Horla!

Medan Klara duschar passar jag på att blogga lite. Vi kom tillbaka för en stund sedan från en  underbar uteritt och nu har jag kvällsmatat Flinta och han är nöjd och glad! Både Flinta och jag njuter verkligen av att vara här! Helt otroligt skönt att komma bort.
 
Igår var han lite stissig och så men idag var han precis som vanligt fast mycket gladare såklart! Nu ska jag snart också duscha och sedan ska jag och Klara äta godis och spela spel! Vi cyklade till Hols godisgruva på förmiddagen idag nämligen. Jag har lite foton som jag kanske lägger upp om jag får tid men mer ska det bli. I morgon ska vi eventuellt skritta ner till sjön och kanske plaska lite. det tycker i alla fall jag att vi ska göra :D 
 
// Annie
 
Bild efter första lilla ridturen igår :)

Wiiihoooo

äntligen bär det strax av på lite semester för mig och Flinta. Han kommer nog att tycka det blir skönt att komma bort ett tag!!!!! 

Kort kort

God Morgon, ja för mig är det morgon eftersom jag jobbat natt. Har inte sovit så gott på förmiddagen men jag sak jobba natt igen så det är bara att knarka pepsi/cola så att jag kan hålla mig vaken för på söndag fm. så bär det av till Horla! Nu ska jag åka till stallet och packa lite och bada Flinta :)

 
Tjingeling

OS är igång

Jag är så taggad inför att följa alla ridgrenar i OS nu. Invigningen var ju igår som jag antar att ganska många vet.
Första delen av ridsporten började 11.00 i morse. Nämligen dressyrmomentet i fälttävlan! Det har blivit en okej start och idag har vi två svenska starter i alla fall.
 
Här har ni den just nu pågående dressyrdelen: http://www.svtplay.se/live/167580/ridsport-falttavlan-h-d-
 
För er som vill ha hela programmet för ryttar-OS så har ni det här: http://www.hippson.se/blogs/OS-kollen-2012/tv-tider-for-os-ridningen.htm
 

Upd. från Holland

Hej allihopa!
Tänkte uppdatera er lite snabbt om vad som händer i min värld just nu:) är i Holland o göttar mig. Det har varit stek hett de senaste 2 dagarna! Var på Vlieland i helgen med släkt! Fick äntligen rida, red en 185 cm i mkh hög häst på stranden:D var huur kul som helst - bilder kommer.


Jag ska nog titta på OS invigningen snart! RGB är ju fanbärare för sverige:D

Jag har förövrigt fått en massa blogg idéer!! Denna gången har jag skrivit ner de också;) De får dock vänta tills jag kommer hem då jag knappt har möjlighet till att sitta vid en dator...och det funkar inte att skriva såna inlägg från en mobil-för jobbigt;) (Vill ni så kan ni följa mig på twitter och instagram, heter AniqueZwart på både. Där uppdaterar jag lite mer en på bloggen nu när jag inte har dator;))

Hoppas ni har det bra där hemma!!
/En glad Anique xx

Some days are harder than others

Just nu:

Once in a future dream
I saw a tale unfold
Not far away
I'd dare to say
There was a world unknown
Torn to a million shreds
Crippled with fear
It would appear
Then came a voice from the stars
And all were listening
To a message from heaven
A message from heaven
For the mighty that fell
And the wise men as well
Came a message from heaven
"Very sorry all;...welcome to hell"
Dark was the barren land
Home to a savage race
What had I missed
Who deserved this?
Then did their masses cry
Cry with an angry rage
Cursing the names
Of who were to blame
And so the truth was revealed
Everyone knew this was
A message from heaven...
It's a message from heaven...
To the mighty that fell
And the wise men as well
Is a message from heaven
"Very sorry all;...welcome to hell"
I kept my distance
Wanted no part of their world
The hateful existence
The rot that this fate had unfurled
Get me out of this world
It's a message from heaven
It's a message from heaven
To the mighty that fell
And the wise men as well
Came a message from heaven
"Very sorry all;...welcome to hell"
Welcome to hell
 
 
 
Han är tillsammans med Meatloaf mina min absoluta favoritartist!
 
// Annie

Hemma!!

Nu är jag hemma igen så bloggningen påbörjas från min sida igen!! :D

Be this, be that

Åh! Igår sade jag äntligen upp min boxplats på Nygård och FAN vad gött det känns! Tyvärr är det ju två månaders uppsägning så jag kan ju inte flytta Flinta förän sista september men i alla fall. Det är ju inte så att jag har hittat något nytt ställe än heller. Jag ska om en liten stund åka och kolla på ett ställe som ligger lite utanför Alingsås.
 
Jag har ju länge haft funderingar på att flytta och efter den senaste tiden har längtan att komma därifrån bara ökat och igår var det verkligen droppen. Jag sade upp boxen, jag är så trött på stämningen och sättet jag blir bemött på. Sedan är hagarna verkligen kassa och som jag sagt förut, det finns inte så många ställen att rida ut på. Dessuom flyttar ju många i privatstallet, eller ja de har flyttat! De som är kvar kommer man ju såklart att sakna, inget snack om saken MEN de är också det enda jag kommer att sakna med Nygård. Jag trodde det skulle bli svårare, jag har ju ridit där i 9 år först på ridskolan då och sedan med Flinta.
 
Men jag känner att jag kommer faktiskt inte att sakna anläggningen ett enda dugg! Desutom så blir det skönt för Flinta som efter nästan 16 år där uppe kan säga bye bye till Nygård FÖR ALLTID!  Jag tror faktiskt han ha tröttnat på att stå där också!
 
Nu på Söndag blir det ju Horla också så då kommer vi bort därifrån en vecka i alla fall! Längtar ännumer nu! Jag orkar liksom inte gå in på alla detaljer om varför jag flyttar, det är som sagt bemötandet minst lika mycket som de dåliga hagarna och bristen på uterittvägar.
 
Jag hoppas verkligen att jag kan hitta en hagkompis till Flinta på det nya stället (vart det än blir) för han har verkligen varit lycklig att få gå med ponnybuset. Hade omständigheterna varit annorlunda hade ponnyn nog fått följa med (haha om ridskolan gått med på det vilket jag verkligen tvivlar på). Dom är inte ens tacksamma för att vi tog oss an ponnyn i sommar och ja du frågan är ju om vi inte bara förlänger hans lidande. Han har visserligen haft det relativt gött i sommar men om det som vi påbörjat inte blir underhållet kommer ju han att förfalla igen. Och det har jag inte ork att se- Ytterligare en anledning till att jag vill komma bort därifrån. 
 
Man fäster sig oerhört för de små liven. Ponnyn hade inte levat om inte jag och Carro tagit oss an honom i sommar utan han skulle fått springa på Trapalandas gröna ängar...
 
Nåväl detaljerat inlägg om allt detta utlovas, nu måste jag klä på ig för snart kommer Nell och Joanna som jag skall följa med och kolla stall!
 
 
Treasure the magic of the moments you have together <3
 
// Annie
 

Hästmassage

Hästmassage. Det är ett ganska nytt begrepp inom ridsporten som växt sig allt större dom senaste åren. Hästmassagen började väl egentligen användas först i USA. Om jag inte minns fel användes hästmassagen ifrån början som en teknik för att lugna ner dom heta fullbloden som tävlade på galoppbanorna. Denna tekniken utvecklades så småningom och man insåg att den kunde vara till mera nytta än bara i avslappnande syfte. Massagen började användas som den gör i dagsläget, för att få bort spänningar och muskelprobem samt känna på leder med mera.

En utav dom massörer som till stor del hjälpte till med införandet av hästmassagen till Sverige var Marina Axelsson-Callum som utbildade sig till hästmassös i USA. Hon har nu här hemma i Sverige släppt en egen bok som jag givetvis införskaffat.

Boken är pedagogisk och intressant. Dom visar med detaljerad text hur man själv kan göra flertalet enkla övningar för såväl avslappning som streching. Hon tar även upp viktisga fakta kring foder, träning och uppvärmning mm.

Jag rekommenderar den varmt i alla fall. Var tvungen att fota av mitt exemplar av hennes bok.

Framsidan av boken


Baksidan


Ett av mina favorituppslag. Jag sitter hemma och över för fullt på att lära mig alla hästens muskler på både svenska och latin.


Detta uppslag med hästens skelettdelar blir nästa utmaning när jag har lärt mig musklerna
 
 
 
 

Aktiva klubben!

Orkar varken blogga eller göra något annat när jag jobbar. Det blir typ stallet direkt efter jobbet och sedan sova typ. Sjukt tråkigt liv liksom, eller ja stallet är ju kul förutom att jag alltid är supertrött när jag är där. Sen är jag bara ledig strödagar. Typ en dag då och en dag då. Så man hinner aldrig göra något för den dagen man är ledig går åt till att vila upp sig i princip. Sedan har jag ont i ryggen så jag knarkar typ värktabletter och det mår inte magen direkt bra utav.
 
Men på onsdag är jag i alla fall ledig och då ska jag och mamma eventuellt åka en liten sväng till Hööks. Blir väl trevligt! Annars så har jag tänkt att rida lite dressyr på Flinta idag. mhm, han har inte gått ordentligt på nästan två veckor så det blir nog en liten kamp där. Men förhoppningsvis blir det bättre på onsdag då jag med tänkte rida dressyr på honom. Sedan får han stå tors-söndag för på söndag åker vi till Horla!
 
Skrittar honom även för hand de dagar jag inte rider så han får röra på sig oich han verkar inte ha något emot det!
 
Nej nu måste jag klä på mig och gå till jobbet! Lyssnar lite på musik för att vakna! Ääääälskar Larry Gowan! Just nu heter låtern "Holding this rage".
 
That was about it!
 
Over and out
 
 
// Annie

Dator i Danmark

Det visar sig att jag har tillgång till dator med internet här i Danmark. Vilket så klart är positivt, nackdelen är dock att jag inte kan visa er några  nya bilder, så jag får använda gamla bilder till mina inlägg medan jag är här. Ni får helt enkelt stå ut med det.
 
Jag funderar på om jag, när jag kommer hem, ska göra en liten fortsättning på inlägget som kommer upp imon.
Jag har i alla fall en del ideér på lager som jag kan göra inlägg av. Måste bara hitta tiden och lusten till att skriva dom också (men som sagt, det får bli när jag kommer hem härifrån).
Jaja, finns det några önskemål på inlägg så är det bara att ge förslag. Jag ska försöka skriva om så mycket olika men varierande saker som möjligt inom ridsporten.
 
Gammal, tidigare använd, bild på mig och Rosa som numera har flyttat tillbaka till sin gamla ägare.
 

Danmark nästa!!

Nej, nu sticker jag iväg till min pojkvän och tillbringar resten av kvällen där.
 
Jag ska nämligen till Danmark med honom och hans familj imon. Vi blir borta fram till på onsdag kväll. Så jag är väl tillbaka här på bloggen på torsdag någon gång.
Jag ska försöka att fixa åtminstone något tidsinställt blogginlägg så ni får höra av mig lite i alla fall.

Ni får ha det så bra här hemma så länge!
 
Slänger in en bild jag tog i våran trädgård igår. Det blir ju så mycket roligare med lite bilder i inläggen ;)
 

Ny OS-reserv

Härligt! Sverige får ta in en ny reserv. Den tidigare reserven Lisen Bratt-Fredricsen fick som ni vet hoppa in i det svenska OS-laget efter att Malin Baryards hingst Tornesch fått en skensbensskada.
Men OS regelverk tillåter i alla fall att vi får ta in en ny reserv.

Källa: http://www.hastmagazinet.com/newsItem.aspx?id=54880
 

Lista nr. 3

Jag älskar sånna där "fylla-i-listor". Så jag måste kopiera samma lista som både Annie oxh Anique tidigare har gjort.
 
Häst eller Ponny: Beror på. Ponny är lite charmigare att rida, men jag känner mig mer "hemma" på häst

Dressyr eller Hoppning: Jag föredrar hoppning, men man får ha i bakhuvudet att 90% av hoppningen är faktiskt dressyr. Allt man gör mellan hindren är ju det viktigaste för ett bra språng

Fux, Brun, Black, Svart, Skäck eller Skimmel: Jag älskar flaxfuxar och svarta hästar

Briar eller Flippan: Inget snack om saken, Briar!!

Fullblod eller Kallblod: Måste nog säga kallblod. Hovskägg och tjocka manar <3

Varmblod eller Halvblod: Spelar ingen roll, beror på hästen som individ

Uteritt eller träningspass: Det är oerhört charmigt med uteritter men känslan efter ett riktigt lyckat träningspass är värt så mycket mer

Vilken är din favorithästras: Tinker/Irish Cob

Favoritsyssla i stallet: Sitta utanför (eller helst i) hagen och bara studera hästarna

Favoritkändis i hästvärlden: Finns många som jag ser upp till. Men Rolf-Göran Bengtsson för hans lugna sätt med hästarna

Favorithäst i hästvärlden: Antar att dom menar "kändishäst". Jag har faktiskt ingen aning i så fall, finns så många talangfulla

Favoritridlärare: Jag har inte ridit för så många instruktörer...

Favorit hästarna/ponnierna i ditt liv just nu: Även om jag inte tillbringar alltför mycket tid med henne så är lilla Tuma den som väger tyngst för mig. Men även Joli är starkt saknad

Hur många gånger har du blivit avslängd: 2

Hur många gånger har du ramlat av: Ungefär 10 gånger

Har du ridit en hingst: Ja, det har jag

Har du ridit ett arabiskt fullblod/engelskt fullblod: Japp

Har du någonsin blivit jagad av en häst: Nej, men jag har varit med när en kompis har blivit det

Har du vart med om en ridolycka: Nej, inte när jag själv suttit på hästen. Fått ett blåmärke som värst i så fall

Vad har du för färg på dina ridbyxor: Blåa, beige, bruna, svarta och vita

Har du ridstövlar eller ridskor: Ett par slitna ridskor som behöver bytas ut

Vad är din favorithäst för ras: Tinker utav den mindre modellen (ponny)

Andvänder du chaps: Ja, det gör jag

Vad har du för storlek på din ridhjälm: 55, men den är för liten. Behöver 56 el. 57, vet inte riktigt

Hur högt har du hoppat: 100 cm.

Hur många priser har du sammanlagt: Tävlar inte, så clear round rosett är det ända pris jag kommit över ännu

Hur bra tycker du att ditt stall är från 1-10: Svårt att sätta en siffra på tycker jag. Det finns både fördelar och nackdelar med stallet jag hänger i liksom med alla andra stall.

Är hästar ditt liv: Tyvärr inte, men jag vill att dom ska vara det. Jag har inte haft möjligheten till att låta dom bli det. Men jag kan ärligt säga att hästarna betyder oerhört mycket för mig, ag är den extrema hästnörden xD

Inne på ditt rum, syns det att du gillar hästar: Inte vid första anblicken... men vänder man sig emot min bokhylla så är jag avslöjad

 

Flytt

Nu ska jag snart åka och luncha våra pållar! Sedan vankas uteritt med Anna och Debbie! Skoooj! Har äntligen bestämt mig nu! Flinta och jag ska flytta från Nygård! Men det blir ju inte förän om ungefär två månader men i alla fall! Jag har inte hittat något ställe än men har lite på gång! Har hittat ett ställe som har grushagar! Det låter som rena himmelriket jämfört med vad vi är vana vid!
 
Om ca. 1 vecka blir det semester i HORLA! Jag LÄNGTAR!!! Det gör nog Flinta med!
 
// Annie

Lista

Tänkte att jag snor Annies vackra lista ;)
 

Häst eller Ponny: Häst!

Dressyr eller Hoppning: Jag älskar att hoppa men ett lyckat dressyr pass är inte heller fel ;)

Fux, Brun, Black, Svart, Skäck eller Skimmel: Beror på vad för sorts häst men tävlingshäst skimmel, brun eller fux.

Briar eller Flippan: Flippan

Fullblod eller Kallblod: ehm.. ingen men isf fullblod, fast det beror på

Varmblod eller Halvblod: Det är väl samma? :S Men varmblod

Uteritt eller träningspass: Uteritt är alltid kul, medans ett lyckat träningspass är svår slått

 
Vilken är din favorithästras: Hollsteiner, Hannoveranare, KWPN & Oldenburger

 Favoritsyssla i stallet: Borsta hästen

Favoritkändis i hästvärlden: Rolf Göran Bengtson och Angelica Augustsson

 Favorithäst i hästvärlden: Av de jag känner: Winsly av de jag inte känner: Hickstead eller Okidoki (men både är ju döda…) annars Tornesch eller Mic Mac.

 Favoritridlärare: Har ingen direkt favorit.. beror väldigt mycket på vilken häst jag rider!

Favorit hästarna/ponnierna i ditt liv just nu: Winsly och Whisper (fast Winsly har alltid en speciell plats i mitt hjärta)

Hur många gånger har du blivit avslängd: Hmm... Whisper har bockat av mig 2 gånger. Winsly också någon gång och sen bara en annan gång J

Hur många gånger har du ramlat av: typ 10-15 gånger

 Har du ridit en hingst: Yes

 Har du ridit ett arabiskt fullblod/engelskt fullblod: Yes yes

 Har du någonsin blivit jagad av en häst: Tror inte det haha!

 Har du vart med om en ridolycka: Nepp, värsta jag har fått är ont i huvudet och nacken men inget alvarligt

Vad har du för färg på dina ridbyxor: Blåa, svarta och vita

Har du ridstövlar eller ridskor: Båda

Vad är din favorithäst för ras: Hollsteiner, Hannoveranare, KWPN eller Oldenburger

Andvänder du chaps: Nepp, har ridstövlar

Vad har du för storlek på din ridhjälm: 59

Hur högt har du hoppat: 125cm.

Hur många priser har du sammanlagt: Eftersom jag inte tävlar har jag bara 12 CR rosetter :) Och en från skol-dm

 Hur bra tycker du att ditt stall är från 1-10: Har inget stall/häst så ingen åsikt där ;)

Är hästar ditt liv: Ja till största delen, typ 98 % haha finns lite annat också ;)

 Inne på ditt rum, syns det att du gillar hästar: Ja, ganska.


Snart avresa

Hmm... Ja, vart ska jag någonstans???

Packning pågår i alla fall. Ger lite mer information om vart och med vilka imorgon. Nu ska jag packa färdigt inför resan som är om ett par dagar innan jag går och lägger mig. God natt! Vi hörs imorgon!


Morgonens intervju med "Roffe"

"Roffe" (Rolf-Göran Bengtsson) gjorde i morse en intervju i SVT :)
 
 

sitter i bilen

Sitter troligen i bilen på väg till GB nu :) Åker båt till Danmark, sover där sen Tyskland - sover där en natt och sen Holland (Vlieland) fre-sön. Kommer att vara hemma om ca 3 veckor...
 
Ha det bra så hörs vi /Anique

En såndäringa lista...

Häst eller Ponny: Ponnyhäst? nej men storleksmässigt häst annars gillar jag både och :)

Dressyr eller Hoppning: Hmm... På banan - dressyr, i skogen - hoppning!

Fux, Brun, Black, Svart, Skäck eller Skimmel: Black/bork! Lätt snyggaste färgen enligt mig, men det beror väl på från häst till häst! Är med förtjust i lite ovanliga färger dock.

Briar eller Flippan: Briar är snyggare.

Fullblod eller Kallblod: Hm, spelar ingen roll!

Varmblod eller Halvblod:  Spelar ingen roll

Uteritt eller träningspass: Båda men en riktig uteritt är nog det som är roligast eftersom det är det Flinta gillar mest och jag blir som gladast när han är det :)
Vilken är din favorithästras:  Gillar de flesta det är individen som spela roll :) Annars är Connemaror fina 

Favoritsyssla i stallet: Jag älskar att borsta på Flinta och göra fint i hans box!

Favoritkändis i hästvärlden: Rolf Göran Bengtson.

 Favorithäst i hästvärlden: FLINTA, alla kategorier.

 Favoritridlärare:  Lätt Johanna Flogberg med sitt böj på armarna haha men jag tränar inte just nu men kanske Sandra Björneland som var min första ridlärare och den allra bästa av de jag har haft :) 

Favorit hästarna/ponnierna i ditt liv just nu: Flinta, Yellow annars gillar jag alla :)

Hur många gånger har du blivit avslängd: Hmm... En gång blev jag avbockad av Flinta in i ridhusväggen annars har jag nog inte blivit avslängd utan mer trillat av!

Hur många gånger har du ramlat av: typ 35-40ggr varav säkert 20 gånger på Flinta och då är han ändå en mycket snäll herre ;)

 Har du ridit en hingst: Tror inte det :O

 Har du ridit ett arabiskt fullblod/engelskt fullblod: Yes yes

 Har du någonsin blivit jagad av en häst: Tror inte det haha!

 Har du vart med om en ridolycka: Yes, ramlade av en ponny en gång och spräcktge mjälten = 1 vecka på IVA.

Vad har du för färg på dina ridbyxor: mest bruna och blåa.

Har du ridstövlar eller ridskor: ridskor,

Vad är din favorithäst för ras: Korsning mellan Connemara och sv. halvblod.

Andvänder du chaps: Ibland.

Vad har du för storlek på din ridhjälm: 56

Hur högt har du hoppat: 130cm.

Hur många priser har du sammanlagt: Eftersom jag inte tävlar har jag bara några CR rosetter :)

 Hur bra tycker du att ditt stall är från 1-10: 4, saknas ordentliga hagar (dom går med lera upp till knäna när det inte fryser på eller är riktig sommar)+ ordentliga uterittmöjligheter (för mig som då helst rider ut.) Sedan finns det mycket annat som jag inte trivs med där, men har inget annat val än att stå där då jag inte har körkort ännu!

Är hästar ditt liv: Flinta är mitt liv!

 Inne på ditt rum, syns det att du gillar hästar: Nej.

 

//Annie


Tornesch skadad!!

 
Såg i förrgår att Tornesch är skadad! Han hare en liten senskada vänster fram men kommer inte vara fit for fight till OS. Nu kommer istället Lisen Bratt Fredricsson på Matrix rida i laget. Nu har sverige alltså ingen reserv. Om de får anmäla en ny reserv är fortfarande oklart, så långt jag vet. Jag tycker verkligen att det är jätte tråkigt, både för Malin men också det svenska laget. Lisen är ju väldigt duktig men det är fortfarande lite synd att inte Malin och "Tore" kommer vara med.
 
-Bilderna är från google
 

Vips...

... Så var alla blogg idéer borta! Kändes som att jag hade lite idéer men nu har de försvunnit :/ ska försöka komma på nya :)
 
På onsdag så åker jag till Danmark i två dagar och sedan åker jag till Holland. Totalt tror jag att jag är borta i ungefär lite mer än två veckor, så vi får väl se hur det blir med bloggningen. Kan ju inte blogga från mobilen då det blir väldigt dyrt men om jag har wifi så kommer det nog att funka, vet bara inte om jag kommer att ha det...
 
 
 
Skulle igentligen ridit idag men det blev inte så, ganska tråkigt men så kan det bli ibland. Ska snart iväg och segla. Mina föräldrar har varit gifta i X år idag (kommer inte på hur många år det är just nu men tror det är 16 ;)) så vi ska "fira" de.
 

Fuck mornings.

Lyssnar på musik för att försöka vakna lite. Går sådär. Börjar jobba kl 07. Slutar faktiskt kl 15 idag. Wow så "tidigt". Suger att jobba till halv tio på kvällen och sedan jobba dag. Får i alla fall äntligen åka upp till Flinta sedan. Ska rida men det ska regna (men vad ovanligt) så antingen blir det dressyr eller om någon är med kanske lite ala G.
 
Om jag hadde kunnat komma på hur man infogar länkar osv. (ja mer oteckniks människa finns inte) så hade jag länkat till lite bra musik. Just nu lyssnar jag på The lonely Island. Älskar deras låtar. Men nu är det väl bäst att jag klär på mig så jag hinner i tid till jobbet. Sen jobbar jag pisskväll på söndag.... Hatar att jobba kväll! Blääääääääh
 
// Annie

Maybe it's all for nothing after all?

The rain is pouring down when heaven cries and I am crying too.
I can't stand the thought of what'll become of you...
 
// Annie

Film

Lovade ju att lägga upp filmen från när jag rider Whisper för en månad sen (haha). Blev lite krångel med dator igår, därför kom den inte upp. 
 
 
 
Red bara ett basic pass med övergångar lite skänkelvikningar osv. Gör därför inte så mkt andra rörelser ;)

Second chances

Nothing can last forever, those are  the rules of the game.
 
 
Fina lilla ponnyn! Känns så tråkigt att vi en dag måste lämna tillbaka honom. Jag hade gärna haft kvar honom. Han och Flinta går så bra ihop och han är en sån fin underbar liten ponny!
 
För er som undrar så lånar vi lilla Gul (eller Yellow Star som han egentligen heter) från ridskolan. Yellow har haft en del problem med fång och skulle egentligen avlivas efter lektionerna var slut. Jag stod bara inte ut med tanken, då man nu vet en hel del mer om fång och jag tyckte han var värd en chans. En chans som ridskolan kanske inte hade tid/vilja (vad vet jag?) att ge honom. Så jag och Carro bestämde oss för att ge honom en chans under sommaren och se om vi kan få lite ordning på honom. Hittils har allt gått bra (inga garantier för att vi lyckas) och han har lagt på sig lite, även om han mest är bukig. Eftersom varken Carro eller jag kan rida på honom så har det blivit lite longering och en del tömkörning.
 
Ponnyn har verkligen hajat det där och är gör duktig! Vårat mål är att han ska få arbeta och bygga muskler ordentligt. Något som inte är så lätt när han i vanliga fall bara blir riden av små barn som inte kan rida honom ordentligt. Vi har även provat att ha honom som handhäst när jag rider Flinta. Det går väldigt bra, hehe ända tills de började tävla. Jag har även skrittat och kört lite övergångar på honom. Men som mest 10 minuter.
Ja och som ni ser så når jag runt med mina långa ben!
 
Yellow och Flinta trivs jättebra att gå tillsammans och de går ute på natten med nu. Dom verkar trivas med det även om vädret inte är det bästa.
 
Jag kom av mig lite men ja det var väl lite av det jag vill säga. Nu ska jag snart upp till stallet och rida Flinta och så ska vi tömköra Yellow :):) Carros dotter kanske rider lite också. :)
 
// Annie

Tävling

 
Jag är med och tävlar om en valfri produkt hos horsemeup.se
Klicka här eller på bilden för att komma till tävlingen

DM-produkter

Nu har Dressyrmupparna (http://dressyrmupparna.se/) sänkt priset på sina prudukter.
Dom har tidigare gjort en egen kollektion innehållande pikéer, benlindor och schabrak, priserna på dessa varor är nu sänkta. Nästan så jag själv är lite inne på att införskaffa mig en utav deras pikéer nu, tycker att dom är riktigt snygga.

Ni hittar webbutiken här:
http://shop.psofsweden.se/sv/produkter/


Hästig läsning

Detta blir är ett tidsinställt inlägg då jag är hos min pojkvän som ska åka iväg imon, så vi ses nästan inte på en hel vecka sedan. Kände inte för att prioritera bloggen just idag då, utan istället ta vara på tiden med honom.

Men i vilket fall, härom kvällen drabbades jag utav en tristess. Så jag drog fram alla mina gamla tidningar ifrån 2008 och framåt, eller rättare sagt alla exemplar av den hästtidning som jag har prenumererat på i fyra år nu, Hästmagazinet.
Jag kände bara för att ge denna fantastiska tidning en hiss. Jag älskade den ifrån första nummret som damp ner i brevlådan för 4 år sedan.
 
Alla artiklarna är välskrivna och varierande. Tidningen har ett otroligt stort utbud. Artiklar om häst-historia, avel, träning och övningar, utrustning, tester, artiklar, senaste nyheterna inom ridsporten, hemma hos våra kända storryttare mm. Som sagt dom skriver om allt!
Jag är en sån där person som alltid bläddrar förbi småartiklar nere i hörnen samt ledaren, ni vet den där inledningen som chefsredaktören alltid skriver. Men i hästmagazinet läser jag ALLT, inklusive ledaren och dom små artiklarna om vilka travhästar som har vunnit vilka lopp trots att jag inte vet att skvatt om travsporten.
 
Tidningen brukar vara mellan 80-100 sidor och kostar 50 kr per nummer, det kommer ut 11 nummer om året. Det blir ju dock billigare att köpa en prenumeration än att köpa alla som lösnummer. Men det är ändå mycket pengar, jag vet. Men på samma gång så är det värt vartenda krona! Jag ger denna tidning mina varmaste rekommendationer!! Kommer nog kunna hitta en hel del inspiration i dessa tidningar till bloggen framöver ;)
 
Min samling utav Hästmagazinet, 2008-2012


Senaste nummret utav Hästmagazinet, nästa finns i butik den 19 juli
 
 
 

Lycka är att ha en egen häst....

.... eller..... Den som trodde att man inte kunde köpa lycka visste inte vart man kunde köpa Flinta! (och det är jag jävligt glad för!)
 
Vet inte vad jag ska skriva, eller jo det vet jag men inte hur jag ska formulera det!
 Har haft en riktig toppendag idag!
 
Jobbade natten till idag och det gick bra och var ganska trevligt!
Sedan åt jag lite när jag kom hem innan jag gick och lade mig runt 08. Vaknade igen vid 13 och så tyckte Anique att jag skulle åka med 14 bussen till stallet så det gjorde jag!
 
Väl i stallet gjorde jag mig ingen brådska med att göra någonting. Fixade lite kraft och hö. Anique hade kommit upp tidigare så hon hade räddat pållarna från regnet.
 
Sedan var det dags att börja rykta Flintabus. Han njöt verkligen av att bli ryktad och han älskar när jag pillar med manen! Anique borstade ut svansen som nådde ner till marken så det blev att klippa av den...1 cm typ! Flinta verkade allmänt nöjd vad jag än gjorde och blev otålig när jag lade på sadeln. Min ädle springare ville ut och busa!
 
Skämt och sido det var dressyr i manegen som gällde (det regnade faktiskt). Jag kände att jag ville döda käre lille Flintis den första halvtimmen. Han bet tag i bettet på höger sida och vägrade släppa. Men av oss två är jag den mest envisa så det så! Flinta släppte tillslut och då är han underbar att rida! Han var relativt pigg (blir dock lat när han arbetar) och arbetade på bra och tillslut gick han verkligen superbra. Han bar upp sig ordentligt istället för att hänga i bettet (som han tenderar att göra ibland). Riktig bakbensaktivitet och aktiva ryggmuskler!
 
Tror inte jag kan beskriva känslan riktigt! Att Flinta dessutom på senare tid har blivit mer energisk och positiv (i alla aspekter) gör inte saken sämre!
 
Det gör väldigt mycket att jag får upp honom i en lite högre form... åååh min häst är så underbar!!!!
 
Efteråt var det stretching (duuuuuuuuuktig häst) och lite rykt samt liniment - sköööönt tyckte Flinta.
Sist men inte minst belöningen för att man har varit så duktig - en hink med betfor! - Gooooott tyckte Flinta!
 
Efter Flinta var det ponnins tur! Blev lite övergångar i manegen och ponny vara mycket duktig också!!!! Blev knappt 10 minuter men det fick räcka! Pigg och glad ponny var det i alla fall!!! Så fin och gosig liten ponnybus som också njöt av att bli ryktad!
 
Sist men inte minst fick ponnyerna gå ut igen. De står ute dygnet runt. De blev jätteglada att gå ut också. Slängde på Yellow ett av Flintas regntäcken. Modifierade det lite! Sedan lämnade jag bröderna smurf i hagen och åkte hem!  <3 I morgon åker jag upp och fodrar frukost :) Jag vet att jag blir som ett litet barn när jag är glad haha :D
 
Lite bilder från dagen:
 
Nu kommer bilderna i liteoordning men jag är så trött så det får ni stå ut med :) // Annie
 

Dagen

Vaknade faktiskt vid 10 redan, haha

Åkte till stallet vid 2 tiden för att träffa Annie :) Tittade på när hon red och åkte hem vid 5 eller nåt.

Hade ordentligt ont i magen när jag kom hem men nu är den nästan över. Sitter just nu och klipper ihop en film från när jag red Whisper för en månad sen, haha. Får se om jag lägger upp den ikväll eller imorgon :)

Bildredigering

Jag är en såndär människa som i stort sett aldrig har haft varken ork, kunskap eller vilja att redigera mina bilder som jag lägger upp.

Tidigare har jag alltid tyckt att bilden ska bevaras som sitt "orginal" när den visas upp. Jag ansåg att det var fusk om man ändrade sina bilder (detta var min åsikt för kanske 2-3 år sedan). Men på senare tid har jag börjat inse vilka för  förbättringar man kan göra med sina bilder med rätt program. Varför skulle man inte få fixa till sina bilder till det bättre liksom?
 
Jag har själv nyligen börjat prova på bildredigering nu. Man kan åstadkomma så mycket som jag trodde skulle vara alldeles för svårt för mig, saker som visat sig vara busenkla! Förvånad över hur mycket bättre en bild kan bli på bara 5-10 minuter.
Själv har jag två olika versioner utav Photoshop när jag redigerar eller arbetar med bilder i datorn överhuvudtaget.

Exempel på redigering:
Före


Efter:


Vad jag har gjort med bilden:
- Ökat kontrasterna
- Ökat mättnaden
- Mattat ner lystern en aning
- Redigerat bort lyktstopar, hästarna i bakgrunden och en del saker i terrängen
- Jag har även ökat skärpan lite grann på vissa delar utav hästen
- Beskurit bort en del utav kanternaSveriges OS-lag är klart

Nu är det svenska hopp-laget inför dom Olympiska spelen klart. Den sista ryttaren, Jens Fredricson, fick besked om att han blivit antagen till laget nu i lördags.
Nu är det bara låta våra skickliga ryttare träna och hoppas att allt går som planerat med allt runt omkring. Sedan är det bara att vänta på starterna i höst. Så nu håller vi tummarna för Sverige.

Det svenska hopp-laget inför ryttar-OS 2012 består utav:
- Rolf-Göran Bengtsson som ska rida Casall la Silla. Ninja la Silla står som reserv.
- Henrik von Eckerman som ska rida Coupe de Coeur. Allerdings står som reserv.
- Malin Baryard-Johnsson som ska rida Tornesch
- Jens Fredricson som ska rida Lunatic
Och reserv blir Lisen-Bratt Fredricson med hästen Matrix.
 
Här har ni datumen för ridgrenarna i OS:
Fälttävlan: 28-31 juli (75 starter)
Dressyr: 2, 3, 5 och 8 augusti (50 starter)
Hoppning: 4, 6, 7 och 9 augusti (75 starter)
Pardressyr: 31augusti-5 september (78 starter)
Modern femkamp med hoppning: 11-12 september (72 starter)
 
Källor: http://www.skanskan.se/article/20120708/SPORT/120709821/-/os-for-jens-fredricson och http://www.hastmagazinet.com/newsItem.aspx?id=40680
 

Föl i våra hagar

Så skönt att det faktiskt har hållt sig hyfsat varmt nu det sista. Jag har haft fullt upp i stort sett varenda dag sedan sommarlovets början, helt galet. Har knappt hunnit åka upp till stallet. Både hästarna och det underbara folket är är saknade kan jag intyga!!
Nej, jag får helt enkelt se till att ta mig upp till stallet så snart som möjligt. Nu i veckan måste det bli av!
 
Men jag harju inte varit utan hästarna till 100% i alla fall. Bland andra hästbesök har jag varit och hälsat på den här söta lilla islandskillen (på bilderna två månader gammal). Han står hos en Islandshäst-uppfödare som jag känner.
Helt underbart när man ser föl i hagarna överallt denna årstiden, så oerhört charmigt!


Puts

När jag kom hem igår eftermiddag såg jag att mina ridstövlar och ridskor var väldigt skitiga. Jag är verkligen inte bra på att hålla rent de, framför allt inte skorna. På insidan av stövlarna fanns det stora slit märken från sadeln. Ingen utav de var svarta utan mest grå bruna (?). Bestämde mig för att sätta mig ute och putsa de, så nu är båda svarta och blanka igen :) Använde en skoputs som kom med stövlarna och en svart skokräm som gjorde stövlarna och skorna svarta igen.
 
 
Den vänstra stövlen har jag putsat med grejsen som kom med stövlarna, den andra hade jag inte börjat på än. Man ser ju ganska stor skillnad. Dock var ljuset ganska konstigt så det blev lite knäppt.
 
 
Denna kom med stövlarna när jag köpte de. Tycker den funkar helt okej. Väldigt lätt att använda!
 
 
Använde denna för att göra de svartare. Väldigt praktisk och funkar galant!
 
 
Den har typ en svamp där ner så man trycker bara och så kommer det ut något och sen smetar man ut det.
 
 
Här är stövlarna klara! :)
 
 
Före
 
 
Efter (gjorde dock inte skorna så nogrant)
 
 
Såg även att jag har ett vackert hål i mina skor. Inte så konstigt att mina strumpor blir blöta när jag står i spolspiltan..
 
 
 

Falsterbo Horse Show

 
Nu är ju Falsterbo Horse Show igång. Är väldigt sugen på att åka dit! tror dock inte att det blir av :/ Skulle vara väldigt roligt. Jag har aldrig varit där innan men det skulle vara häftigt att se den stora gräsbanan och alla andra saker! Är det några utav er som ska dit?

Händer inte så mycket

Hmm det händer verkligen inte mycket i mitt liv just nu, haha. Ligger för det mesta i sängen till och med 11 nästan varje dag och ligger sen och degar runt lite i huset.. brukar inte somna förens vid 1. Men jag ska nog ta tag i det så att jag inte ligger i sängen så länge. Missar ju typ halva dagen, haha

Idag tänkte jag cykla en snabbis till stallet för att hämta lite grejer. Om lite mer än en vecka åker jag på semester så vill gärna ha det gjort. Jag är bäst på att ställa ut sånt och får inte gjort det förens i sista sekunden, om ens det. Jag ska åka hit, dock inte på ridresa utan ska fira min mormors födelsedag där. Men det finns en hel del ridställen där och har ridit där några gånger (tror det var den ön, eller så var det en annan, haha) men det är i alla fall väldigt roligt! :) Ska även tjata på Becca också att hon ska skicka bilder!

Är förövrigt så otroligt (!) rid och tävlingssugen. Hoppas jag kan rida när jag åker på semester! Är väldigt sugen på att åka hit, kanske någor för nästa år?
 
Vet inte vad jag ska skriva mer. Ska se om jag kan slänga in lite tidsinställda hade några på g men de blir inte riktigt som jag hade tänkt..
 

Onda ryggar och dystra tankar

Det var ju ett tag sedan jag skrev något här. Har faktiskt inte haft någon lust när de andra två inte skrivit något men nu hade i alla fall Anique gjort några inlägg! Tummen upp för det. Tråkigt som sagt att Whippen har åkt! Jag har jobbat men de senaste dagarna har jag haft så jävla ont i ryggen så jag har inte kunnat jobba. Det sjuka är att på morgonen känns det helt okay men sedan när man varit uppe och rört på sig lite så klarar jag inte av att böja mig ner utan att det gör ont. Lagom lätt att hjälpa patienter då när man själv inte är frisk.
 
Känns lagom kul att ringa och sjukanmäla sig för en ond rygg, men vad ska jag göra? Känns lite som att de tror att man överdriver och kanske inte alls har så ont. Bara för att man inte kan bevisa att man har ont i ryggen. Blir hemma idag och i morgon också. Så har jag helgen på mig att bli bra. Skiter faktiskt i om jag är bra eller inte till nästa vecka. Jag tänker jobba ändå. Man har ju inte direkt råd att vara hemma.
 
Just nu hatar jag min kropp (finns väl folk som har värre krämpor ärn jag men i alla fall) Mina knän är ju sedan länge kass och det gör ju att höfterna och nu då ryggen tar stryk!
 
Har ingen lust att betala massa dyra pengar för att gå till läkaren... Men om jag inte blir bättre har jag väl inget val!
 
Har precis varit och köpt lite tabletter och hoppas på att det blir bättre av dem! Då kan jag proppa i mig dem när jag går till jobbet! Som sagt skiter i om jag inte är frisk till måndag (vilket jag om jag tar det lugnt ((eeeh ja det var just det där med att ta det lugnt ja)) borde kunna vara.) så kommer jag gå till jobbet i alla fall. Det är inte världens roligaste jobb, men heller inte världens tråkigaste och det har sina ljusa stunder. Kollegerna är helt okay, vissa av dem i alla fall. Sedan så är man ju om man har häst i behov av pengar! Jag hade aldrig jobbat om jag inte hade haft Flinta.
 
Känns egentligen inte som att jag klarar av att jobba så mycket fysiskt men jag har inget val. - pengar är pengar!
 
Just nu bor jag hemma i min syrras lägenhet och passar hennes (översociala) katter och tre marsvin. Så¨jag har passat på när jag bara kan ligga och kolla på film i princip att njuta av att ha en stoooor skärm till tv/dator. Men jag är en aktiv person så jag tröttnar något fruktansvärt på att bara ligga och glo när jag i övrigt är frisk. Lite skönare att inte bo så jävla centralt som mamma gör.
 
Detta blev ett jävligt rörigt och klagigt inlägg men jag är jävligt rörig och klagig idag. För jag mår inte bra, men skit i det ni!
 
I just want to be accepted but acceptance is a priviledge I never earned
I tried to understand you but turns out I never quite learned.
I could never graps the concept of your society, which left me out
an outcast I was and will always remain,
 
// Annie

Whisper har åkt

 
I lördags (?) så åkte Whisper. Hon har flyttats till ett annat stall. Hon är alltså inte såld, men jag kommer ändåinte att rida henne mera. Det beror mest på att det är så långt dit. Det tar ca 30 min frånmig med bil och jag kan då inte heller cykla, utan får åka bus men busstiderna passade inte bra. Då jag brukar ta en 3 h i stallet så blir det ju ännu en extra timme. Det kan funka nu i sommaren men när skolan är igång så kommer det inte att funka. Jag kan inte heller begära att mina föräldrar ska skjutsa mig dit.
 
Det är synd att hon åker, men det kan helt enkelt bli så. Jag vet inte vad jag ska rida för häst nu men det löser sig nog, på ett eller annat sätt. Jag hoppas att jag i alla fall hittar en så snart som möjligt :)
 
 

 
 

Vart är sommaren?!

Det känns verkligen inte som att det är sommarlov. Här om veckan tittade jag på min lillebrors fotbollsmatch och det kändes ärligt som att det var höstlov eller nåt. Men nu är det i alla fall lite varmare :)
 
 
Håller just nu på att titta på en 1.50 hoppning från Aachen i Tyskland! Här kan ni se den. 
 
Juste Whisper har åkt så kommer inte att rida henne mer :( men det är en annan femma, berättar mer om det senare. 
 

RSS 2.0