. Det mest tragiska är ju att han kommer att tappa alla muskler och jag kommer att få börja om från så gott som ruta 0. Okay inte lika mycket 0 som när jag köpte honom men i alla fall!
 
Som sagt annars kan jag stå ut med att inte rida, men att inte ens kunna ta ut och prommenera honom är trååkigt! Men jag är glad att han lever!
 
Saknar den lilla fina gula ponnyn också! Stackars liten!
 
 
Som tur är så har han det bra nu i alla fall!
 
Glada Matvrak!
 
 
Du tog mig dit där drömmar bor
 
Vet att det är måååånga mer som saknar lille ponnyplutten! Han var ganska omtyckt på ridskolan. Men jag kan inte låta bli att se honom som den han var i våras och den han blev under sommaren...
 
A spark was lit and something started
but ended the day we parted
 
Aja när jag är såhär trött kan det bli gaanska mycket crap i mina inlägg och jag kan råka "förskriva" mig ^^
Nej men det är en sinnessjuk värld vi lever i tyvärr!
 
Bäst att sluta nu tror jag
 
over and out!

Preview

 
Man är fin på webcamera bilder ,men okay då!

Regn Regn Regn...

I vanliga fall får jag lite smått panik när det regnar, bara för att jag vet att Flinta hatar det (nu är det ju så att han överlever lite regn men i alla fall) men just nu så spelar det ingen roll att regnet vräker ner för Flinta har ju boxvila i alla fall.
 
Ska bli intressant och se hur han mår idag. Ni kanske undrar vad som hänt med lille Flintis. Jo han har fått en fångkänning, varför? Jo därför att han delvis har ätit av ridskolans hösilage som ju inte är av den bästa kvaliteten.
Egentligen är det själva foderbytet som orsakade känningen.
 
Flinta har ju den senaste tiden levt på fint torrt hösilage och hö, det är en sak att byta från sämre hösilage till bättre hösilage och hö men att byta tillbaka till hösilage av sämre kvalitet  var ingen hit. Det vet vi ju sedan innan.
 
Nu var det ju så att jag faktiskt trodde att det skulle gå bra eftersom han bara fick 50% hösilage och 50% hö och dessutom trodde jag inte att han skulle vara riktigt lika känslig som Yellow var. På sätt och vis var han ju inte det heller eftersom han bara fått en känning och inte ett fångutbrott.
 
Det kan ju iofs bero på att han inte bara fick hösilage utan bara hälfen hälften. Enda anledningen till detta var att Carros häst Iggepigg hade fått fång och hon hade inte så mycket hö och behövde ge Igge bara hö och då tänkte jag att jag kunde ge Flinta hälften av varje så att han slapp äta bara hösilaget eftersom jag var livrädd att han skulle gå ner i vikt om han bara åt det eftersom det innehåller mycket mindre näring.
 
Detta har pågått sen Flinta kom tillbaka från Horla och det dröjde ju inte länge innan han fick fång...Som tur är kan Flinta i alla fall gå. och verkar redan bli bättre.
 
Vi åkte genast till jordnära och köpte massor med spån och slängde in 2,5 balar spån extra så att han skulle stå mjukt och han fick även metacam av Carro!
 
Igår var veterinären där och kollade på honom och skrev ut smärtstillande som han skall få några dagar. Under tiden ska han ha boxvila, och när jag ledde honom till spolspiltan för att kyla benen så gick han lite bättre, så det går *pepparpeppar* åt rätt håll!
 
Även om lille stackaren har ont så verkar han pigg förövrigt och han äter och dricker bra och han var snäll när han skulle få sin medicin!
 
Jag pratade även med ägarinnan till det stallet som Flinta skall flytta och berättade att han fått fång osv. Hon hade massor med förslag på att vi kunde göra sjukhage, eller dela av en av grushagarna när han får gå ut igen. Det verkade som att det fanns inga problem utan bara lösningar. Skönt att mötas av den attityden istället för "Jaha och vad vill du att vi gör åt saken?"- attityden. Haha!
 
Nu är det snart dags att att klä på sig, äta frukost och gå till frisören :) Sen åker jag upp till Flintabuset!
 
Everything is gonna be allright and we'll go back to being wild and crazy !

Just a piece of sunshine can dispose of a thunderstorm!

I morgon kl 12 ska jag klippa mig! Skriver det mest som en påminnelse till mig själv ;)
 
Flinta har fått medicin utskrivet och ska förhoppningsvis bli bra inom kort!
 
Inte långt kvar tills vi drar!!!
 
Soon you can take your last look, and I'll close the door!
 
Ska åka upp snart igen till stallet, redan varit en vända och pratat med vetrinären. Dyyyrt med vetrinärer haha men värt det såklart! Medans jag väntade på att hon skulle komma fick jag gjort en hel del. Putsade hela mitt lädersortiment och packade ner en hel del grejer. Jag kommer ju ändå inte kunna rida Flinta innan vi flyttar så kan lika gärna börja packa!
 
Jag har inte sovit typ någonting värst vidare i natt (inte lätt när han tänker på att ens lilla ponnyhäst står och har ont! ) Han hade i alla fall tonvis med strö att stå på! Jag har inte direkt kommit ihåg att äta heller så de tär väl bäst att jag gör det innan jag åker upp igen!
 
Ska som sagt då åka upp och ge Flinta hans medicin och fixa lite hö till honom. Nu blir det fan inget mer pisshösilage till min häst ever again! Hoppas Carro är där och kan helpa mig med medicinen!
 
There's your proof I was right all along! Don't underestimate my ability! 
 
Blir lite mys med bästa ponnyhästen såklart också! Ni skulle bara veta hur jobbigt det är att mocka i så mkt spån, men jag är glad att jag gjorde det förut! 
 
Höres senare och jag utlovar bilder på mig i min nya frisyr i morgon, om det inte blir helt åt helvete ;)
 
Well all in all - It's a great dirty world
 
over and out
 
// Annie
 
 
 

Sometimes...

the world comes crashing down on you....
 
 
Men det finns inte i min värld att du inte blir bra igen!
 
I won't let you down like I did with him..
 
I'll hold on tight
whisper in your ear
Everything will be allright
I'll always be there for you <3
 
 
Några bilder från i lördags.
 
// Annie

Det blir aldrig...

riktigt som man tänkt sig....
 
Idag hade jag tänkt att ägna dagen åt att delvis städa rummet och delvis vara i stallet. När jag är i stallet och har ridit klart så ringer de från jobbet och frågar om jag kan jobba natt...>.< Jag gick upp ganska tidigt i morse för att börja städa och sedan hade jag tänkt boka tid hos frisören...
 
Jaha du blev inte så mkt med det. Frisören hade stängt ochdet blev inte så mycket städat heller. Åkte i alla fall till stallet sedan och fixade. Skulle egentligen ha kvällfodrat våra hästar men världens snällaste Carro, inte Carro Carro men en annan Carro skulle ändå fodra kväll på ridskolan så då skulle hon ge våra också! Såååå snällt att jag slapp vara i stallet till halv 8 och sedan åka hem och fixa snabbt. Börjar ju jobba 21 liksom! Nu har jag bara tagit det lugnt ett tag för att orka med 10h jobb.
 
Sköterskan som ringde sade att det var lite patienter och att det antagligen skulle bli lugnt... Joho du MY ASS lovar att det kommer bli katastrof eller nåt >.<.
 
Aja pengar är pengar och jag menar så hemskt är det inte att jobba natt, det är ganska mysigt. Speciellt när det är lite lugnt och man sitter och löser korsord eller ser på teve och någon ringer lite då och då!
 
Hursomhelst så red jag idag. Red lite Á la G! Dvs. utan träns. Flinta var awesome! Det går att göra halt och jag hoppade en hel bana idag! Har aldrig hoppat mer än ett hinder förut med honom. Nu låg hindrena i fråga på kanske 30-40cm och banan var 6 hinder. (Högsta jag hoppat á la G är la 70 ungefär). Vi travhoppade mest men han hoppade även delar av banan i galopp (på eget initiativ). Nästa gång så tror jag att jag ska pröva att hoppa hela banan i galopp!
 
Red även runt galoppbanan i grimma och grimskaft (dvs. jag ledde mig själv på hästryggen i princip) När vi kom till terrängbanan blev jag såååå sugen så vi tog ett par skutt där med. DET gillade Flinta! :D
 
Nåväl, dags att börja tänka på refrängen (välj någon ni tycker om. Själv har jag nynnat på Renegade hela dagen men tänkte ta Bad attitude nu istället)
 
Every hero was once, every villain was once
just a boy with a bad attitude...
 
Rååååkade bara klicka hem ytterligare en skiva hehe, skivan men min favvolåt ever "the good catches up" Omslaget var minsagt riktigt nice också!!!
 

Hur som haver nu ska jag förberede mig för jobbet. Får ta med ett skrivblock eller nåt och trixa ihop någon rolig text. Syyynd att man inte har internet på mobilen  och sådant där!
 
Bilder får ni vänta på för hela grejen laggar ^^
 
// Annie
 
 
 
 

Motivation

Jag har inte varit sådär super motiverad till saker de senaste tiden. Ibland har jag sånna dipper och det är verkligen inte så kul, jag tror inte jag är den ända.
 
 
Anledningen till att jag är lite deppad/omotiverad är nog för att det inte går så jätte bra med ridningen just nu. Jag är en sådan person som påverkas mycket av hästarna och ridningen - även andra saker såklart men till största delen så är det de två sakerna. Jag kan bli helt överlycklig när det går bra i ridningen och då är jag helt motiverad till allt! Då får jag lite "hyperattacker" och är bara allmänt glad. Men så glad som jag kan bli, så ledsen kan jag också bli. När det går dåligt och jag känner att jag inte utvecklas eller bara får dåliga eller okej ridpass under en längre period då blir det så. Det påverkar mig inte bara i ridningen men utan i alla (de flesta) sakerna.
 
 
Just nu är jag som sagt inne i en sådan "omotiverad" period. Jag ligger mest och degar hela tiden. Källan till den här "dippen" är nog att jag inte är där jag hoppades på. Allt från att jag inte har tävlat i sommar till att när jag var 10 år och sa att jag skulle rida ett SM när jag var femton år. Planen var ju att jag antagligen skulle tävla i sommar, men så flyttade ju hästen. För mig är det lätt att jag börjar tänka alldeles för mycket och fantiserar över hur jag skulle vilja ha mitt liv, hur många hästar jag skulle ha, vilka tävlingar jag skulle åka på, hur jag skulle lägga upp det med skolan och seglingen med mera. Men det tänkande gör mig bara olycklig! Jag måste lära mig att njuta av det jag har. Jag måste dra åt mig de sakerna jag vill ha och det jag vill uppnå. Det är dock bra mycket lättare att säga en att göra. 
 
 
Det jag vill börja med är i alla fall ett väldigt bra ridpass. Där jag liksom får en "wow" känsla. När jag red Winsly hade vi lite dipper här och var men det gick ofta över fort och när vi hade dipper så kom det ofta "wow" moment efteråt. Men nu har jag inte haft det och när jag red Whisper så hade jag några "wow" ridpass men de flesta var "okej", det leder till att mitt självförtroende ligger och skrapar lite i botten. Jag tror inte så mycket på mig själv som ryttare, att jag inte klarar att rida de hästarna jag rider osv. Men det här är defintivt något jag ska ändra på! Skolan börjar den 22 (hjälp) och innan dess så ska min motivation vara på topp, eller åtminstone bra! Jag ska leta efter en ny häst att rida som jag sedan kan tävla och komma upp i klasserna med.
 
Är det någon mer som har det som jag att hästarna påverkar ens vardag och motivation väldigt mycket?
 

/Anique
 
 

Bloglovin

Här kan ni följa oss på Bloglovin. Jag ska lägga ut en länk i spalten till vänster så fort jag vet hur man länkar en bild där...
 
bloglovin'
 

Glad Tjej!

Är egentligen jättetrött. Kvällen på jobbet igår var sååååå jobbig! Var helt slut när jag kom hem och somnade nästan direkt. Vart ungefär lika trött när jag vaknade men jag har inga problem att gå upp när jag vet att jag ska till stallet! Så jag har varit och fixat åt lille killen. Han verkade helnöjd med att gå i hagen och plocka med lite gräs. Skönt det. Han verkar inte ha så ont av flugor och sådant heller nu när han går naken.
 
Har verkligen inte lust att slänga på honom ett täcke liksom när det är såhär varmt!
 
Idag gör jag min sista dag på sommarvikariatet. Ska bli skönt, samtidigt som det delvis har varit ganska roligt att jobba där. Vissa människor tycker jag mycket om att arbeta med. Sedan finns det ju dem man helst slipper men så är det på alla arbetsplatser antar jag. Igår hade jag i alla fall turen att få jobba med trevliga människor :)
 
Eftersom det är sista dagen på jobbet så har jag bakat muffins och håller på att göra kladdkaka också!
 
Är glad för att det är sista dagen idag på jobbet (samtidigt som det är lite tråkigt)
För att jag ska klippa mig snart! (hehe har inte bokat tid än men tänkte gå dit i morgon!) Ska bli skoj med frisyr. Får se om det kan bli som jag vill. Får ta och färga om det också!
Är glad för att flytten till nytt stall närmar sig! ÄÄÄÄÄNTLIGEN!

Jag har beställt 3 CDskivor med världens bästa Gowan samt en live concert DVD med STYX! (kommer visserligen dröja apalänge innan jag får dem eftersom jag måste beställa dem från USA men i alla fall!
 
Sedan så fixade jag min gamla CD-spelare i morse, dammade av den och den fungerar! Fick den när jag var typ 10 eller nåt! Så nu ska här spelas musik (ljudet på den är mkt bättre än på min dator) på hög volym. Haha är lite trött på att inte kunna "överrösta" mammas countrymusik.
 
Kom i morse på att jag har några skivor med Meatloaf! Så jag får spela dem så länge!
 
Just nu så lyssnar jag på en gammal Michael Crawford skiva som jag satte i för att testa spelaren. Gillade honom mkt förut. Det var den enda skivan jag orkade rota fram i kartongerna. Nu när jag är "ledig" så ska jag försöka fixa ordning "rummet" lite grann. Har ju ett coolt skrivbord. Ska placera ut spelaren och CD-skivorna mm!
 
En annan sak som gjorde mig sådär glad var att äta kladdkakesmet från slickepotten mohaha som vi gjorde när vi var små och mamma bakade!
 
Oj oj oj nu blev det visst ett ganska långt inlägg men aja !
 
Bara för att jag är så snäll bjuder jag på en bild när jag rider en annan häst än Flinta. Detta är fiina Rambo!
 
Tror detta är förra sommaren/hösten :):)

Liten lista...

Har inget intressant att skriva om, speciellt intei hästväg. Det kommer när jag har flyttat! Då blir allt 100 gånger bättre :)
 
Vilken svordom använder du mest? Eeeh jag använder mig av en redig blandning av olika svordommar och ja jag svär relativt ofta!
Äger du en iPod? Nee

Vilken tid är din väckarklocka inställd på? Just nu ingenting, det varierar beroende på hur jag jobbar. Men oftast 05.30 eller 07.30

Hur många resväskor äger du? Ingen

Använder du flip-flops? Nej men Croques

Var köper du dina matvaror ifrån? Handlar inte själv men från Maxi Ica typ..

Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Beror på, oftast gilllar jag inte att vara med på kort...

Vilken var den senaste filmen du såg? Senaste film jag såg eller senaste film jag somnade till? Perfume the story of a murderer

Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän? Eftersom jag är galet förtjust i barn så; en vän såklart

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Har inte reflekterat över detta då det högst osannolikt kommer att hända. Men jag skulle kanske köpa en gård till min häst eller så om han intelever så skulle jag väl resa runt i världen, jooo jag vet jag skulle resa till USA och gå på konsert med STYX såklart!

Har någon någonsin kallat dig lat? Det händer relativs ofta

Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare? Nopas,

Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu? Haha den är nog tom eftersom jag jämt lyssnar på musik på datorn.

Vilken är världens bästa artist/grupp just nu? Lawrence Gowan & Meatloaf (Marvin Lee Aday) som artister och STYX som band!

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD? Näää och även om någon hade det så hade jag väl knappast skrivit det här?

När var senast någon stötte på dig? Haha ja du...

Vad åt du till middag senast? Frågan skulle kanske snarare vara när jag senast åt middag ^^

Använder du huvtröjor? It happens :P

Kan du vissla? Tänk för att jag kan det :P

Vem var den senaste som ringde dig? Bra fråga... Carro kanske

Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält? Flumeride på Liseberg!

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig? Jag tror inte, jag vet och det är ju både vuxna och yngre. men varför lägga energi på att bry sig om det? De gillar inte mig, jag gillar inte dem och alla människor kan inte vara bästa vänner!

Vilket riktnummer befinner du dig i? 0322

Tittade du på tecknat när du var liten? 90-talet var the era of cartoons så jaaa :P

Hur stort är ditt närmaste köpcentrum? Hur många kvadrat eller vad? Nää jag vet inte...

Hur många syskon har du? 4

Är du blyg inför det motsatta könet? Nää

Vilken film kan du alla replikerna till? POTO musikalen typ haha

Äger du några band t-shirts? Nope...

När flög du senast? Nevah done that....

Hur många stolar står kring ditt köksbord? Har inget köksbord

Läser du för skojs skull? Gjorde det helatiden är jag var yngre...

Pratar du några andra språk? Kan lite engelska och några fraser på Franska, ryska och polska :P

Diskar du din egen disk? Naae

Har du gråtit offentligt? Vet inte kanske ..

Har du en stationär dator eller en laptop? Laptop

Försöker du alltid lära dig nya saker? Intressanta ämnen ja :)

Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? Har hål i öronen det räcker :)

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? Haha spelar väl ingen roll...

Kan du kasta macka? Haha ja en macka kan jag kasta men inte med stenar...

Har du någonsin varit i Jamaica? Nää

Vad har du med dig in på bion? Varierar men jag äter aldrig under en film haha...

Vem var din favoritlärare och varför? Susann Linder som jag hade i småskolan hon var världens goaste lärare typ! Och Magnus.... kommer inte ihåg efternamnet.. Men han var också en sådandär grym uppmuntrande och bra lärare.

Har du dejtat någon av en annan religion? Nej

Vad har du för väder? Sol

Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Bild, historia, engelska

Gillar du att flyga? Antar att ni menar flygplan? Never done that! Men jag skulle gilla att kunna flyga ^^

Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner? No idea XD

När sov du senast på golvet? En madrass på golvet i Horla <3

Vilken är din favoritdrink? Cola Zero

Gillar du din boende-situation? Kan jag väl inte påstå...

Vilken är din mammas hemstad? Varaslätten ??? XD

Din pappas hemstad? Götebort?

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? Haha beror helt på, men gärna i alla fall mist 8 -10 timmar. Sömn är i mitt fall mer essentielt än mat!

Är dina dagar fullbokade och stressiga? Bara när jag jobbar...

Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Jag var ganska tystlåten av mig ^^

Vilken är din favoritfrukt? No idea, honungsmelon är gott om det räknas som frukt ^^

Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? Inte ett dugg!

Hur gammal blir du nästa födelsedag? Lika gammal som min kuse

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? Absolut. Visst skiver jag förkortningar och sådant men när det kommer till stavning och gramatik rättar jag i princip allt och alla som råkar skriva fel... heheh

Tror du på liv på andra planeter? Ja såklart, sen tror jag ju på att det finns portaler och sånt till andra världar (för då blir världen lite mer spännande)

Vem var den sista personen som gjorde dig arg? Riktigt arg? Det vet nog de flesta. Enda människan som jag kan säga att jag verkligen avskyr...

Vad var det senaste du åt? Grillchips... Nyttiga klubben

Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta? Både och men jag gillar att umgås med killar för de är oftast mer raka åså.

Hur valde dina föräldrar ditt namn? Alla syskon har släktnamn så min mammas mormor hette Annie sååå då fick jag heta det...

Gillar du senap? Nää bläää

Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Då nynnar jag på låten "The good Cathches up"

Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Tveksamt! Fast jag gillar ju äventyr så man ska aldrig säga aldrig.

Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv? Oj då, min inlevelseförmåga är relativt extrem så jag kan väl inbilla mig att vem som helst i en film påminner om mig...

Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall? Nopas

Tycker du om att krama folk? Beror väl på vem det är!

Skulle du säga att du är trendig? Inte direkt

Äger du en digitalkamera? Ja

Vilka kändisar har du blivit jämförd med? Ingen vad jag vet haha

Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? Ja

Vilka böcker, om några har fått dig att gråta? Phantom of the opera, The hunchback of Notre Dame, nothing like the old classics!

Tycker du att du är attraktiv? Knappast men ibland låtsas jag att jag är det ^^

Vad är du allergisk mot? Laktos...

Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Är ju nästan vegetarian (äter fisk men vill sluta med det också) så naaae

Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat? Det kan ni ju fråga mina föräldrar ^^

Vem av dina bloggisar vill du helst veta allt detta om? Öööh den som vill kan ju känna sig utmanad

Höjdrekord i damsadel!

Läste den här artikeln på tidningenridsport.se här om dagen. 
 
Det handlar om en Irländska som heter Susan Oakes som hoppade hela 1.8 m i damsadel (!!) tillsammans med hästen Brandy And Red. Det hände den 28 juli på National Showing Show i Aintree.
 
/Anique

Längdhinder hemma

Något jag har funderat lite på är längdhinder hemma, hur ofta man använder de. 
 
Jag är en sån som inte alls gillar att släpa fram hinder - dock älskar jag att hoppa, haha. På ridskolan jag rider och där även Whisper stog innan måste man vara över 18 år eller ha med en myndig person om man ska hoppa. På grund av detta red jag oftast bara med bommar. När jag väl hoppade så var det oftast Annie som var med (eller Sara). När Annie var med så har jag oftast bärt fram hindren själv. Men det gör ont när jag bär tunga bommar, så jag kan inte hålla de i händerna (måste då bära de i armvecken - vilket kan göra ont) och (tunga)hinderstöd. När jag var liten så stukade jag mina handleder ganska ofta, fråga inte varför - jag har ingen aning ;) men det är antagligen anledningen till att jag har så ont. Då jag har det här "problemet" så bär jag oftast bara fram räcken, inte lika många bommar - inte lika mycket ont. Det känns liksom inte värt smärtan att ställa fram en del hinder och sedan ställa bort de efter man har ridit. Men det är ju inte så bra att bara hoppa räcken, man måste ju träna på längdhinder också. På träningar har vi dock oftast oxrar fast då ställer ju inte jag fram allt själv. 
  
 
 
 
 
 
-Bildkälla
 

Om jag skulle ha egen gård med hästar eller ett ställe där man inte skulle behöva ta bort hindren så skulle antagligen läget se lite annorlunda ut.
 
Någon mer som känner igen sig? 
 

/Anique

Hip Hop Dressage

På tal om det inlägget om Harold the Horse så kom jag ihåg detta klipp:
 
 
Jag gillar inte så mycket att titta på dressyr men det här är riktigt coolt!
 
/Anique

Sadlar

Något jag har funderat mycket på är sadlarna vi använder till hästarna. Det är ju väldigt viktigt att sadeln ligger rätt på hästens rygg och att hästen kan röra sig naturligt som möjligt med den. Sen är det ju väldigt viktigt att den passar ryttaren, både i sitsen (den ska inte vara för liten, men inte heller för stor) och att kåporna passar benen. Det är inte skönt att få benen utanför kåporna eller ha skänklarna på sadeln. 
 
När jag red Whisper så hade jag lite halft problem med den sadeln. Om jag inte har helt fel så var det en Hippo sadel (hopp såklart) men jag vet inte vilken typ det var. Den var i alla fall ganska lagom i sättet men kåporna var gjorda för någon som var x antal centimeter kortare än mig! Detta ledde till att jag gärna hade alldeles för korta läder. Vilket gjorde att jag lätt kom ur balans när Whisper bockade och därmed lätt åkte av. Om man vill ha bättre stöd när hästen bockar så tycker jag oftast att det är lättaste att ha hoppläder - dock inte för korta! Då kommer man som sagt lättare ur balans. När jag skulle hoppa så blev det att jag ställde mig på tår när jag hoppade och rumpan för långt ifrån sadeln = inte den bästa sitsen. Under ett tag så la jag fram överlivet ganska mycket, även på de mindre hindren. Det slutade jag med ganska fort men det gjorde mig även osäker. Jag visste inte riktigt hur det såg ut när jag hoppade. Om jag stog upp för mycket eller om jag la fram överlivet för mycket. 
 
En sån här sits vill jag helst ha. Eventuellt rumpan liite närmare sadeln.
 
När jag red Winsly så hade han en allroundsadel. Den satt jag i ganska bra - dock lutade jag lätt lite för långt fram, men det tror jag beror på sättet som jag red honom (red nästan alltid i en lättare sist vilket resulterade till att jag lutade mig framåt när jag travade lätt). Den sadeln var i alla fall rätt så skön när han sparkade bakut (vilket kunde vara allt från inga gånger till 30 gånger per pass). Med den sadeln kunde jag ha "lagom" långa läder. Vilket antagligen funkade ganska bra då jag bara åkte av runt 3 gånger när han sparkade bakut/bockade och jag red honom ganska länge. 
 
Detta är den bästa bilden jag har på hennes sadel. Den ser väldigt skön ut - vilket den är men den passade inte riktigt mig.
 
Det jag försöker säga är att när man köper en sadel så är det väldigt viktigt att den passar hästen men också väldigt viktigt att den passar ryttaren! Då får båda de bästa förutsättningarna = nöjd häst och ryttare. Sen går det kanske inte alltid att få det helt perfekt om man inte har en väldigt stor budget. Sadlar kan ju trotsallt vara väldigt dyra. När jag åkte av Whisper när jag red barbacka så la jag sedan på en sadel. Det var dock inte hennes sadel utan en av ridskolehästarnas så hennes låg i stallet. Jag gillar inte riktigt den sadeln när jag rider den hästen men när jag hade den på W så var den faktiskt riktigt skön! Jag satt mycket rakare och fick W mer framför mig.
 
/Anique

Rockin' on

Mhm yeah yeah yeah!
 
I'm totally mental & happy about it!
 
Idag har jag varit såååå glad! Vet inte varifrån denna glädje först uppenbarade sig men den kom när jag vandrade genom stationshuset med "a criminal mind" i hörlurarna. Vet inte om det var själva låten (den är iofs. awesome) eller själva stunden bara! Men glädjen höll i sig hela dagen. Egenligen var det mest själva texten "Some people struggle daily, they struggle with their consience till the end. I have no guilt to haunt me, I feel no wrong intent," Som fastnade på hjärnan för att den är sooo true, eller det var det som fick mig att börja le som en "madman"
 
Sedan fick jag reda på att Kristin dissar Nygård och flyttar till samma stall som jag!!!! Då var lyckan total!! Hehe skadeglad is tha word också kan man säga!
 
Red ett dressyrpass på en seg och lat och trött häst och det gick jättedåligt men det gör inget. Flinta var ganska positiv i alla fall. Alltid något och hursom helst var jag för glad för att ens bry mig om det gick dåligt, vet att det är för att han inte får sitt seniormix i alla fall, ska beställa!
 
Hela dagen gick jag sedan runt i stallet och sjöng på "Blue collar man" och "Too much time on my hands" Hoppade runt och klappade i händerna också. Sååå lycklig över att jag snart flyttar osv. I princip lekte med allt och alla, flummade med min häst och alla som var i närheten!
 
Inget kan ju ändå toppa "Le grand finale" Jag hoppar runt och dansar som en tok till "(You're a) Strange Animal" Tur att ingen såg mig ;) Folk undrade nog vilket mentalsjukhus jag var på rymmen ifrån!
 
Ska jobba i morgon och pga. all hoppning och allt som jag sysslat med så dör min rygg! Det är inte bra att vara glad när man har ont i ryggen !
 
 
Lilla fina hästen! Lite mukkler har han minsann fått! Hehe "stackars vanvårdade häst, med den långa manen"
 
Ja du min häst är det bra synd om va??? ;)
 
// Annie

Harold the Horse

Haha, såg ett filmklipp när jag var i Holland och tänkte att den kanske är rolig att lägga upp här :)
 
 
 
/Anique

Team Hippson

På tal om övningen jag nämnde i söndags så har Hippson en "träningsgrupp" som tränas för 1.20 klasserna. Jag tycker det är intressant att titta på då det kommer fram problem som jag själv har men även saker som jag sällan tänker på eller aldrig. Det är dock ingen ny "dokusåpa" utan den spelades in under 08-09. 
 
 
 
 
 
 
 

Eurocommerce

Ni kanske har hört vad som har hänt med några OS hästar?
 
-Alla bilder är från google
 
Det jag pratar om är de hästarna som ägs av Eurocommerce, varav minst två stycken var med i OS. Gerco Schöders häst Eurocommerce London och även Adelinde Cornelissen häst Parzival blev både beslagtagna. London står just nu hos Ben Maher. De har dock inte bara beslagtagit hästarna utan bland annat även 40 st ferrari's.
 
 
Eurocommerce är ett holländskt företag som har blivit konkursförklarat för någon månad sen. De de äger en massor med tophästar (främst hingstar) så har de blivit beslag tagna. 
 
 
Jag tycker att det är väldigt synd! Och jag hoppas verkligen att Gerco och London fortfarande kommer vara ett ekipage! De passar väldigt bra och jag bara älskar London - så himla fin häst och hoppar ju helt otroligt, definitivt min favorit häst. Jag har inte så bra koll på Adelinde och Parzival men jag såg de på OS och tyckte det såg väldigt fint ut. 
 
/Anique

Dagens ridning

Har ju som vanligt lektioner nu på måndagar. Så idag var det dags igen :) Red Madame (som jag ska ha två gånger till). Vi är fortfarande inne på ganska basic saker och pratar nu om hästens form, varför det är viktigt att rida hästarna i rätt form osv. Madame är inte den piggaste hästen i dressyren (hoppa är å andra sidan något hon verkligen kan) så det var inte mycket energi i henne först. Fick driva som en idiot, haha. I traven försökte jag få fram henne i ett friskare tempo och gjorde korta avsaktningar till skritt var att få henne lite kvickare. 
 
Galoppen var rena rama katastrofen först! Fick inte till galoppfattningarna och det blev bara nån sort slängtrav. När hon väl galopperade red jag runt fyrkant spåret och ökade på. Efter det var hon väldigt fin! Hon var lätt att jobba och hon tog fint stöd och gick i en fin form :) 
 
Vi avslutade med serpentiner och där var hon väldigt fin.

Bodypump för hästar

Såg en övning för att tag sen på Youtube och tänkte att jag kunde ladda upp den här. Jag har själv inte hunnit testa den då jag inte har en hast att göra det med längre :/ men jag ska nog göra det så fort jag kan då jag tror det är en väldigt bra och nyttig övning.
 
 
/Anique
 

Sometimes

... I outdo myself!
 
Jag måste säga att ibland får jag vissa snilleblixtar! Har irriterat ihjäl mig på att dvdn hackar när jag spelar den i VLC (mitt älskade vlc) Jag har inte riktigt fattat varför den gör det. MEN så kom jag på att jag eventuellt kanske skulle uppdatera VLC, sagt och gjort och ELVISP så hackar det inte längre. Tänka sig ^^ Smart girl oh yes I am ^^
 
Nää skämt och sido strax dags att ta på sig skyddsmunderingen och bege sig till jobbet.... Kvällsjobb - not my cup of tea för då har man inget att se fram emot efter jobbet annat än att gå och lägga sig för att upp och jobba dagen efter...
 
Man kan ju hoppas att det blir en lugn kväll... Men saker och ting blir ALDRIG som man vill so prepare for hell and heaven just might be waiting around the corner....
 
Let's play a game - how many pills can you swallow before you blow your stomach up????
 
AND NO ONE LEAVES ALIVE!
 
you know, like the famous song???
 
 
Min gamla Nokiatelefåååån !
 
// Annie

mhm yeah yeah yeah...

Yes yes yes or no no no
 
Borde väl sova kanske, som vanligt men ni vet att jag inte sover bara ibland!
 
Vad gör jag när jag inte sover då??? YT såklart det enda vettiga! Gladar upp mig lite med goa' klipp! mhm yeah yeah yeah (en väldigt bra fras).
 
Over & out!

goo goo g'joob.

 
Gick inte som jag ville idag att rida... Flinta var trött så nu får han chilla några dagar! Han gick helt okay efter den katastrofala uppvärmningen men avsaknad av tempo osv. 
Han hade sprungit i hagen med sitt varma täcke i hettan också.... Så han fick bada x2 idag... Man kan inte alltid vara på topp!
 
Nu tänker jag bege mig och köpa lite goodis och coke mhm! Ångest att jag måste gå till jobbet i morgon... Ah well... Mer seriöst än såhär blir det inte!
 
// Annie

Horsemeup.se

 
En relativt ny webbshop är Horsemeup.se. Jag har ännu inte beställt något därifrån men jag tycker den verkar bra!
Tycker de har bra saker där och ett blandat sortiment. Med både märkessaker och "mindre" märkessaker, haha.
 
-Länk
Denna jackan skulle jag definitift tänka mig att köpa! hittade en annan för några veckor sen men den verkar inte finnas kvar..
 
/Anique

Yeah Yeah Yeah!

Rock on! I'm callin' it a night and am headed off to bed!
 
Sweet Dreams!
 
// Annie

Där ser man

What do you know? Det gick ju bra för Sverige i handbollen. Vi spelar OS-final. Hell yeah! Inte för att jag egentligen bryr mig om handboll men kan ju vara kul att det går bra för lilla Sverige ibland också!
 
Just nu är jag sådär pigg som man blir när man har legat i sängen i princip hela dagen. Jag skulle lätt kunna ta mig för att städa och greja nu. (Haha lite som Klara som fick städmani mitt på själva natten och städade så fint i hela köket!) Sedan är det klart att man känner sig pigg och fräsch när man ligger i sängen. Det blir helt andra bullar (dvs. bullar utan kanel och pärlsocker) när man väl går upp.
 
Får väl försöka plocka ordning lite i morgon eller nåt, jag vet inte! Får fortsätta underhålla mig med musik och film tills jag blir så trött att jag kan sova. I morgon ska jag försöka mig på att äta något också!
 
We'll be up ALL NIGHT! Sleeping the day away, cause we know how to party yeah yeah yeah! We know how to have a good time!
 
 

Dekorerade bett

Jag nämnde ju dekorerade bett igår. Tänkte bara visa er två av Hööks modeller av lite fantasifullt designade bett.

Här är bettet som hästen på bilden från igår hade på sig.Vanligt tvådelat med bruna ringar och små pärlor på.


Själv föredrar jag dock detta bettet nedan. Tycker faktiskt att det här är riktigt fint. Passar även till storhäst tycker jag. Det ovan hade jag nog bara haft till ponny, men det här var riktigt fint anser jag.
 

Sjukling

Så underbart trevligt att vara sjuk och kräkas och så... Låter det inte som en trevlig start på helgen? Är helt matt bara för att jag inte ätit på hela dagen, lyckats få i mig lite vatten i alla fall!
 
Just nu kollar jag på handboll Sverige -. Ungern. Sedan ska jag kolla klart på Styx & CYO (igen) hehe. Har en annan live in concert dvd som jag tänkte glo på efter det, samt reprises av 3.e säsongen av 24.
 
Mamma var så snäll och körde mig till stallet och hjälpte mig att fixa åt Flinta lite snabbt. Om jag mår bättre i morgon (har inte spytt på ett par timmar i alla fall) så kanske jag rider lite om jag orkar. Får ju ändå inte gå till jobbet för man ska inte göra det inom 48h när man har kräkits :P
 
 
// Annie

Conchos

Jag har skaffat mig någon typ utav förkärlek till allt som är beprytt med conchos, ni vet dom där runda i silverutsmyckningarna som finns på westernutrusting. Jag tycker att det är hur fint som helst. Så fort jag ser ett westernträns med conchos så tycker jag att det är otroligt fint. Inga conchos = fint men inte samma effekt. Bara jag som är sådan?

Concho ifrån en kompis westernsadel


Westernträns med conchos. Bilden är lånad ifrån Hööks: 
http://www.hooks.se/product.aspx?productid=300595&deptid=114&sortType=sortPopularitet&sortOrder=DESCKolla förrsten in det stendekorerade bettet på bilden ovan. Tufft tycker jag. Det har blivit allt vanligare med dekorerade bett. Vad tycker ni?
 

OMG OMG OMG!!!!!!

Kollade just på DVDn med Styx & CYO (Contemporary Youth Orchestra). Mhm yeah yeah yeah! Styx know how to rock 'n roll and backed up by CYO they make magic!!
 
Det var lite som att försvinna in i en annan värld ett tag och snacka om att det behövdes. Jag är sååå trött på alla dryga människor som finns i denna värld!!!
 
Busschaufförsjävel som stirrar på mig och sedan bara kör rakt förbi utan att stanna! Fuck him!! Och sedan de gamla vanliga Yesflaskorna som är som dom är men dom slipper man ju snart i alla fall
 
You know what they say right?
 
 
Gotta love this picture!
 
Red ett dressyrpass på Flinta idag som inte var riktigt lika välvilligt inställd till att arbeta men skam den som ger sig och jag är den envisaste av oss två. Han var riktigt trevlig när han släppte igenom och även galoppen var fin samt övergångarna från galopp till trav även om han blev aningens lång ibland. Blev som vanligt inte så mycket galopp utan mest trav och skritt. Som vanligt då barbacka! När Flinta väl är sådär trevlig så skulle jag kunna rida hur länge som helst men det blev inte mer än kanske 50 minuter i alla fall och sedan var gubben trött! Men fasiken vad han arbetade på :D
 
Sedan kom Elouise upp till stallet och hälsade på! Det var riktigt trevligt! Alltid kul att återse TREVLIGA människor!
 
Nu är det nog dags att laga lite mat så att jag har något att ta med till jobbet i morgon.. Sedan blir det film av något slag! 
 
// Annie
 
 
 
 

Kevin Stauts rosa stigbygel

 
Såg ni att Kevin Staut hade rosa stigbyglar på OS (finalen)? Tycker det var lite roligt, haha

Besviken

Är det bara jag eller blir man alltid sjuk när man har något att se fram emot?

Igår mosre fick jag helt svullna halsmandlar och feber, inte kul. Men själva grejen är att igår skulle jag ha haft min första ridlektion sedan i våras, det har ju varit sommaruppehåll. Såg fram emot det extremt mycket. Jag har liksom inte varit i stallet på hur länge som helst nu.
Men nej, givietvis går jag och blir sjuk samma morgon. En besviken Rebecca som efter en del övertalning gick med på att stanna hemma blev resultatet...

Får dessutom idag reda på av Annie att jag skulle ridit min lilla Ängel. Gjorde mig jätteglad, för då vet jag att jag kommer att få rida henne dom närmsta tre veckorna. Men på samma gång så gick jag miste om en lektion med henne nu...


Som om det inte var nog med det så skulle jag egentligen till Liseberg idag. Jag, pojkvännen och lite kompisar till oss skulle dragit och kollat på Alice Cooper kl. 21.00. Men dom får sticka själva istället. Synd bara, för jag hade verkligen sett fram emot det. Ibland vill inte jag och min kropp samma saker, men sånt är livet.
 

OS final men utan RGB

 
Om ungefär en kvart drar OS finalen i hoppning igång, dock utan Roffe och Casall! Casall har ett sår på vänster kronrand och är inte helt ren. Här kan ni läsa mer.
 
Jag tycker verkligen att det är super tråkigt att de missar finalen, även fast jag hejjar på Holland så är det ju inte alls roligt - inte för någon. Alltid så tråkigt när något sånt händer! 
 
Nu får vi hålla tummarna för Henrik och Jens! 
 
 

New day, new pain

 
 
......... <3
 
 

Gott och blandat

Just det ja, jag höll ju på att blogga...
 
Blev lite "caught up" i YT igen. Blir mycket musik såhär på kvällen. Det behövs kan jag säga.
Dagen har varit upp och ner, mest ner då givetvis. Hade ingen lust alls att gå och jobba när klockan ringde kl 06, inte för att jag var direkt trött men i alla fall.
Dagen på jobbet var skit, det var en sådan dag när inget gick alls och så fick jag jobba med en person som är den enda som jag verkligen inte tål. Det var en sådan dag när man mentalt inte orkar göra något alls, jag orkar inte tänka, orkar inte ta några egna initiativ och med tanke på hur dålig jag är på det i vanliga fall så gjorde väl inte det saken bättre.
 
Flexade i alla fall ut dryga 50 minuter tidigare! Skönt det så hann jag med 15.10 bussen till stallet.
Hade på mig mitt ryggstöd hela dagen på jobbet (och givetvis mina knäskydd.). Kan säga att jag i princip minte kunde gå efter jag tagit av dem. Men det var i alla fall gött att överleva utan att behöva proppa i sig megamycket tabletter!
 
Hur som helst det var ju efter en veckas semester dags att ta itu med lite dressyr för Flintas del. Hade ingen större lust och jag var tvungen att sätta på mig ryggstödet igen för att ens kunna rykta honom. Dessutom så blev jag ju påmind om att han fått skav av sadelgjorden (ett litet bara men i alla fall) så då var det ju bara att rida barbacka. Ni kan ju tänka er ungefär hur glad jag blev då med tanke på vad som jag trodde väntade. Det hade återigen gått ca. 2 veckor sen förra dressyrpasset och jag förväntade mig en kamp på liv och död. Dessutom trodde jag han skulle vara lite seg osv efter veckan i Horla.
 
Flinta var jättepigg och i början ville han inte skritta men på långa tyglar gick det men så fort jag kortade dem ville han springa så efter ett par varv på långa så fick det helt enkelt bli lite travarbete då orden "sakta av" inte fanns i Flintas vokabulär just då. Iofs är det ju kul att han är framåt även på "dressyrbanan". Men det som verkligen förvånade mig mest var att han inte alls var särskillt hård i munnen och att han verkligen var arbetsvillig. Han  kanske går bäst om han får chilla och gå ett dressyrpass varannan vecka haha.
 
Nä men han var jättefin, red i 40-45 minuter i manegen, barbacka då (men Flinta är en soffa att sitta på så det var ju lugnt). Det blev mycket travarbete med enstaka inslag av galopp och han fick ett mycket trevligt tempo, ökade och samlade lite. Annars var det inte något komplicerat så. Men jag hade lätt kunnat rida i 100år när han går så, han är verkligen trevlig att rida då! Sen är det skönt att slippa bli utslängd ur manegen så fort lektionerna börjar, jag fick rida klart innan jag gick ut och skrittade av.
 
Det var en nöjd häst som fick betfor och nytt strö i boxen. Han har verkligen genomgått en personlighetsförändring denna sommaren. Han är supersnäll och jättegosig :)
 
Nu får jag väl se till att laga lite mat, i morgon blir det jobb igen 07-15.30 blöööööh!
 
Lyssnade precis på en ny underbar låt som heter "Guns and God" Awesome!
 
Nåväl
 
over and out
'
'
'
V
 
 

I'm only me

Jag är jävligt smart åså när jag sitter och kollar på YT-klipp med Styx när jag egentligen verkligen borde sova. Men jag hittade ett väldigt grymt klipp som jag var tvungen att kolla på två gånger osv. Sen massa väldigt bra musikvideos och sånt där. Jag ska ju upp och jobba i morgon ju...
 
Heeelt plötsligt sitter jag och lyssnar på intervjuer, fyyyyy! Jag kommer ju vara jätte trött i morgon och så mycket som skall göras. Jag tror visst någon hällde något i min cola för jag blev extremt flummig, är lite sådär totalkär också så det kan ju ha med saken att göra!
 
Nu får jag väl försöka att skärpa mig och komma i säng! Jag får bädda ner mig med lite film så ska jag nog kunna somna och så kan jag ju drömma om mina snygga pöjkar. Syyyyynd bara att jag glömde Hero på Klaras skrivbord :( Hon hade sparat honom till mig ju!
 
God Natt Nu ska jag i alla fall försöka sova ett par timmar innan jag måste till jobbet och just nu känns min rygg nästan normal, jag känner mig nästan normal, fast bara nästan ;)
 
// Annie
 
You've been nothing but an angel every day of your life and now you wonder what it's like to be bad.

Mera Musiiiik

Här är länkar till låtarna som jag pratade om förut. Anique lärde mig hur man länkar ;)
 
 
 
 

Och så slänger jag upp en länk till en underbar låt med Meatloaf :)
 
Bra (enligt mig) musik <3
 

Madame Butterfly

Klockan 16 när jag satt och tittade på OS i hoppning kom mamma ner och sa till mig att det var ridning idag. Fick lite panik då jag först tänkte att jag skulle rida klockan 17, kom dock sedan på att de har splittrat gruppen och att jag skulle rida klockan 18. Var ändå osäker på om det var ridning men efter att jag hade ringt Annie visste jag att det var det. När jag pratade med Annie så sa hon att jag skulle rida Madame. 
 
Innan passet var jag inte jätte motiverad till att rida dressyr på Madame, men samtidigt var jag väldigt glad för att rida igen. Då Madame är rätt stel i dressyren och framför allt ibörjan så var det lite segt i början. Vi ställde inga krav på hästarna de första 25 minutrarna, vilket jag tror var bra. Både för Madame och de andra hästarna men dels för mig. Jag kunde känna på henne lite och se hur hon lyssnade. För några år sedan så red jag Madame en gång och sedan dess har jag inte ridit henne.
 
Vi red på mitten volten för det mesta. I både skritten och traven red vi skänkelvikning, några "kraftiga" steg - för att sedan förstätta på volten och sedan göra samma sak igen. Sedan red vi halvt snett igenom och red skänkelvikning.  Tillslut blev hon mjukare och när jag travade av så gick hon neråt framåt, vilket kändes väldigt bra! Det var skönt att jag fick "tillbaka" något. 
 
 
-Har ingen bild på henne men ska försöka fixa det :)
 

Twilight music

musiiiiik, MusIIIIIk, MUSIIIIIIK! Kollar runt på lite underbara musikvideos på YouTube! Bland annat Gowan's "The good catches up" riktigt under bar låt och videon är grym! Sen har jag lyssnat på en annan klassiker Michael Bolton. Mysig musik det också! En favorit där är "Soul of my soul" en väldigt fin låt.
 
Jag säger bara Good ol' eighties!!  Nu ska jag snart springa iväg en sväng till Bon Bon och sedan får vi se vad som händer... I morgon blir det jobb 7-15.30 men jag tänker flexa!! Har massor med flex så nu ska jag ta ut så mkt som det går denna och nästa vecka. Man kan ju hoppas på att det blir lugn på em så att man kan gå tidigare i alla fall!
 
// Annie
Flinta says tittut i lingonskogen ;)

Droppen

....som fick bägaren att rinna över.
 
Det är nästan skrattretande samtidigt som det gör mig riktigt förbannad. Intressant att den enda personen som det överhuvudtaget går att resonera med och som är villig att ens lyssna inte ens är myndig... Holy guacamole vart är världen på väg?
 
Är i alla fall tyvärr tillbaka från Horla, och där har jag och Flinta haft det alldeles underbart, men all good things must come to an end. Nu har vi landat, eller kraschat skulle man kankse kunna säga, på Nygård igen men här stannar vi inte länge! Om mindre än två månader flyttar Flinta till sitt nya ställe där han förhoppningsvis ska trivas!
 
Förhoppningsvis trivs jag också där. Jag känner ju i alla fall två stycken där och de andra som jag träffat verkar trevliga och hon som har stallet verkar helschysst! Vi får väl se...
 
Flinta i princip lastade sig själv när vi skulle hem, han tyckte väl det skulle bli skönt att komma tillbaka och få stå inne på natten igen och sånt som han är van vid, inte för att han inte har trivts i Horla men borta bra, hemma bäst... Han vet inte vad som väntar, ett nytt fiiiint hem och kanske en liten hagkompis...
 
Det är sinnessjukt att jag börjar gråta av den sista meningen jag skrev, jag tänker på lille Yellow och kan inte låta bli. Dom var ett sånt fint par, store och lille gul. Vet att det finns väldigt många som saknar den lille fina gudasnälla ponnyn däribland jag.
 
Hursom helst finns det en annan fånghäst däruppe i det nya stallet och ägarinnan föreslog typ på en gång att de kanske kunde gå ihop! Det låter som en plan tycker jag, eller som Klara skulle ha sagt, ett helikopter!
 
I Horla har vi i alla fall badat med hästarna! Gött med ett ställe man kan göra det på! Hästarna simmade och Flinta stegrade också men han tyckte nog det var skönt, det var sinnesjukt varmt i vattnet så vi badade med kläderna på och hade en allmänt astrevlig dag!
 
Idag innan hemgång så red jag i min medeltidsklänning och mantel i mitt älskade Yxnås och det var också allmänt asmysigt! Lånade Klaras barbackagjord då och när vi badade red vi givetvis barbacka!
 

Vet inte riktigt vad jag ska skriva, har ju lovat att vänta tills jag flyttat innan jag förklarar/berättar allt som hänt, så tills dess får ni nöja er med mina kryptiska inlägg! Ni (alla säkert 1 läsare som vi har) överlever nog. Slänger upp lite bilder senare!
 
Sist men inte minst, jag verkligen älskar min underbara pålle! Han är inte någon gosig häst direkt men han måste märka när jag är ledsen/upprörd för då får jag minsann gosa precis så mycket som jag vill med honom! Sötpojk är vad han är. <3
 
Juste ja i morgon ska jag och Carro fixa höö till våra pållar! Jag började nästan gråta när jag var tvungen att ge Flinta av ridskolans pisshösilage. Det var (som jag skrev till Becca) så mögligt att inte ens mögeltvätt hade hjälpt...Hoppas bara inte han får fång och döör....
 
 

Hemma

Kom hem inatt vid halv 2 :) har haft det väldigt roligt i Holland, men det är skönt att sova i sin egen säng nu :)
Hade en del blogg idéer som jag hoppas att jag kan skriva så fort som möjligt! Det blir nog så fort som möjligt men antagligen när det blir dåligt väder, haha.

Imorgon börjar ju OS i hoppning :D kommer nog planera dagen lite efter det ;) hoppas det går dock... Förresten väldigt roligt att Sara vann Sveriges första OS medalj för i år! Super kul att det var ridsport :)

Det är svårt...

att hålla ilskan inne men ännu svårare att hålla tårarna tillbaka.
 
 
Though you rest alone in silence
I know you'll rise again
lifted by the ones you touch who remain
 
Jag kan inte riktigt förstå hur det kunde bli såhär när allt såg ut att gå åt rätt håll. Men det är livets straff antar jag. Vissa straffas hårdare än andra. Jag orkar fortfarande inte riktigt gå in i detalj på vad som hände men jag önskar verkligen att jag hade kunnat göra något.
 
You looked at me and called my name,
but I turned my back and walked away
now you're gone and things will never be the same....
 
Så länge jag står kvar på Nygård är det väl bäst att jag låter bli att skriva något egentligen, men jag är trött på att hålla på vad jag tycker, tänker och känner och när jag väl har flyttat tänker jag inte dra mig för att säga precis vad jag tycker. Eller man skulle kunna säga att jag tänker säga som det är helt enkelt.
 
Helst av allt vill jag skrika ut så att hela världen hör... but you know what they say: Don't burn your bridges or the river might get too wide for you to cross...
 
Vill i alla fall säga att jag älskar mina underbara vänner, de underbara personer som jag träffat på Nygård (de i privatstallet) Och jag är så otroligt glad och tacksam att jag fortfarande har min älskade underbara Flinta. Han är det bästa som någonsin kunde ha hänt mig och utan honom vet jag inte vad jag skulle göra.
 
I put a little faith in you and you returned it thousandfold <3
 
Jag vet inte om någon förstod något alls av detta inlägget men orden vill inte som jag just nu.
 
Vila i frid älskade fina Yellow Star. Spring på de evigt gröna ängarna, nu har du inte ont mer och allt lidande är föralltid slut. Vi på jorden saknar dig, jag saknar dig, Flinta saknar dig men vi vet att du har det bra nu och det är det enda som tröstar mig just nu!
 
// Annie

Music...

Can't mend a broken heart but it dulls the pain.....
 
 
http://www.youtube.com/watch?v=akSV3KQAe_Q&feature=related
 
http://www.youtube.com/watch?v=mDFjaIlp74A
 
The best of the best
 
// Annie

Without the chance of a proper goodbye.,..

everytime you lose it feels like you're kicked to the ground. You want to cry but can't bring forth a sound! I made you a promise I couldn't hold and I swore to myself I'd never love you but I couldn't resist your charms. Now I wish you could've left the world closing your eyes in my arms. Instead you'd fade away and die, without giving me the chance of a proper goodbye!
 
 
Snatched from me back to the clutches of evil the release was only temporary. I shall always remember you as you were: someone extraordinary! R.I.P Beautiful Yellow Star, now forever a star on my heaven <3
 
 

RSS 2.0