Rubriker är svåra att komma på

 
 
Hade tänkt att blogga från mobilen igår men nix sa blogg.se :/ funkade inte att logga in. 

Vädret var helt underbart igår! Jätte skönt att det blev varmare :) dock missade jag en stor del genom att ligga i sängen lite för länge.. men sen var jag mest ute i trädgården:) pappa och jag åkte till båten för vi skulle fixa lite saker men några båtar från scouterna, det slutade mest i frustration med skruvar som gick sönder och fastnade i masten längst upp... så vi tog våran båt och seglade en liten runda för att sedan åka hem för att titta på Tyskland-Italien. Blää säger jag bara till resultatet! (Mario Götze skulle ha spelat, då skulle resultatet antagligen se helt annorlunda ut, haha). Jag hade verkligen hoppats på att Tyskland skulle vinna! Nu vet jag inte vilket kag jag ska hejja på. Spanien vann ju EM 08 och VM 10 och då vann de ju mot både Tyskland och Holland - vilket ju är mina favorit lag och jag vill inte att Spanien ska vinna igen, samtidigt gillar jag inte Italien. Sen brukar ju det laget jag hejja på förlora..
 
-Bildkälla
 
Idag (för att byta till något "roligt" ämne) så har jag varit i stan för att köpa en present till min mamma som fyller år imorgon. Hittade en bra present, vilket gjorde min dag liite bättre i alla fall :) Ska bara slå in den också. Har inte varit på det bästa humöret då "dagen" började med att jag drömde något jätte knäppt?! Kortfattat så handlade den om en blandning mellan Hungerspelen och ett krig och att jag var tvungen att ta mig till Göteborg och sen Tyskland för att jag inte var säker i Sverige, ehm.. 
 
Gaah, vilket deppigt inlägg detta blev! Jag ska banne mig ta tag i mig själv och få upp mitt humör och njuta av det jag har istället för att drömma för mycket om det jag vill ha! Jag er en sån som kan bli rätt ledsen om jag drömmer om något och enser att chansen bara är 00,001% att jag kan få till det. Problemet är också att jag nästan bara drömmer om sånt.. hmm.
 
 
 
Detta är just nu mina "pepplåtar". Väldigt olika men de passar bra just nu :) 
Ser nu förresten vilket land "Live My Life" utspelar sig i? ;)
 

Gaaah

Jag får panik på det här! Skrev just ett inlägg och skulle publicera det och så loggas jag ut! Detta gör absolut inte min dag/humör bättre!
 

Åt helvete

Åt helvete med hela jävla världen !
Så känner jag just nu! Det började som en bra dag men slutade på botten (okay lite sur/arg/besviken är jag för att Tyskland förlorade mot Italien men det är inte den egentliga orsaken till mitt kassa humör!)
 
1. Jag har inget körkort och kan därför inte ha Flinta någon annan stans än på just Nygård. Det finns fucking INGEN variation på vägar om man vill rida ut (som vilken normal människa som helst vill på sommaren.) Och nu visar det sig att vi inte ens får bada i sjöarna med hästarna. "Ni får gärna bada i sjöarna men lämna hästarna hemma" Jo för man vill gärna bada utan häst? Fuck them! (okay de är tydligen privatägd mark runt sjöarna men vi gör ingen skada.) Nåväl det är dom som bestämmer som äger marken då. Lite egoistiskt av dem men ändå.
 
2, Det finns så jälva många dryga och många oansvariga människor på Nygård. Ponnyungar som hoppar jämt med sina ponnys, men ingen är över 18 men de hoppar i alla fall och jag hatar det! Folk som har häst som inte bör ha det pga. av okunskap. Men det orkar jag inte ta upp nu. Även där finns det jävligt egoistiska människor.
 
3. Min vanliga hovslagare hade skadat sig så jag fick ta en annan. Han verkar inte ha gjort ett ordentligt jobb alls (inte bara på Flinta utan jag har hört många) så nu har Flinta strålröta, och hur underbart var inte det ? grrrrr!!!! Som tur var skulle min gamla hovslagare sko en annan häst så han kollade lite och tipsade om ett bra medel som ska hjälpa!
 
4.  Jag jobbar hela jävla sommaren så det blir inte mycket tid över till hästarna och det blev inte som vi planerade med Horla. Jobbar ju två nätter ända veckan som jag kan åka dit. Skulle ju blivit typ 2 veckor men så dök jobbet upp och det kan man ju inte säga nej till för jag behöver ju pengarna.... LIFE SUCKS!
 
Ingen inbördes ordning på grejerna som just nu förstör mitt liv en aning!
 
 
// Annie

Kasst!

Blää vad dålig jag känner mig som uppdaterar så lite! Hade ju tänkt att uppdatera nu när jag har lov men det går åt skogen, beror mest på att jag är borta hela dagarna på äventyr.

I alla fall så har min farmor åkte hem nu, vilket borde ge mer tid till att blogga! Var borta hela dagen då vi skjutsade henne till Växjö. Mamma skulle förbi en kund också, så det blev 2 timmar extra, förutom de 6 timmarna med bil.
 

Idag har jag mest legat och degat, har städat lite i huset och gjort lite allmänna sysslor. Ska eventuellt åka och segla sen också, får se hur det blir med vädret eftersom att det ser ut som att det ska åska när som helst... Även fast det ser rätt okej ut på vissa delar av himlen, haha. Men att segla i åska är absolut inget att rekommendera!

Ska se om Rebecca kan skicka några bilder också! Vill så gärna ha de de men vi är oftast inte inne på datorn samtidigt.. Lyckas jag få tag på bilderna kan vi nog räkna mer mer uppdatering! Om min mobil vill samarbeta vill säga. Kan inte lägga upp bilder på blogg.se (har dock inte testat än efter uppdateringen) men om det inte funkar så tror jag att jag har en lösning :)
 
 

bra jobbat!

Nej men väldigt bra att barnen som har sommarlov är så aktiva på bloggen... Jag själv har ju börjat mitt sommarvikariat på sjukhuset igår... Bara massa massa dagar kvar! >,< Det suger verkligen att jobba. Ska strax dra upp till stallet och fixa åt ponnyerna. ingen ridning idag. Carro ska göra nåt med den lille Gule. Hon tömkörde honom igår! Såg bra ut! Men alla kan inte vara lika bra på allt som hon.
 
Detta blir ett kort inlägg för jag 'är mest trött och arg på allt och alla (nä men nästan) just nu. Tycker bara att vissa andra som inte behöver jobba kan ta sig tid att uppdatera också (nu är det ju ipfs inte dem jag är arg på men i alla fall!) Jag ska strax bege mig i alla fall jobbar kväll idag. så slutar halv tio. It fucking sucks! Carro tar i alla fall in våra sedan på em. Ska säkert regna hela jävla dagen idag med. Stackars hästar... :(
 
// Annie

Tidig morgon

God Morgon !
 
Jag är galet sugen på att bara fortsätta sova men icke, dags att snart åka till stallet och frukost fodra hästarna. Kanske bllir lite dressyr på Flinta om jag orkar.
 
Igår red jag lite barbacka dressyr och det gick la sådär. Han hade en av sina "jag vägrar släppa bettet och hänger mig i det" -dagar. Men han var väl helt okay i slutet.
 
Longerade även den lille Gule. När han väl fattade vad han skulle göra så gick det ganska bra. Men ack så stelt och jobbigt det var. Longerade ändå bara i skritt och trav och inte särskillt länge. Idag kanske Sara ska rida lite på honom. Sara är liten (asså till växten eller vad man säger) och grym på att rida så ponnyn ska få jobba lite. Det blir kanske en halvtimma med mycket skritt och lite trav, då jag knappast tror att ponnyn orkar arbeta mer, och vi tar det försiktigt med honom.
 
Sara kom när jag hade ridit Flinta och hon skulle rida både Whisper (sin häst) och Abbe (en annan häst i vårat stall). Hon frågade om jag ville rida Abbe. Jag har aldrig ridit honom så klart jag ville det. Vilken fin häst! Lätt att rida och väldigt snäll! Gick ganska bra, dock är han inte i världens bästa kondition så han orkar inte arbeta allt för länge.
 
Lite tråkigt att Flinta och Yellow inte kan gå ihop, men de får gå bredvid varandra istället. Tänkte att de skulle fått stå ute men ångrade mig eftersom jag visste att det skulle regna mycket. Tur det tyckte hästarna tror jag! Nu ska jag strax bege mig till stallet och som sagt fodra och släppa ut osv. Hoppas någon kommer upp och håller mig sällskap!
 
Gul <3
Inte så glada hästar ;)
 
// Annie

Nice wakeup call...

Åh, jag blev precis väckt, (okay jag vaknade typ halvsex och har legat och kollat på serier och precis somnat om, men i alla fall.) av Ann som ringde och sade att den dumma lilla gula ponnyn äter upp all mat för Flinta. Känner bara ungefär hur mycket jag inte allr orkar detta just nu. Det betyder ju att de inte kan gå i samma hage. Den lilla ponnyn (b-ponny) ska verkligen inte ha lika mycket mat som Flinta och Flinta behöver ju sin mat, nu när han desutom får pisshösilaget (eftersom vårat år slut) så måste han ju ha varenda strå och speciellt sin kraft. Jag är livrädd att han ska bli smal igen!. Så jag får väl åka upp och fixa det om en stund. Finns ju två hagar på baksidan av manegen som är ganska stora som jag får använda. Tänkte släppa dem i varsin av dem då. Men själva meningen var ju att de skulle gå ihop!
 
Får väl kika igenom så att han inte har gjort några större skador på Flinta, vilket jag inte tror, men i alla fall. Grrrrrrr.!!! Typ så känner jag just nu! Men det löser sig väl. Carro hade i alla fall köpt strö till boxen så att dom kan stå inne om det skulle vara så!
 
I övrigt blir det ett dressyrpass för Flinta, kanske lite longering av ponnyn men vi får se! Egentligen tänkte jag att den lille skulle fått stå eftersom han gått ridläger hela veckan MEN nu har han ätit massa kraft han inte alls skulle ha osv. Så egentligen skulle han nog må lite bra av att röra sig lite. Se om jag kan hitta någon inspänning så han kan arbeta lite i skritt och trav eller något. Hade det varit fint väder (ska regna sedan) så hade jag bannemig hoppat på gräsbanan! (Med Flinta altså^^)
 
Nåja nu har jag fått skriva av mig och lugnat ner mig lite så får jag åka upp och ta hand om ponnyerna (vi kan räkna Flinta som ponny just nu för det blir mycket enklare att säga ponnyerna än ponnyn och hästen )
 
 
Ponnyn Yellow Star, eller Gul som han kallas har vi (jag och Carro) lånat av ridskolan under sommaren. De skulle egentligen avliva honom men ja det fick de inte kan man säga. Lovar att berätta mer men inte just nu ;) Det är han som är vårat sommarprojekt!
 
// Annie
 

Fullt igång

Har varit igång ganska ordentligt i två dagar :) knappt varit hemma känns det som.
 

Igår började jag med att åka till stallet vid nio för att rida W och fixa i stallet. Red W på gräsbanan. Sist var hon väldigt spänd där men nu var det bättre, dock var hon otroligt stark och pigg! Men ibland mjuknade hon riktigt fint, helt plötsligt lossnade det :) hoppade även banken någon gång när Annie kom (haha det rimmar). Vi trodde hon skulle bli jätte glad men det verkade som att hon inte riktigt var med på noterna.. Hoppade först lilla banken två/tre gånger och hoppade sedan stora banken en gång och där hoppade hon sjukt galet när vi skulle hoppa ner så det var knappt att jag satt kvar xD
 
Åkte sedan till Göteborg med min familj och min farmor (som är här och hälsar på). Shoppade (gillar inte det ordet, haha) och så åt vi och sedan åkte vi hem. Kom hem vid 4 men kunde inte direkt sätta mig och blogga, eftersom min farmor är här.

Idag var jag iväg och seglade. Kom hem vid kvart över tre och åkte nästan direkt till Vikaryd köttboden för att köpa kött och åkte sen hem för att två minuter senare åka och handla.
Ska se om jag kan få lite bilder av Becca också.. Mina inlägg är så bildlösa, haha.

 

Födelsedagsfirande och klädsim!

Igår var det som Becca skrev min födelsedag. Och vad bättre än att fira den i stallet? Jag, Becca och Klara åt på Bögens först så vi skulle ha lite "riktig" mat i oss innan allt socker. Sedan gjorde vi inte jättemycket innan Joel kom. Då red jag och hon ut och lämnade Becca och Klara ;).
 
3 dagars vila + klippt häst = PIGG häst. Shit säger jag bara. Johanna släppte Rambo ganska mycket (asså släpp den hästen helt och han är på månen inom 5 minuter!) Och Flinta höll tempot och var inte långt bakom. Vi hoppade lite och det gillar dem. Flinta flög över spånstockarna och skulle givetvis hoppa på det högsta som är ca. 80cm. Red på mitt tvådelade och fick kämpa som ett djur för att stanna Flinta. Det där med att skritta fattade han inte alls och trippade mest haha! Rambo var väl inte bättre han men han är alltid sådan + lite till ;). Efter hoppningen och galoppen red vi ner till sjön och badade! Eller jag badade med Flinta och Johanna plaskade med Rambo. Jag badade ju också för att jag ramlade av haha! alltså klädsim! ;) Det var såååå mysigt och i hemlighet tror jag Flinta gillar att bada :) Det är inte jättesvårt att få i honom även om han kanske inte direkt går i självmant och han är väldigt nöjd efteråt. Johanna tog massa kort med min mobil! :D På hemvägen så försökte vi skritta av hästarna men eftersom Rambo skrittar i 120 kunde Flinta inte skritta utan skulle trava ikapp hela tiden, men men!
 
När vi kom tillbaka blev det både muffins och tårta som jag hade med mig. Vi satt i solen och åt tills vi storknade. Det var ganska många som kom tillslut och det var supermysigt! :):) Sedan blev jag hämtad av syrran och hennes kille så blev det middag och tårta hemma, men jag skippade tårtan haha ;)
 
Idag blir det en lugn tur i skogen på James, barbacka! Nina hade hoppat med honom igår och det hade tydligen gått bra! Kul! :D
 
Här är lite bilder från badturen! :D
 
Stackars hästen ser ut att drunkna haha men det gör han inte :):)
 
 
Nu ska jag klä på  mig och dra till stallet! Skriver ett inlägg ikväll om vårat sommarprojekt!
 
// Annie

Idag är ingen vanlig dag...

...för det är Annies födelsedag! Hurra! Hurra! Hurra!

Idag fyller våran Annie år. Så jag ska dra upp till stallet om en stund och träffa henne med flera.
Tror nog att det blir riktigt mysigt! :DKlippt häst :)

 
Klippt häst :)
 
// Annie

Annie & Flinta


Bakning och Stall

Nej, om man kanske skulle ta och gå upp så man får något gjort! Idag så står storbakning på schemat. För i morgon fyller jag år och skall bjuda vårat stall på muffins och tårta för alla gånger jag trillat av det senaste! ;) Mest en kul grej och lite extra kul att göra det när jag fyller år!

Men först blir det stallet såklart. Jag tror faktiskt att det inte blir någon ridning idag heller för min del. Igår longerade jag ju James och Flinta fick vila. Idag så harjag eventuellt tänkt att klippa Flinta, Pälsen alltså då och inte manen ;) Han har väldigt tjock sommarpäls (och möööörk) och jag vet inte om han kommer fälla av sig den. Det är ju inte alltid gamla hästar gör det. Risken att det blir en riktigt varm sommar är kanske inte jättestor här i Sverige men jag tror det kan vara skönt för honom att bli av med pälsen då han ofta är väldigt varm. Blir det kallt liksom kan man ju bara slänga på ett täcke! :)

Nu ska han ju förmodligen från och med fredag gå ute dygnet runt med sin lille gule kompis. Men han kommer i vilket fall att få gå med täcke på natten! Några av er kanske är nyfikna på vem den lille gule ponnyn är. Det är vårat sommarprojekt kan man säge. Mer om det i ett annat inlägg! :) Nu är det som sagt dags att klä på sig och först åka och handla lite på Ö&B och sedan dra till stallet.
Favorit i repris. Ni fattar inte hur go´ känsla det är :)

Och bara för att jag är så snäll så bjuder jag er på en film :):)


http://www.youtube.com/watch?v=oAKGtKRGz10&feature=youtu.be

// Annie


Nya blogg.se

Tänkte logga in har på blogg.se och skriva någonting när jag såg det nya blogg.se. Dom har ändrat designen och lagt till nya funktioner. Nu kan man äntligen ge svar på enskilda kommentarer. Jag har saknat just den funktionen tidigare, så en stor hiss till blogg.se som fixat detta bland annat.

Dessutom ska man kunna ladda upp fler än en bild åt gången numera, man kunde ju bara ladda upp bilderna en och en tidigare. Dett är också ett stort plus ifrån min sida, jag brukar ju ofta lägga upp flera bilder till ett inlägg ;)

Jaja, jag skriver väl något "intressant" senare också. Hej så länge!


Veckan

Känner precis som Becca, jag ligger lite efter i bloggningen! Ska se om jag hinner slänga in en del inlägg under de kommande dagarna/veckorna! Tänkte också berätta lite om vardag har gjort.
I måndags åkte jag till stallet efter skolan och red Whisper. Det var terminens sista lektion så det blev hoppning!
~
I tisdags så var det slut maran i skolan (man ska gå/springa lite mer än en mil i skogen). Sedan var det nians fest på kvällen! Nästan hela min klass åkte redan runt halv 10 men vi åkte till konstgräset för att spela fotboll. Haha och ja vi bytte eller skor eller byte om helt och hållet ;)
~
I onsdags var det skol avslutning. Väldigt sorgligt att vi inte kommer att gå i samma klass längre efter sommarlovet, gillade min klass skarpt!
~
I torsdags åkte jag iväg till stallet för att rida Whisper. Började med att rida på gräsbanan men det funkade inte alls! Hon tittade på allt som gick att titta på och lite till. Det var städdag så det hände en hel del runt om också. Det slutade med att jag gick in i lilla ridhuset för att fortsätta. Där gick det mycket bättre. Hon var inte alls lika spänd men det var inte det bästa ridpassat men det var helt okej. Becca tog lite bilder också, ska se om jag kan få massor så att jag kan lägga upp några (om inte Rebecca gör det ;).
~
Igår red jag också Whisper. Hoppade i paddocken! Var väldigt roligt! Annie körde hård träning i dressyr för oss först (dock var det nog jobbigast för mig, haha). Efter det så började vi hoppa. Hoppade en stuts på 4 hinder. De var på mellanspelen på sockerbitarna = en hel del slarvfel från Whispers del! Det gick lätt för fort men några gånger gick det bra. Tog sedan bort en stuts och hoppade stuts, 1 galoppsprång, räcke. Vet inte vad räcket låg på sen men det var runt 1 m och man kan bara säga att W gör det med lätthet! Hoppade sedan samma åt andra hållet: räcke, 1 galoppsprång, stuts. Räcket var inte lika högt åt detta hållet men strutsen var till slut på det högsta på sockerbiten! Är väldigt nöjd med W då vi fick en bra känsla och jag kunde skänka och hålla om utan att hon galopperade fortare.
Rebecca tog kort så lägger upp de någon gång under de kommande dagarna ;)

Mer från förra veckan

Hade skolavslutning i onsdags. Både skönt och tråkigt. Den härligt delen är ju att det äntligen är sommarlov, vem gillar inte att ha sommarlov menar jag? Men tyvärr så är det många klasskompisar som ska byta klasser/skolor till hösten, många utav dom kommer att vara saknade. Men det blir nog bra i slutändan i alla fall :D

På torsdagen passade jag min yngre syster på förmiddagen, vi bestämde oss för att promenera iväg till djurparken. Riktigt mysig om man frågar mig. Jag tror att vi uppskattade det lika mycket båda två.


En utav de 8-9 kriskultningarna. Om man kliade dom på magen så "ramlade" dom omkull för att bli kliade.


Ett lamm med underbart fin färg om man frågar mig


Detta mysiga får kom och gosade upp huvudet under armen på mig och ville kela, så söt <3

Efter parkbesöket drog jag till stallet för att hjälpa till och städa iordning stallet inför sommarens ridläger. Avslutade eftermiddagen med att fota först Anique och sedan Annie när dom red (bilder kommer kanske senare). Jag blev så småningom sist kvar i stallet, så jag passade på att fota ridskolehästarna när dom gick ute i hagen i kvällsolen, riktigt härliga bilder blev det. Lägger ut några bilder från det vid ett senare tillfälle också ;)


Nu ligger jag efter

Jag tänkte att jag skulle göra ett par inlägg idag om vad jag har haft för mig senaste veckan. Okej, låt oss gå ungefär en vecka tillbaka i tiden.
Tisdag:
Jag red terminens sista ridlektion och Annie var schysst och var med och fotade när jag red. Det blev en uppsittning på Chappe. Han är verkligen min typ utav häst (eller ponny kanske man ska säga). Han är inte superpigg men han är framåt utan att man behöver göra allt för mycket från början. Det man behöver göra är att omvandla hans framåtbjudning till energi och sedan ta tillvara på den ordentligt. Det gick i alla fall helt okej att rida tycker jag, jag slänger upp några bilder åt er ;)Tre hästar senare... ;)

Ridit tre hästar idag.

James - skötte sig superbra! Red max 25 minuter men det räckte. Ponnyn var görduktig. Red i paddocken, utan tidemantygeln och James var arbetsvillig och nästan lite lat. Mycket mjuk och fin ponny. Han brukar bli glad när han fått göra något kul dagen innan. Igår körde vi lite mark på gräsbanan och det gick trots en avramling ganska bra. Jag är ju förstor för att hålla på att hoppa med honom men vi travhoppade lite små 20cm hinder. James gillar verkligen att hoppa. Men idag vart det som sagt dressyr.

Whisper - Jaaa alla är ju bakis såhär på Potatisfestivalen så jag fick ta hand om Whippi och Abbe med idag. Red lite dressyr i paddocken på Whisper. Trogna hästskötare nr.1 Moalill fick rida fram Whisper lite grann. Såg bra ut. Sedan var Whisper en bitch och sååå lat men hon blev fin och mjuk sedan. Helt okay pass. Jag var ganska astrött så jag red kasnke inte bäst heller.

Flinta- Ja det bästa sparar man till sist ellerhur? Orkade inte med någon dressyr så det fick bli lite ala G i paddocken. Flinta var supermega asduktig. Det har aldrig varit så lätt att styra honom. Och vi red lite slalom i skritt och trav och i början gick det bra, sedan blev Flinta alldeles för hoppsugen. Jag har ju bara provat att hoppa halmbalarna förut så jag var inte säker på hur det skulle gå att styra på det lilla hindret i paddocken. Det gick alldeles utmärkt. Gissa om Flinta blev glad att få hoppa! Det är en helt jävla fantastisk känsla! :) Hoppade ca.70cm! Min häst ÄR bäst!
Bjuder på lite bilder:

// Annie

Hästspel

Hittade en kul grej här om dagen på ridsport förbundets hemsida. Nämnligen ett häst spel där man kan testa sina kunskaper. Tycker den är rolig att göra då man lätt inser hur mycket & lite man kan. Det mesta lär man sig en gång på teori lektionerna när man börjar rida och så är det ju vissa saker som man sen kommer ihåg men muskler och skelett använder pratar man ju inte om lika ofta. Jag har hittils bara testat hästens kroppsdelar och hästens muskler än så länge, hästenskroppsdelar gick bra. Första gången fick jag ett fel och sen alla rätt på andra försöket. Men hästens muskler vill jag inte äns prata om! Herregud jag kan ju nästan ingenting om det!

Ska sätta mig o rå plugga det här nu i sommar så att jag kan det sen ;) Blir hästen sjuk eller skadad någon gång så är det ju bra att veta vad som finns vid olika ställen på hästens kropp och så är det ju bra att kunna hänga med när veterinären pratar.
Klicka på bilden för att komma till spelet och här för att komma till ridsportens "kunskapssida". Finns ett till test som man kan testa.Next: Stallet

Ska snart till stallet för att rida W. Vet inte vad jag ska göra än men det blir troligen dressyr. Ska fixa lite grejer till bloggen medans jag väntar på mamma. Är förövrigt rätt trött, behöver nog några dagar för att återhämta mig från massor med saker. Ska se om jag hinner att titta på någon fotbollsmatch också! Hoppas verkligen att jag hinner det. Vet inte riktigt vad jag ska skriva mer men ska försöka komma på med lite blogg idéer :)


05.54

....är klockan när jag börjar skriva haha....

Är vaken och ska väl snart klä på mig för att bege mig till jobbet, har ännu inte bestämt mig om jag vill/orkar jobba på lördag kväll. Vore skönt att slippa men samtidigt caaash är bra att ha. Eftersom jag faktiskt får pengarna i Juni redan så vore det ju bra med lite mer så jag har lite pengar i tills jag får månadslön i Juli. Det enda som är lite segt är att OB-ersättningen inte kommer förän en månad efter.

Jag måste tyvärr bestämma mig innan jag kommer till jobbet angående lördag. Eftersom jag har varit sjuk och verkligen inte mått bra så skulle det vara skönt att bara ta det lugnt fram tills sommarvikariatet börjar vilket det ju faktiskt gör om en och en halv vecka. Vi får väl se hur jag gör.

Hur som helst dagen bjuder som sagt på jobb från 07-15 och efter det blir det att dra direkt till stallet och rida ut med Anna och Debbie. Vi får se om James är pigg för han fick ju stå igår. Det blir även någonting med Flinta. Antingen dressyr eller A la G. Hoppas på att Rebecca kan komma upp en stund.

Nu är det dock dags för mig att klä på mig. Stör mig på att min hårborste fortfarande är borta men jag får väl klippa av mig håret om det blir för trassligt ^^. Kommer nog hem ganska sent om jag känner mig själv rätt. Men vi höres.
Jag lever för dig!

Jag överlevde även denna gången jobbet! Åh jobbade med en sån underbart trevlig person idag! Men det blir tungt att jobba 07-15 i morgon. MEN jag får i alla fall träffa Flinta efter jobbet. Saaaknar!! Börjar även lite smått längta tills vi får vårat sommarprojekt - lille gul. Berättar mer som det senare! Ville mest tala om att jag älskar min häst så otroligt mycket! (som om inte alla visste det) men det är sjukt vad mycket man kan gå igenom för någon man älskar! Jag är så otroligt glad att jag har honom. Flinta är det bästa som har hänt mig! <3

'


Sommarlov

Har äntligen sommarlov :D kommer dock att sakna min klass otroligt mycket, gör redan det men men. Vi har haft det väldigt roligt tillsammans!


Om: Hästar, ponnyer och en hel del annat

Var ska jag börja? Kanke med igår.

Jag red ut på Flinta, själv eftersom ingen ville följa med men det var ganska mysigt det med. Flinta var glad att få komma ut i skogen och chillade mest. Vi var i och plaskade i två sjöar och i den ena tyckte Flinta det var en bra ide att bada med sadel så jag var blöt upp till knäna. Fick rida hem i pisseblöta skor, med vad gör det? Så kul att Flinta börjar uppskatta att bada nu med tanke på att han inte ens ville gå i vattnet förut. Försökte ta lite bilder i vattnet med det var inte så lätt men here goes:plask plask!


Lite skönt är det allt att svalka benen :)


Haha han är sååå söt när han kör ner mulen i vattnet. Inte lätt att fota från hästryggen dock!

I mina ögon är du vackrast i världen <3

Sedan efter uteritten blev det ett litet dressyrpass på James. Det gick faktiskt bra! Men kan ju bero på att jag gett mig fan på att det skulle gå haha ! Dutti liten ponny. Ägaren var nöjd i alla fall och jag med! I morgon ska jag och Anna rida ut med James och Debbie, efter jobbet. Nej nej jag kommer inte alls vara trött!

Har inga bilder från igår på James med skit samma :P

OM IDAG:
Eftersom jag ska jobba (>.<) 13.30 - 21.30 (en evighet) så åkte jag upp till stallet på morgonen dock inte lika tidigt som jag hade tänkt mig. Hade tänkt att cykla upp och vara där runt åtta men jag mådde verkligen jätte dåligt så det fick bli att ta 08.30 bussen upp i stället. Bussen hem gick inte förän 10.44 så jag hade gott om tid att fixa med det som fixas skulle. Tog mig säkert 20 minuter att mocka haha men det fick vara så. Sedan hade jag slängt på Flinta täcket eftersom det skulle regna men sol och 100 grader varmt som det var så gick jag och tog av det.

Lite tråkigt för Flinta att gå i hage 10 när alla andra hästarna går där nere i sommarhagarna men men. När jag fixat allt så gick jag runt och städade en massor. Plockade undan täcken mm. Städade lite i skåpet och kom underfund med att jag har väldigt många täcken och grimmor. Jag tror jag har 6 grimmor och 1 häst. 3 vintertäcken, 2 regntäcken 2 fleecetäcken, 1 svettäcke 1 stalltäcke. Fortfarande bara 1 häst haha! Men i sommar blir det lite annorlunda. Eller nja fortfarande bara 1 häst men + 1 ponny :)

Tog lite random bilder :


.... fast nu hittar jag inte sladden så jag lägger över dem en annan dag....
Är för trött för att göra något i princip. Har sovit jättedåligt och drömt massa knäppa saker. Vaknade ungeför varannan timme. Och jag drömde att en ponny i stallet dog för att hennes ena ben slets bort från kroppen.....

Hörs kasnke efter jobbet...
Jobb...

Jobb I morgon 13.30 - 21.30 och Torsdag 07-15... Kul - NOT. Lagom kul när man inte mår bra. Sedan ev. jobb på lördag/söndag kväll. :(

Stark häst

Yepp, idag stod hoppning på schemat! Det var sista lektionen innan sommarlovet. Gick faktiskt rätt bra även fast jag red på ett tre-delat tränsbett, rider i vanliga fall med ett gags. W var rätt så stark på tränsbettet men det beror också till stor del av att jag inte hade henne mellan hand och skänkel, vilket jag måste ha för att få till det.
Just nu sitter jag och tittar på fotboll :D bara så ni vet jag hejar inte på Sverige! Haha, jag hejar på nästan varje lag förutom på Sverige...
(Jaaaa det blev nyss 1-1 :D wihooooo!) För er som undrar så hejar jag på Holland, eftersom att jag kommer från Holland såklart ;) kanske inte ska säga för mkt varför jag inte gillar Sverige då folk inte alltid blir så glada men kort fattat så är det för att jag inte gillar deras spel sätt..
På tal om fotboll så är jag ganska ledsen över att jag missade England-Frankrike.. Men hann inte titta på den då jag red ;)

Om: Världens finaste <3

Vad ska jag säga? Jag är grymt (positivt) förvånad över min häst idag. På grund av vädret så blev det dressyrpass i manegen. Jag hade inga höga förväntningar även om jag var grymt inspirerad då jag kollat på när Kristin tränat för sin tränare (som jag med ska få träna för!!!!!!! :D). Det såg görbra ut och Lillibell var jättefin. Snacka om att jag blev sugen så egentligen så var jag glad att vädret var en ursäkt till att inte rida ut.

Mina låga förväntningar berodde ju på hur han vairt tidigare, helt okay tillslut på varje pass men inte något särskillt. Desutom så tänkte jag byta tillbaka till dressyrbettet (det tredelade sweetiron bettet.) Har "satt igång" honom på det tvådelade med kopparrullar som han inte lika lätt kan bita tag i. Så jag förväntade mig en liten dragkamp till att börja med.

Döm om min förvåning när Flinta så fort jag tog i tyglen började tugga och han var så mjuk i munnen. Har aldrig varit med om liknande. Eftergiven och allt jag behövde göra var att driva ordentligt så var han fin i skritten från början. Jobbade med att få honom framåt i skritten då han lätt drar benen efter sig så att säga. Funkade ganska bra. Jobbade lite med skritten och sedan skritt-trav-skritt övergångar. Övergångarna skritt-trav funkade fint från början medan trav-skritt tappar han formen i men det var bara att öva.

Travade fram varienrande med böjda och raka spår även här jobbade jag mycket på att ha ett bra tempo då han LÄTT går i undertempo. Det gick okay han var lite loj i vissa lägen men efter en stunds travarbete och lite kort galopp så kom han igång ordentligt. Han blev väldigt framåt (för att vara honom) och var väldigt positiv till att arbeta och verkade verkligen vilja arbeta.

Vi fick till ett par riktigt fina skänkelvikningar i trav (han som annars mest dör för att han tycker det är jobbigt).
Fick till jättefina övergångar skritt-trav och även trav-skritt samt bra övergångar galopp-trav och en fin övergång trav-galopp (dvs han slängde inte upp huvudet när han fattade galoppen.) Själva galoppen blev bara bättre och han var jättefin bitvis (han orkar inte hela tiden än.) Mjuk och fin även i galoppen.

Avslutade med att fortsätta göra ökningar- samlingar på långsidorna och han både ökade och samlade sig och behöll formen fint! Ökade även fint på diagonalen! Sedan var han trött och vi avslutade men han var sååååå trevlig att rida idag. Han verkade överlag vara väldigt nöjd idag. Han verkade så tillfreds med sin tillvaro och var allmänt social och trevlig.

Red även James idag -  ingen kommentar ramlade av 2 gånger, fast det var mycket mitt fel. Men han slängde våldsamt med sitt lilla huvud. Men efter avramlingarna tog jag fram mitt tålamod och lyckades avsluta relativt okay.

Men inget går upp emot att rida Flinta idag! Så underbart! :) Grymt sugen på att träna för Ola nu :D:D.
Flinta har blivit så fin i kroppen och faktiskt fått en del ryggmuskler (inte bara jag som tycker det utan flera som säger det! :D)

Putsade även mina träns och sadel samt tvättade betten idag. Så nu är allt fint och rent :):) Är dock dödstrött nu och kollar på fotboll, kommer somna men men !


Dressyr i Paddocken 6/4 - 12

Gamla bilder men ingen fotade idag haha :)


God morgon världen

Överlevde första riktiga dagen på jobbet igår. Asså första dagen som jag gick själv och inte bredvid någon. Gött det i alla fall hehe. Nu tycker jag att jobbet får vänta tills sommarvikariatet börjar för alla behöver lite ledigt! I morgon och på tisdag är det dock introduktionsdagar å sånt. *suck* Nåja finns nog det jobb som är värre.

Nu ska jag så fort jag orkar pallra mig upp ur sängen bege mig till stallet och fodra lite hästar. Typiskt att det ska regna just idag då jag vääääldigt gärna ville rida ut. Det gill nog Flinta också väldigt gärna kan jag tänka mig. Vi får väl se hur det blir med det. Annars får det väl bli lite dressyr ELLER lite Á la Gandalf kanske det var jag väldigt sugen på. Jag orkar liksom inte vara jätte seriös idag.

När jag kommer hem tror jag att jag ska sätta mig och skriva. Mohaha dyka in lite i min egna underbara värld. Får se om jag väljer att komma tillbaka sen.

En sak som är allmänt otrevlig är att Klara är i Finland så nu har jag ingen att skypa med på kvällarna för Rebecca sitter alltid och pratar med någon annan. Well well hoppas på lite fint väder sedan i alla fall.


Inte riktigt som Whisper (som har väääärldens hängläpp) men i alla fall :)

Inga bilder

Jag får inte till att lägga upp några bilder :O försökte för någon timme sen också och det funkar inte! Ska pröva en annan webbläsare men de är så sega...
Updatering det går inte att logga in på blogg.se via Firefox så bilderna får vänta tills imorn.

Ponny och häst

Ridit James och Flintabus idag!

James fick jag rida barbacka för att hans sadel ligger inte bra. Snacka om skillnad! Den lilla ponnyn var hur fin som helst. Okay att han körde ner huvudet någon gång och blev lite springing några steg här och var men över lag var han görfin. Sedan när han inte orkade längre körde han upp huvudet Flintastyle. Men jag är så nöjd med honom. Skrittade även runt galoppbanan som uppvärmning och avslutning. Läskigt tyckte James men han gick med lite övertalning! Dutti!

Flinta var som han brukar i början men sedan kändes han emellanåt också riktigt fin i skritten och traven. Galoppen vet jag inte vad som hänt med men han vill bara köra upp huvudet och springa och när han är mjuk och fin och arbetar bra är han för trött för att orka arbeta i galoppen. Men ja ja ! Tyvärr var han trött häst när Anique skulle ta kort så bilderna blev lite sådär. Flinta är ju expert på att våldsamt slänga upp huvudet när han inte orkar jobba! Älskar i alla fall min underbara tottopålle! <3

I morgon får han vila då jag ska jobba på em/kvällen (hjäälp!) På söndag tror jag vi rider ut!

Bilder från dagens ridpass:

James:
Flintastyle haha ;)

Alexandras finger också ;)Smärre bildbomb på mig och Ponnyn :) När han är avslappnad och mjuk är han görgo att rida :)

Flinta- Anique tog några bilder men som sagt Flinta var trött och ville inte koncentrera sig när hon tog kort haha dålig ursäkt? Kanske men det stämmer i alla fall med Flinta. Men men i övrigt var han fin fin :)


Orginalet haha ;=) Fast hans huvudslängningar kan vara värre !

Trött häst...
Nästa gång får jag nog be någon fota medans jag rider och inte när jag precis har ridit klart typ. ;) Men tack i alla fall Anique att du tog kort :):)....

Känner just nu att jag inte har något speciellt jag vill dela med mig av. Det har varit fullt upp med bredvidgång inför sommarvikaritatet och det känns la sådär men förhoppningsvis ska det väl funka. Syrran hade hittat ett ledigt jobb som "stallgubbe" i Floda på någon liten ridskola. Det ska jag söka för jag tror hellre jag jobbar med att mocka och ta hand om hästar i "det fria" än att vara "instängd" på en avdelning hela dagarna! Nu kommer jag med största säkerhet inte att få jobbet men det hade varit jääävligt nice att få jobba med hästar 75% så kan jag ju bli författare de andra 25% ^^

Kort om dagen: Efter jobb hela veckan inklusive nationaldagen så vad jag trött som satan eftersom jag kom hem typ halv tio från stallet igår. försökte sova länge men låg mest och halvsov, sov inte alls bra på natten då jag för tredje natten drömmer att någon dör/blir mördad och jag själv blir medskyldig för vållande till annans död. HELT SJUKT! Jag pallrade mig iväg till stallet i alla fal till en häst som var törstig för att hans klantiga matte glömt fylla på vatten i hagen :(

Vatten fick han och ett regntäcke då det naturligtvis ska regna den dagen då jag inte sätter på täcket (andra dagar har det ju varit sol och 100grader varmt). Sedan när mockningen och maten var klar så fick han komma in och bli borstad och riden på haha.

Blev ett dressyrpass i manegen då det ännu regnade när vi började (blev sedan strålande sol såklart). Det gick faktiskt helt okay att rida och ibland ganska bra. Det tar som sagt en stund för oss att komma igång och vi körde mycket skänkelvikningar idag i skritten och det blev mycket jobb i skritten i allmänhet idag. Han var faktiskt riktigt fin stundvis i traven också. Men han orkar ju inte så länge. Galoppen var sådär idag. Jag var lite off så då rider jag ju inte bäst precis. Jag var inte med men när jag kommit igång fick vi till några bra galoppsprång och nöjde oss med det. Blev mest ffattningar och korta galopp inslag. Vi tränade mycket på raka spår idag eftersom jag gärna rider på volt för mycket. Men gjorde även inslag av volter, skänkelvikning, sluta (eller om det nu är öppna haha). Rätt nöjd ändå faktiskt.

Tänkte rida ett litet pass i morgon också faktiskt då jag ändå inte hinner rida på lördag. Så rider vi nog ut på söndag om vändret tillåter! Men i morgon blir det nog bara ett litet lätt pass. Ska rida James också men hans sadel ligger inte bra så det blir antingen barbacka eller så blir det longering. Nu ska jag se på film lite eller något annat innan jag sover.Favvorit i repris! Jag saknar Horla och läääängtar verkligen tills vi ska dit i sommar! Då kanske en annan liten ska få följa med. Har lite sommarplaner nämeligen! <3


Tillbaka

Nu kan jag med förhoppningsvis delad glädje återgå till bloggandet igen. Haft ett par dagars uppehåll på grund av att jag haft så mycket att göra i skolan det sista. Men nu sätts betygen snart, alla prov är gjorda och i stort sätt allt är inlämnat! Det är helt otroligt vad fort det här året har gått.

Mindre än en vecka kvar till sommarlovet!!! :D
Tror inte att jag är ensam om att längta nu när det är så nära. Eller?

Jaja, tänkte bara säga att nu börjar min del utav bloggandet igen :)

Kramar


I miss you

 


Gårdagens ridpass

Igår var det markarbetslektion med Whisper för Marita som gällde.

Whisper var otroligt paranoid i början och tittade ganska mycket allt. Hon gick helt okej i skritten och traven men när jag skulle fatta galopp så stack hon iväg i full fart, med låg rygg och började bocka och sparka bakut. Jag fick inte stanna då hon bara skulle använde det som försvarsmekanism nästa gång det skulle bli jobbigt, fick alltså börja arbeta henne lite försiktigt efterhand. Efter att hon hade lugnat ner sig så ändrade vi lite med bettet. Sedan fortsatte jag att rida och då var hon väldigt fin och sprang inte iväg överhuvudtaget. Vi hade tre bommar på ett svagt böjt spår som vi skulle galoppera över för att träna ögat. Whisper gjorde det väldigt bra och var lugn och fin hela tiden.

Är överlag nöjd med Whisper. Det gick mycket bättre än vad det har gjort på länge och jag fick till min sits också. Även fast W var liite galen först så är jag ändå nöjd! Red även för en annan tränare som jag inte har ridit för på länge och det går bara att säga en sak - det är otroligt nyttigt att rida för olika tränare!

På sista tiden så har det känns som att jag har fallit tillbaka på ruta -10 de senaste tiden med Whisper. Men nu känns det som att vi är på rätt väg igen! Med Winsly hade jag väldigt sällan att det kändes som att jag behövde börja om på ruta 1 igen. Jag kom bara ihåg en gång efter en hoppträning, men även det höll bara sig i några ridpass sen var det över. Med W har jag haft det i några veckor, men det känns som sagt att vi är på rätt spår igen :)


KLAR!!

Yeah, skickade precis in min bokrecension = sista inlämningen får denna terminen/grunskolan. Mina betyg blir satta idag, haha lite sent att skicka in en bokrecension då men bättre sent än aldrig ;)


Har varit i stallet idag nu på morgonen (vid 8!!) för att vara med en utan min lärare (som även har häst i stallet) och några elever i lilla gruppen i svenskan. De skulle rida på Kristins häst Lillebelle. Det var väldigt roligt måste jag säga, haha! Cyklade upp till stallet då mamma skulle åka iväg, fick ett bra träningspass direkt, haha. Jag gillar verkligen inte backen upp till stallet! Den är lång, grusig och jobbigt brant. Skrittade även litte gran på Lillebelle och sedan sprang jag bredvid när några andra red. Cyklade sedan till skolan för att ha idrott och cyklade sedan hem. Kan säga att jag var rätt död när jag kom hem! Långt träningspass ;) Men roligt var det, har dock träningsverk lite överallt och det blir bara värre (!?) vet inte vart jag har fått det ifrån.

Ska upp en sväng till stallet imorgon också för att hjälpa till på tävlingen :) är det inte allt för dåligt väder så följer kameran också med ;)


 


Bäst i världen


Bäst i världen <3

// Annie

Dö, måndag morgon, dö!

Finns inget värre än måndag mornar! Ängest att behöva gå upp så tidigt och jag vågar inte ens snooza för sist slutade det med att jag försov mig och det vill jag kasnke inte ska hända igen! Jag har verkligen ingen lust alls att gå och jobba (men vem har någonsin det speciellt på en måndag morgon?)Det hade väl varit okay att jobba ett par timmar bara och sedan kunna gå hem och sova, men serriöst 8 timmar är en hel evighet att vara instängd på en avdelning. Nu finns det säkert värre saker att jobba med å sånt och ibland finns det ju roliga saker som att typ ta venprover och sådant. Men just att gå runt och inte ha något att göra/veta riktigt vad man ska göra är rena döden. Speciellt när alla andra verkar helt upptagna!

Jag skulle nog aldrig vilja jobba heltid. Det känns som så många timmar av ens liv bara försvinner i onödan. Timmar då man kunde göra vettiga saker! Sedan orkar man ju inte göra något när man kommer hem liksom!

Idag skall jag dessutom jobba på Nygård också sedan på kvällen. Först jobbar jag till halv fyra på sjukhuset och sedan börjar jag kl 18 på stallet.

Idag ska jag i alla fall inte rida! Känns lite skönt då jag faktiskt red varje dag förra veckan och oftast mer än en häst/dag. såhär såg veckan ut med ridning:

Måndag: Red James
Tisdag: red James + lekte med Flinta i manegen
Onsdag: Red Flinta + James
Torsdag: Red Flinta
Fredag: Flinta + James + Whisper
Lördag: James + Whisper
Söndag: James+ Flinta

Nu måste jag skynda mig och göra mig i ordning så jag hinner i tid till jobbet! Kommer INTE blogga när jag kommer hem för jag kommer vara sååå trött! Får skriva om alla ridpass en annan gång eller så får ni aldrig reda på de helt enkelt!Ha en bra måndag för det kommer inte jag att ha...


Fullbokad helg

Haft en del att göra denna helgen med folk som tar examen och studenten om vart annat.

I fredags var jag ledig ifrån skolan eftersom att treorna på våran skola tog studenten så var hemma och pluggade/sov hela dagen. Skulle dock iväg till min kusins studentfest på eftermiddagen där så det vara bara att kämpa sig upp ur sov-dvalan.
Men det var det värt, vi hade riktigt mysigt. Träffade riktigt trevligt folk som man inte sett på länge.
Igår blev det istället för studentfest examensfest för en annan släkting. Även denna kvällen var lyckad. Kände inte lika många, så jag får väl medge att jag satt ganska tyst en stor del utav kvällen. Men framåt slutet så släppte det allt ;)

Och idag skulle jag träffat en riktigt trevlig person i Göteborg också, men det blev inte riktigt som planerat. Så sitter hemma och inreder min nybyggda garderob just nu istället. Älskar att alla mina kläder äntligen får plats!! Lägger upp bilder senare så ni får se ;)


Dressyr X 3

Pass 1: James - C-ponny
Pass 2: Flinta <3 - Liiiten häst (känns som D-ponny)
Pass 3: Whisper - Hästus gigantus

James var spänd som en fiolsträng (antagligen för att det regnade och blåste massor. Vi tog ett par extra varv för hand i manegen och jobbade sedan länge i skritten och då gav han med sig! Arbetade mycket i hans stela (vänstra) varv då han lätt blir springig i just det varvet! Gick finfint och James var väldigt duktig. Red i skritt och trav i ca. 40 minuter och sedan var han trött! Red mycket på böjda spår och han gjorde även serpentinerna bra utan att springa iväg! Så duktig ponny! :) Har tyvärr ingen bild från dagens ridpass med honom så det får bli en gammal!
Flinta var lika stel som vanligt (okay det var väl 2 veckor sedan jag red dressyr på honom så jag förväntade mig inget) men det gick trots förutsättningarna bra att rida och han var fin i skritten och traven. Galoppen är ett kapittel försig även om den kunde varit värre! Så Ja, nöjd med honom. <3 Ska jobba upp honom igen ! :)

Dressyr, dressyr,dressyr

trava av....
Josefine tog lite bilder med min mobil! Taaack!

Medans jag red Flinta kom Sara upp och frågade om jag orkade rida en häst till och jag sa ja. Kom sedan på mig med att undra varför jag sade jag. Nåja men jag red i alla fall en väldigt högerstel Whisper som i allmänhet stretade emot i högervarvet. Dock slappnade hon av något sedan. Jag håller lätt för mycket i henne när hon blir sådan och driver för lite vilket resulterar i att hon blir vääääldigt seg. Nåja det gick okay att rida sedan :) Anna tog lite bilder när jag red Whippi! Taack! :D

Det var nog alles! Orkar inte skriva mer! I morgon skall jag rida James och Flinta får vila! Har i princip ridit James varje dag denna veckan! Haha, men det är mysigt! På söndag ska Flinta få sig ytterligare ett lätt dressyrpass :) Men nu ska jag sova är DÖDSTRÖTT!

// AnnieSnabbis

Såg Beccas inlägg och kom på att det var ett bra tag jag uppdaterade sist. Mina betyg blir satte på tisdag och jag har haft väldigt mycket att lämna in och göra och jag har även varit på klassresa från måndag till tisdag och kan bara säga att jag är så sjuukt trött, sov inte mycket direkt.. Men snart så, då blir det mer uppdatering ;)
Imorn ska jag försöka läsa ut en bok så att jag kan göra en bokrecension på den och lämna in den och sen är det sista gjort :D sen blir det slapp och kommer jag på några bra inlägg så ska jag skriva de ;D

Rubriklöst

Insåg just att Rebecca hade rätt! Det är bara hon som har bloggat det senaste. Men jag har jobbat hela veckan och sedan dratt direkt till stallet! Så jag har gått upp vid 05 och varit hemma ungefär halv tio varje dag. Får väl berätta lite kort om veckan som gått.

Måndag: Jobbade och sedan drog jag direkt till stallet och red lille James. Det gick jättebra. Han var väldigt trevlig. Sedan efter det jobbade jag på Nygård också. Flinta fick äntligen nya skor!

Tisdag: Jobbade kvällspass så det fick bli stallet på morgonen. Tänkte longerat Flinta men hade inget att spänna in med så jag släppte honom i ridhuset och lekte jage med honom! Det gillade han men jag orkar inte springa så mycket haha! Sedan han jag med nöd och näppe rida lilla Jameson också. Det gick bra och vi hade lite bommar och någon sockerbit! Han skötte sig exemplasiskt! Fick tilloch med driva på honom fram till hindret. (tog dock i trav men han landade så fint i galopp så). Var även och köpte mat och strö innan stallet!

Onsdag: Jobbade och sedan tänkte jag rida ut men såklart så är jag för trött för att inse att det är en mycket dålig ide. Flinta är stelare än stelast när han typ har ståll i 10 dagar. Så det var inte roligt alls. Sedan red jag även James igen. Han fick nåt litet flipp (bev nog rädd för något) precis när jag suttit upp och for iväg, men jag satt kvar och sedan var han superduktig! :)

Torsdag: Jobbade och sedan bar det av till stallet. Hade lite bråttom för skulle hem ju fira syrrans student sedan! :) Jag han fixa allt utom höpåsarna som Sara var så snäll och fixade! Han även rida en halvtimme eller så i dungen där Flinta fick skrittjobba upp och ner för alla backar! Han var så duktig så!

Nu ska jag skynda mig och dra till stallet! Ska rida både Flinta och Jameson idag tror jag! Lite lätt dressyr för dem båda, eller i alla fall för Flinta. James kanske får komma ut i skogen om jag hittar någon som vill rida med men vi får se :)Världens finaste <3


Dålig uppdatering

Lite dåligt om uppdatering här på bloggen nu, bara jag som bloggar trots att jag har ytterligare tre prov att plugga till bara nästa vecka. Annie och Anique verkar ha försvunnit i tomma intet ;)

Nej, men sorry att det inte blev något inlägg överhuvudtaget igår. Men min mamma fyllde år så vi firade henne och sedan avslutade jag kvällen ett par timmar på skype med härliga människor. Så jag glömde bort bloggen lite. Men nu är jag tillbaka i alla fall.

Jag insåg att jag hade glömt att skriva hur det gick att rida tisdags. Det är ju dock väldigt tråkigt med ridinlägg. Men jag bara måste få säga att det gick jättebra!!! Jag var sjukt nöjd efter lektionen.
Vi hoppade bana och Kiara som jag red (som i vanliga fall sticker efter hindren) var pigg men kontrollerbar. Jag kunde använda hela galoppregistret, jag lyckades hålla ordning på henne före och efter hindren och vi hann till och med få till riktigt bra vägar.
Jag var så sjukt nöjd i tisdags i alla fall!! :D


Bilden är inte från i tisdags utan ifrån förra veckan, men jag hade ingen fotograf denna vecka. Och så var jag ju tvungen att lägga ut en bild till inlägget, ser så tråkigt ut annars!


RSS 2.0