En dag i taget

Trött, trött, trött.
 
Som vanlig med andra ord. Bläh egentligen har jag ingen lust alls att skriva. Men eftersom ingen annan gör det.
 
Igår var jag uppe i stallet dit Flinta ska flytta tillsammans med Joanna. Jag kollade på boxen Flinta ska ha och försökte göra mig bekant med stället ungefär. Kollade på när Joanna red sin fine lille Camati. Det var roligt! Man blir ju inte lite sugen på att rida. Men grejen är att jag har kommit på att jag inte egentligen är så sugen på att rida andra hästar utan jag vill rida Flinta.
 
Härom dagen fick jag rida på Klaras nordsvensk. Blacken, asså självklart var det roligt att rida och att försöka köra dressyr på honom var ju en upplevelse, men en trevlig sådan. Jag gillar när hästar är envisa. jag är van kan main n väl säga. Men jag blev bara ännumer sugen på att rida Flinta då.
 
Det kan ju bero på att han faktiskt har blivit såpass fin nu... Jag hade en hel del planer på hur vi skulle rida. Mest dressyrplaner då. Inte så att jag hade tänkt rida bara dressyr men för de gånger jag rider dressyr hade jag planer och jag hade ju även funderingar på att starta någon LC:1 med honom,. Asså inte så att jag hade tänkt att tävla utan bara en start ellet så för skojs skull.
 
Jag vet ju att det är bra att rida på olika bett tex. Och eftersom Flinta är såå förbannat besatt av att bita tag i sitt bett så hade jag tänkt att variera mellan att rida ´dressyr på det tredelade som han ju faktiskt går bra på, och mitt pelham.
 
Grejen är att det är nästan lättare att rida på det tredelade än på pelham då min häst är expert på att knäcka av i nacken på skarpa bett. men jag tror det kan vara bra att variera och rida på lite skarpare någon gång. Jag har ju delta eller så rider jag med två tyglar. Egentligen tror jag två tyglar är bättre för då kan man ju variera mer. men som sagt så hade jag ju tänkt att rida på det bara någon gång ilbland.
 
Annars har jag en mängd olika bett som jag rider på olika mycket.
 
Hackamore - har jag provat och jag vet inte riktigt vad jag tycker om det. Tror inte det passar Flinta men ska definitivt prova det igen innan jag lägger det helt på hyllan.
 
Tredelat sweet iron  - det är mitt dressyrbett som jag i princip bara rider dressyr på.
 
tvådelat med kopparrullar -. uteritt/hoppbett
 
Pelham - bett som jag använde i skogen när Flinta var som värst och inte gick att stanna på vanligt tränsbett. Har prövat att rida dressyr och hoppa på det men använder det inte så mycket längre. I och med att han blir så himla känslig (oftast, för ibland ignorerar han det och han har stuckit även på detta) och så väldigt taggad i skogen så stegrar han oftast mest om han intefår springa. Gör han till viss grad på andra bett också men gärna på detta så därför har jag inte använt det så mycket.
 
Shit, shit shit klockan är kvart över 12 redan. Jag får panik över att jag sover så länge på dagarna. Men jag kan inte sova på natten.... :-(
 
A ja jag ska försöka göra något vettigt nu!
 
Jag får ta en dag i taget och igår var Flinta *pepparpeppar* väldigt mycket bättre och gick nästan normalt!
 


By the by nu är det inte långt kvar tills vi Flyttar ! FINALLY!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback