Hästmassage

Hästmassage. Det är ett ganska nytt begrepp inom ridsporten som växt sig allt större dom senaste åren. Hästmassagen började väl egentligen användas först i USA. Om jag inte minns fel användes hästmassagen ifrån början som en teknik för att lugna ner dom heta fullbloden som tävlade på galoppbanorna. Denna tekniken utvecklades så småningom och man insåg att den kunde vara till mera nytta än bara i avslappnande syfte. Massagen började användas som den gör i dagsläget, för att få bort spänningar och muskelprobem samt känna på leder med mera.

En utav dom massörer som till stor del hjälpte till med införandet av hästmassagen till Sverige var Marina Axelsson-Callum som utbildade sig till hästmassös i USA. Hon har nu här hemma i Sverige släppt en egen bok som jag givetvis införskaffat.

Boken är pedagogisk och intressant. Dom visar med detaljerad text hur man själv kan göra flertalet enkla övningar för såväl avslappning som streching. Hon tar även upp viktisga fakta kring foder, träning och uppvärmning mm.

Jag rekommenderar den varmt i alla fall. Var tvungen att fota av mitt exemplar av hennes bok.

Framsidan av boken


Baksidan


Ett av mina favorituppslag. Jag sitter hemma och över för fullt på att lära mig alla hästens muskler på både svenska och latin.


Detta uppslag med hästens skelettdelar blir nästa utmaning när jag har lärt mig musklerna
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback