Regn Regn Regn...

I vanliga fall får jag lite smått panik när det regnar, bara för att jag vet att Flinta hatar det (nu är det ju så att han överlever lite regn men i alla fall) men just nu så spelar det ingen roll att regnet vräker ner för Flinta har ju boxvila i alla fall.
 
Ska bli intressant och se hur han mår idag. Ni kanske undrar vad som hänt med lille Flintis. Jo han har fått en fångkänning, varför? Jo därför att han delvis har ätit av ridskolans hösilage som ju inte är av den bästa kvaliteten.
Egentligen är det själva foderbytet som orsakade känningen.
 
Flinta har ju den senaste tiden levt på fint torrt hösilage och hö, det är en sak att byta från sämre hösilage till bättre hösilage och hö men att byta tillbaka till hösilage av sämre kvalitet  var ingen hit. Det vet vi ju sedan innan.
 
Nu var det ju så att jag faktiskt trodde att det skulle gå bra eftersom han bara fick 50% hösilage och 50% hö och dessutom trodde jag inte att han skulle vara riktigt lika känslig som Yellow var. På sätt och vis var han ju inte det heller eftersom han bara fått en känning och inte ett fångutbrott.
 
Det kan ju iofs bero på att han inte bara fick hösilage utan bara hälfen hälften. Enda anledningen till detta var att Carros häst Iggepigg hade fått fång och hon hade inte så mycket hö och behövde ge Igge bara hö och då tänkte jag att jag kunde ge Flinta hälften av varje så att han slapp äta bara hösilaget eftersom jag var livrädd att han skulle gå ner i vikt om han bara åt det eftersom det innehåller mycket mindre näring.
 
Detta har pågått sen Flinta kom tillbaka från Horla och det dröjde ju inte länge innan han fick fång...Som tur är kan Flinta i alla fall gå. och verkar redan bli bättre.
 
Vi åkte genast till jordnära och köpte massor med spån och slängde in 2,5 balar spån extra så att han skulle stå mjukt och han fick även metacam av Carro!
 
Igår var veterinären där och kollade på honom och skrev ut smärtstillande som han skall få några dagar. Under tiden ska han ha boxvila, och när jag ledde honom till spolspiltan för att kyla benen så gick han lite bättre, så det går *pepparpeppar* åt rätt håll!
 
Även om lille stackaren har ont så verkar han pigg förövrigt och han äter och dricker bra och han var snäll när han skulle få sin medicin!
 
Jag pratade även med ägarinnan till det stallet som Flinta skall flytta och berättade att han fått fång osv. Hon hade massor med förslag på att vi kunde göra sjukhage, eller dela av en av grushagarna när han får gå ut igen. Det verkade som att det fanns inga problem utan bara lösningar. Skönt att mötas av den attityden istället för "Jaha och vad vill du att vi gör åt saken?"- attityden. Haha!
 
Nu är det snart dags att att klä på sig, äta frukost och gå till frisören :) Sen åker jag upp till Flintabuset!
 
Everything is gonna be allright and we'll go back to being wild and crazy !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback