Förra veckan

Red lilla söta Rosa på lektion i tisdags (jag vet, detta inlägget är en vecka sent...). Vi red till en början mycket på stora volter i trav. C-, mitten- och A-volten var det som gällde. Dessa skulle vi använda oss utav för att få hästarna att "falla in" i ett bra grundtempo.
Det gick lite till och från, en liten stund hade vi en ganska ökad trav medan vi nästa stund hade en lugnare trav igen. Kan bero på att jag inte höll in Rosa ordetligt på kortsidorna.
Hon ökar gärna på kortsidorna och genar istället för att låta sig tryckas ut emot spåret (kanske för att komma ikapp hästarna framför? :P). Men det gick bra i alla fall.
Efter att ha arbetat en stund med volterna skulle vi övergå till att arbeta med två cavalettibommar som var upphöjda på enbart ena sidan. Jag hade redan skrittat över bommarna ett par gånger under tiden vi skrittade fram hästarna för att dom inte skulle vara helt obekanta för Rosa när vi väl skulle började med övningarna.
Cavalettin låg på böjt spår med 3-4 meters mellanrum.
Rosa var lite tillbakadragen när vi red an emot bommarna, men visade heller inga tecken på motvillighet. Jag skänklade på lite extra så travade hon över. Efter ett par försök lyckades jag och Rosa att få det att flyta någorlunda över bommarna. Duktiga lilla ponny :)
Överlag är jag iaf nöjd med den lilla sötnosen!


HejHopp!

Dags att uppdatera här känns det som. Har haft ganska mycket att göra nu senaste veckan så det har inte blivit så mkt uppdatering. Det är mycket som ska fixas i skolan nu och stallet plus att jag har varit otroligt förskyld!

Annie kommer nog inte uppdatera så mkt här några veckor framöver för hon har ju pratik som hon har nämnt innan, men vet dock inte vart Becca har tagit vägen... haha
I måndags red jag ju lektion på Whisper vilket gick ganska bra. Hon var ganska stutsig runt galoppbanan ibörjan så gick in i ridhuset lite innan. Sen var hon rätt fin. Det kändes helt okej. Ingen jätte feeling över att det gick super men helt okej. Hon blev mkt svårare att rida mot slutet av lektionen då hon inte riktigt orkar och då blir hon hur mkt häst att rida som helst!

I onsdags red jag ut med Johanna. Det var riktigt roligt och jag tror att Whisper också tyckte det.. Det kunde man bla märka i galoppen... Då blev det nåågra bocksprång.. ibland fick hon för sig att hon kunde galoppera utan ben i marken och även svänga utan ben i marken.. Eftersom hon var lite så och även bockade i skritten en gång så galopperade vi bara i backar som var lite uppför för då måste hon ha lite mer koll på benen och det blir svårare för henne att bocka. När hon bockade så gick hon bakom hand så det var bara att skänkla på vilket gav resultat på slutet. Då var hon jätte duktig och helt som vanligt :)

På söndag blir det helgtjänst. Som tur eftermiddag, nackdelen är att jag inte hinner träna på söndag.. Vet å andra sidan inte heller om jag är helt frisk heller. Har inte tränat den här veckan eftersom jag har hostat så mkt och grejer. Sen har jag lyckats sträcka min vänstra stor stå också... farligt att spela vollyboll.. ;)


/Anique
Har inga bilder på W, måste fixa det. Men här är en bild från Malmö City Hors Show.
Känns så tråkigt utan bilder..


Just nu...

... Sitter jag i köket och försöker plugga. D et går liksom inte så bra när man lyssnar på musik = har en mobil med internet och har ipaden bredvid mig...
Efter jag har pluggat så ska jag städa mitt rum och sen åka till stallet. Ska bara ta hand om Whisper idag och det tar, förhoppningsvis, inte lika lång tid som när jag ska rida.
På tal om ridning och Whisper så hade jag henne på lektionen igår. Det helt okej, ska se om jag orkar skriva om det när jag kommer hem. Blir alltid så otroooligt seg efter att ha varit i stallet, det ända jag gör då är att duscha, äta, titta på tv och sen går jag och lägger mig. Till något bloggande eller plugg brukar det inte finnas någon ork till.
/Anique
Btw så kanal inte heller ladda upp bilder via iPad hellerså det får bli ett bildlöst inlägg..

Hjälmar

Jag håller på att leta efter en till hjälm, har inte råd just nu men när jag har pengar ska jag köpa en.
Jag har ju redan en Charles Owen Wellington Classic (JW hjälp, fast det är en "rosset" ist för JW autografen). Jag är verkligen otroligt nöjd med den jag har nu! Den är jätte skön, snygg och bara allmänt super bra. Ända nackdelen med den är att den är otroligt varm! Man tror att man ska svettas ihjäl på sommaren och få värmeslag. Det är rätt så jobbigt, därför vill jag ha en "plast" hjälm. Jag älskar verkligen GPA hjälmarna men de är inte så jätte billiga. Sen finns ju Lami-Cell också. De är mkt billigare och jag tycker att de är rätt så snygga. Sen ska jag ju bara ha den när jag rider ut och på sommaren. CO hjälmen förstors så lätt med alla grenar när man rider ut och den bleks med solljuset.
-Text & bildkälla

-Ny prisvärd hjälm från Lamicell. Ytterskal i carbon och med svart ventilation och reflekterande liners.Ställbar i nacken. 3D mesch fodret kan tas ur och tvättas.

Godkänd och designad enligt EN 1384, vikt ca 400 gram

Pris: 999 kr

Jag gillar den här ganska mkt. Gillar den vänstra mest (det är samma modell men olika färger). Tycker att det kan bli lite tråkigt med bara svart & grått.


-Bild och textkälla

Ny prisvärd hjälm från Lamicell. Ytterskal i carbon och med svart v-formad ventilation och reflekterande liners. PU-konstläder på sidorna och visiret i läder.
Ställbar i nacken. 3D mesch fodret kan tas ur och tvättas.

Godkänd och designad enligt EN 1384, vikt ca 400 gram.


Pris: 1 499 kr

Den här tycker jag inte är lika snygg. Den är ju även lite dyrare än den andra, men den är ända ganska stilren tycker jag & lite "fräckare".
-Bild och textkälla

Modern och teknisk säkerhetshjälm med låg vikt och mycket god ventilation. Matt finnish med skärm som går lätt att ta av om man så önskar. Mjukt hakband med snabbknäppe samt avtagbar och tvättbar innermössa.
Hjälmen passas till med ett justerbart system. Genom att skruva på det justerbara hjulet i nacken är det lätt att göra hjälmen mer tight eller öka storleken när den sitter på plats.

Godkänd och designad enligt EN 1384, vikt ca 400 gram.


Pris: 799 kr.

Det här är ju den billigaste av de alla. Jag tycker inte den är så jätte snygg. Den är ju ganska "enkel". Men man måste ju inte ha en snygg & dyr hjälm hela tiden. Den skulle passa min budget ganska bra, det tar ju inte lika lång tid att spara till den här.

Sen har ju hööks en par sådana här sorters hjälmar, som t.ex den här.


Vilken tycker ni är snyggast?

/Anique 


Rubrik

Hej allihopa. Känner att det är dags att uppdatera här lite grann. Det har inte riktigt hänt något speciellt. Det har bara rullat på som vanligt, plugg, stallet, träning osv.
I måndags var det lektion. Det var hoppning och jag hade Kiara. Det gick helt okej med tanke på den hästen. Fick tag på henne någorlunda efter hindren men det var inte alltid lätt och ibland blev det dragkamp.. Vilket jag aldrig är så förtjust i.
I tisdags var det fotbolls träning, var dock inte med då jag hade ont i halsen och höften (spelade match i söndags (?) därför hade jag ont.
I onsdags red jag Whisper :D Sara hjälpte mig vilket var jätte roligt! Fick en massor tips om lite allt möjligt. Red på dressyr banan först vilket gick sådär då W stundtals ville göra något helt annat när det var andra hästar som fick galoppera runt galoppbanan och sånt. Så några skutt upp i luften blev det, små små stegringar. Men det är bättre än att hon försöker bocka av mig! Sen gick vi till ridhuset en liten stund och där gick det också bra. Är ganska nöjd med passat, vet inte om jag är jätte nöjd med hur hon gick ibland men haf fick mkt tips och annat jag skulle tänka på/öva på och det är jag ju jätte glad för så överlag är jag nog nöjd.
I torsdags var det fotbolls träning, hade tänkt att blogga men så blev det inte då jag skulle plugga till ett tyska prov som jag alldrig riktigt kom igång med..
I går så blev jag typ sjuk... hade ont i halsen på morgon till o me kvällen och ont i magen och huvudet.. så jag gjorde inte så mkt när jag kom hem från skolan, låg mest på soffan.
Nu har jag blivit riktigt förskyld! Har inte ont i halsen lika mkt men fortfarande lite. Har precis duschat och sitter just nu vid datorn. Ska se om jag kan fixa lite tidsinställda inlägg som kommer upp under dagen/nästa vecka.
På måndag händer det något spännade :D elr spännande kanske det inte är men något roligt iaf, iaf för min del ;) kan ni gissa vad det är?
/Anique

Motivation.

Här sitter jag uppe fast jag egentligen borde sova. Det enda problemet är väl att jag inte är jätte trött. Men jag ska gå upp kl 05 i morgon för att jag måste åka 06.30 tåget till GBG. Som sagt praktik i Kungälv. Men detta är relativt skonsamt med tanke på att jag då börjar kl 09 i morgon. Tänk de dagar som jag börjar 06.45. Mitt liv kommer allmänt att suga de närmsta 4 veckorna. Man kan ju i alla fall hoppas på att det är trevliga människor som jobbar där och bra handledare. Samt att man (trots att jag kommer gå runt som en zombie) kan lyckas göra ett gott intryck och få praktiken godkänd! Som tur är är jag ledig denna helgen, men fasar inför att tvingas jobba helg i Kungälv speciellt om det skulle vara något jourliknande så att jag inte hinner upp till stallet! Dessutom lär det väl inte direkt vara generöst med bussar på helgerna!

Inte förän nu börjar ångesten komma på riktigt, jag har hela tiden vetat att det kommer bli jobbigt. Men nu inser man på riktigt att det kommer bli övermäktigt att pendla till Kungälv varje dag. Det enda som får mig att ens försöka är ju min ständiga motivation - Flinta. <3 I och för sig hade jag inte haft honom hade jag ju inte ens utbildat mig till undersköterska utan säkert gått på soc hela livet. Jag kommer tvunget att behöva åka upp till honom varje dag, just för att jag kommer behöva ständig påminnelse om varför jag gör det jag gör och varför jag står ut med att åka så långt!

Som sagt jag hoppas verkligen att jag kommer få jobba med trevliga människor. Det skulle betyda en hel det! Och att dessutom ha en handledare som visar och förklarar mycket så att jag går därifrån efter 4 veckor med massvis med praktisk kunskap. För trots allt så ska det ju bli lite roligt och spännande med praktik, men jaf kommer ju kanske inte klara av att ge 100% (även om jag ska försöka) i och med att jag kommer vara så trött. Jag har problem att sova, eller framförallt att somna och somnar sällan före 00, inte om jag ska sova en hel natt i alla fall. Och att sova ordentligt är viktigare än mat för mig. Jag sover gärna 9-10h/dygn och det behöver jag faktiskt. Men det lär mer bli 5-6h/natt de närmsta veckorna. Och det blir redigt tufft. Jag har ju inte sovit en riktig natt på väldigt länge. Känslan att vakna och känna sig utvilad har inte infunnit sig på väldigt länge och då snackar jag sen jag blev tvingad att flytta in till stan.

Sorgligt men sant. Jag skriver itne det egentligen för att klaga utan mer för att folk kanske ska kunna förstå varför jag är så trött hela tiden. Sömn handlar ju inte bara om hur länge man sover utan också kvaliteten på sömnen. Jag är ingen expertproffessor så jag ska inte gå in på några detaljer.
Jag kommer förmodligen inte vara så aktiv här heller men ska försöka slänga in ett inlägg då & då. Jag lovar inget.

Jag stör mig en aning på att jag inte har sladden till min MP3 här så jag kan inte byta musik. Det hade varit rätt gött att kunna slänga in 1 gig med ny musik. Ja jag har fortfarande MP3 och jag har världens mest omorderna mobiltelefon. Men jag är allmänt omodern och gammalmodig av mig. Så är det! Nu har jag skrivit nog , eller egentligen mer än nog och ska se om jag hittar någon gammal klassiker att kolla på. Det blir antagligen G, På rymmen eller kanske Paranormal activity. Det återstår att se, men tacka gudarna för Youtube. Jag kan ju som sagt inte somna utan ljud men jag måste bestämma själv vad för ljud det är och kan inte sova om någon annan har ljud för sig.

Jag slänger in ett inlägg om fyra veckor om jag lever då! Så länge får Becca och Anique hålla ställningarna här! Upp till bevis tjejer!

Bjuder på lite allmäna bilder, ni har sett dom förut, men jag orkar inte byta webläsare för att kunna ladda upp nya!


Dressyr i Paddocken 6/4 - 12'


ps. glömde säga att personen med det sämsta lokalsinnet i hela världen ska hitta till Kungälvs sjukhus också! Good Luck^^

Jag blir så arg, ledsen och det gör riktigt ont i hjärtat på mig.

Innan jag börjar med vad som kommer bli ett långt och relativt argt inlägg tänkte jag börja med att lite kort uppdatera er om Flinta! :)

Igår (Lördag) longerade jag Flintabus och han var så duktig så! Gick riktigt bra och hade bra bjudning (för att vara honom liksom.) Hade bara tänkt att jobba honom i skritt och trav men han ville galoppera själv så då fick han det. Han var fin även i galoppen. Han trampade under sig riktigt bra! Fick dock hjälpa honom lite mer med tempot. I traven jobbade vi mycket med att han skulle ha ett bra grundtempo och sedan lite ökningar och sådant! Han såg ut som en riktig dressyrponni :)! Valde att longera i paddocken även fast vädret inte var på topp, men det regnade i alla fall inte och Flinta tyckte det var skönt ute. Måste säga att det var stooooooor skillnad nu när jag longerade honom och då jag longerade honom första gången (med inspänning) i maj förra året. Då gick han knappt fram i traven och saktade gärna av. Jag vill minnas att Johanna fick springa bakom honom med pisken och mana. Men han har fått mer muskler och bättre kondition, så det är kul. Även trevligt att få kommentarer av andra som också tycker han har blivit finare. Han är ju trots allt 23 så det tar ju lite tid att bygga upp musklerna. Jag menar han orkade inte jobba alls i galoppen från början och nu går han ganska bra även i den.Här får ni en bild från maj förra året, andra gången tror jag :) Hade ingen fotograf i lördags ;)

Idag fick Flinta vila, han står i en sjukhage för att hålla Mida sällskap. (avlånga så han kan ju gå fram och tillbaka i alla fall.) Han kan nog röra sig i den lika bra som i sin egen geggapöl till hage så det spelar ingen roll. Nu mer än någonsin önskar jag att han hade en bra fin hage att gå i då han kommer vila i c.a 3 veckor. Jag ska ju praktisera i Kungälv så kommer inte orka/ha tid att rida. Och någon tid på året ska ju alla hästar ha ett par veckors vila! Flinta kan ju inte gå på bete i alla fall så då kan vi ju rida och busa på sommaren i stället. Men det hade varit grymt skönt m han haft en bra hage att gå i så att han kunnat röra sig själv nu medan han vilar. Han kommer bli grymt uttråkad såklart eftersom han är van vid att det händer nåt. Dock kommer jag säkert att prommenera med honom ibland under viloperioden då gamla hästar verkligen inte ska stå helt! Har nu även ändrat foderstaten för att anpassa till vilan.

Det var kort om Flinta, eller kort och kort. Så kort jag kan i alla fall.!

Nu åter till rubriken, eller varför den är rubrik.

Att jag älskar hästar väldigt mycket är uppenbart, jag älskar dessa vackra djur nästan mer än jag älskar människor. Därför mår jag även väldigt dåligt när jag tvingas bevittna dag efter dag hur en häst i vårat stall missköts. Hästen får mat, mockning och blir riden ibland, men detta är inte ägarens förtjänst någonstans! Varför ägaren i fråga ens har hästen är en gåta. Han är aldrig någonsin i stallet och han sköter aldrig om henne själv. Jo då han kommer upp en gång då och då för att rida. När han får sina infall. Oftast då hoppar han med det lilla livet som visserligen gillar hoppning men som är väldigt osäker. Och ägaren i fråga är verkligen inte bra på att rida. Jag har sett honom de få gånger han har ridit och det är katastrof. Rycker och sliter i hästens mun vid hoppning utan att ge någonsom helst eftergift. Sisten ska vi inte tala om. Flyger ur sadeln över hindret och dunsar ner på ryggen i landningen. Man skulle kunna säga egentligen att det är tur att han inte rider henne så ofta. Han skyller på att han är en dressyryttare. Jaha, men varför hoppar han då?

Nu var det inte ägarens dåliga ryttarkunskaper som får mitt hjärta gråta, utan sättet han behandlar henne på. Han mer eller mindre förväntar dig, eller anser att det är alla andras plikt att ta hand om hans häst. Han har en medryttare som tar bra hand om hästen ett par dagar i veckan, men hon kan ju givetvis inte jämt ta hand om hästen! Övriga dagar är det i princip upp till resten av oss i stallet att ta hand om och göra mat till hans häst. Oftast faller det på min lott eftersom jag inte tål att tänka på att häststackarn ska få lida för att ägaren inte tar sitt ansvar! Nu kan man ju tycka att hon inte far så illa eftersom hon får mat & sådant. Men att jämt ha olika personer som tar hand om henne och att kasnke inte alltid bli riden på det sättet som hon behöver ridas på och att inte ha någon att ty sig till är ju inte speciellt bra för en häst som är väldigt osäker i sig själv och som skulle må bra av en lugn person som kunde ägna mycket tid åt hanteringen och samtidit red henne rätt. (Påstår absolut inte att det skulle vara jag, utan tänker mig mer någon lugn person som kasnke skulle träna lite dressyr och lite hoppning och kasnke rida mycket i skogen.)

Sen så kan jag fortfarande inte släppa den otroligt intelligensbefriade kommentar som ägaren slängde ur sig när han kom till vårat stall med hästen. Gamla hästar (hon är 15 tror jag) behöver ingen mat. Att säga så och vara seriös får mig att börja undra om personen 1, inte kan någonting somhelst om hästar eller 2, är allmänt jävla jättedum i huvudet. Gamla hästar behöver mycket mat för att behålla hullet då de har svårt att gå upp igen när de väl förlorat vikt. De behöver även diverse mineraler och B-vitamin vid fällning då gamla hästar fäller sämre(beror ju helt å håller på individen själv.) Hästen fick alltså när hon kom minimalt med både kraft och hö. Något som vi tillslut lyckades ändra på. Nu får hon i alla fall tillräckligt med hö och i alla fall mer kraft. Sen så kanske hon skulle behöva något annat foder eller så, eller något att kompletera med. Men återigen - DET ÄR JU UPP TILL ÄGAREN att se till att hästen får rätt mängd och sorts mat! Är man osäker finns mängder av experter man kan fråga, och även andra som står i samma stall. Jag frågar alltid de andra i stallet om saker jag är osäker på - jag kan ju trots att jag har egen häst inte allt!

Där har vi ytterligare en att ägarens brister. Han tror att han kan så mycket mer och är så mycket bättre än han är (stämmer förövrigt in på en annan människa som jag är allmänt oförtjust i). Eftersom han "kan" allting så är ju allt som alla andra föreslår helt fel och det han säger är det enda som är rätt! Hans häst äter t.ex. inte betfor, hon tycker inte om det och det är inte bra för hennes mage. Påhitt! Hur kan han (som köpte hästen i samband med att han flyttade till vårat stall.) som aldrig träffar hästen, inte känner henne veta det? Det är något han antagligen hittar på för att jag föreslog att han skulle ge henne betfor efter ridning å så. Hästen, liksom alla andra hästar älskar betfor och mår inte alls dåligt av det. Jag gav henne ibland lite av Flintas betfor för att skämma bort henne lite extra (nu ska man kanske inte gå emot vad ägare säger, men ni förstår nog eller?). Hästen kunde förövrigt inte ridas med varken martingal eller hjälptyglar enligt honom, men helt plötsligt köpte han en martingal och det funkade fint, och jag har även ridit henne med graman och det var INGA problem och när jag gjorde det så tyckte han helt plötslig att det var en bra ide. Ja ni börjar kanske fatta?!

Det är ofta som både mat och strö är slut och hon kan få stå på väldigt lite strö då & då. Och då blir han irriterad på att inte ridskolan kan ordna det. Helt ärligt? Sedan bryr han sig inte alls om vem som rider på hästen, eller vad de gör heller. Eftersom jag vet att medryttaren gillar att hoppa så red jag mest dressyr de dagar jag red henne så det blev väl en ganska bra kombination. Men jag har ju en egen häst att ta hand om så jag har inte massa tid att lägga ner på någon annans häst! Jag fick börja rida henne utan att han ens hade sett mig rida henne eller alls för den delen. Och när han väl bemödade sig att komma upp och kolla så tyckte han det såg jättebra ut trots att hästen gick som en kratta. Han verkar liksom inte ha så mycket koll och aplåderar i princip när hästen går ner på tygeln. Även om hästen är trevlig och positiv och kan gå ganska bra så är hon långt ifrån den elithäst han påstår att hon är. Han påstår det ena och det andra som jag inte tänker gå in på.

Sedan är det så att vi hjälps åt att ta hand om hästarna på helgerna då det inte finns personal och då har man var sin dag. Ni kan ju bara fatta vilken katastrof när det är Han som har stallet. Min häst har fått gå i fel hage och fått helt fel mat varenda gång! Och sist så kom han på tok försent och skulle frukost fodra (då hade jag ju stallet för ridskolan och hade redan fodrat våra för länge sedan.) och hade tänkt släppa ut hästarna och ge mat ute. Helt okay OM det inte hade varit svinkallt och ingen häst hade vatten i hagen (trots att han sa att han skulle ha burit ut vatten till min häst när jag påpekade detta. Jo tjena!) Jag tog naturligtvis ut min häst själv och DÅ hade idioten släppt sin häst i MIN hage. Om det berodde på att han inte visste vilken hage sin egen häst går i, eller det mer troliga att han såg att det fanns 3 vattenhinkar (alla mina) i den hagen (Har många då Flinta jämt välter ut dem när han kliar sig.) det vet jag inte. Självklart blev jag förbannad och skällde på honom hehe! Han tar inte hand om sin häst så hur skulle han då kunna ta hand om våra??

Okay detta är hastigt och ganska hafsigt bakgrunden. Nu till varför jag just nu är så väldigt arg.
Vi är alla väldigt trötta på att han ska hålla på som han gör och förlita sig på att alla andra tar hand om hans häst. Så när han väl frågade (efter att ha fått sms om han skulle ta hand om henne) så var det "ingen" som kunde. Tillslut sade han att han skulle komma upp på kvällen och fixa och rida henne. Jag hade ju givetvis redan gjort maten då jag inte för 5 öre litar på att han verkligen kommer upp. När klockan närmade sig halv sju då mockade jag även hennes box just för att jag inte tål att se en häst stå i en omockad box utan att veta om någon tar hand om det sen. Jag och Klara hade även borstat henne och tvättat svansen och hon var så otroligt social och gosig när jag stod och mockade. Fantastiskt eftersom hon brukar vara väldigt avvaktande och osäker. men hon stod och kliade sig på grepen och puffade på mig.

Jag bad Johanna smsa och fråga när han skulle komma upp och om han skulle rida. Givetvis sa han åt Johanna att hon kunde rida om hon ville. Jag erbjöd mig då att longera henne (eftersom hon antagligen hade sträckt sig och stått nästan hela veckan, typ blivit skrittad på endast.) och för att jag tyckte hon kunde behöva jobba ordentligt!  Hon fick svaret att hästen inte skulle longeras utan att han skulle komma upp och fixa och rida. (synd för han kan ju inte rida och hästen behöver verkligen jobba ordentligt!!!) Klockan kvart i 9 åkte jag och Johanna hem och då hade han inte varit där och antagligen kom han aldrig dit ens!

Det är en ägares JÄVLA SKYLDIGHET att se till att hästen rids ordentligt och att hästen får mat och att det blir mockat !!!! Man kan INTE förlita sig på att alla andra ska ta hand om hästen!!!

Detta inlägget blev inte alls som jag hade tänkt mig då jag inte med ord kan besrkiva på ett sätt som får er att förstå hur jag känner !!! Visst finns det hästar som har det värre men de som vet hur den hästen är förstår vad jag menar med att hon behöver en person som hon kan lita på!! Det borde alla hästar ha!!!!!

Jag påstår inte att jag har rätt i allt, men jag har en åsikt! Jag orkar inte med folk som ska ha häst bara för att det ger någon sorts status!!! Kärlek är det viktigaste en häst kan få (efter mat då då som Flinta skulle säga ;).

Jag skulle aaaaaaldrig någonsin kunna behandla lilla Flinta på det sättet och ingen annan häst heller förståss!!!

Så mycket kan jag säga er att jag köpte inte Flinta för att jag ville ha häst (jag var inte ens redo att ha egen häst kanske) utan för att jag ville ha honom! Han är min allra bästa vän!!!  Jag litar till 100% på honom och jag vet att han litar på mig!!

Så till alla som behandlar sina hästar illa och tror att man bara kan hoppa 24/7 eller som bara struntar i dem vill jag bara säga FUCK YOU! Dra åt helvete ni skulle byta liv med era hästar så kan ni se hur roligt det är !!!!

Det får räcka, jag har skrivit nog med drabbel nu!!!! Men jag vill säga att jag blir inte bara arg utan otroligt ledsen när jag ser en häst lida bara för att ägaren är dum i huvudet och inte bryr sig! Hästens bästa ska alltid komma i första rummet !!!!!!!!
Tillsist bjuder jag på lite soliga bilder från hagen :):) Att ha häst handlar om så mycket mer än att rida, tävla och status. Det handlar om vänskap och tillit. Och med de kloka orden tackar jag för mig!


Efter 1 skoldag, fotbollsträning och pizza...

Kan jag äntligen sitta vi datorn och pusta ut. Okej inte riktigt, måste plugga en del fysik också eftersom jag har nationella i fysik imorn från 9 till 12 :/
Skulle ju berätta om gårdagens ridpass:
Kiara red jag på markarbetslektionen. Hon är väldigt stel i frampartiet så när hon rör på bogarna följer huvudet med. Det gäller att hålla huvudet stilla och ha kontakt på yttertygeln, vilket inte är helt lätt på henne då hon gärna tar tag i innersidan av bettet. Det låg bommar på marken som en klocka och meningen var att man skulle få en rytmisk galopp och likadant antal galoppsprång mellan varje. Det gick sådär. Eftersom att hon tar tag i bettet på ett visst sätt så är den övingen inte helt optimal, just nu.
Efter att ha ridit Kiara och fixat foder red jag Whisper.
Whispran var helt otroligt fin :D Det var jätte roligt att rida henne. Hon var ordentligt pigg i början men var jätte fin sen. Hon har en sådan bakbensaktivietet och den kan man verkligen jobba med. Gjorde mkt tempoväxlingar på volten. Johanna hjälpte mig också. Gjorde även att jag skulle rida mkt med sitsen och inget med handen, bara stöd och kontakt. Det funkade ganska bra. Gjorde det i skritt och trav. Galopperade sen också, har inte gjort det på flera veckor så blev väldigt glad :D Jag älskar den hästen, framför allt galoppen. Dock är hon otroligt mkt häst att rida då hon är 165 cm i mkh och ganska maffig och av den tyngre typen.

Bilderna vill inte göra som jag vill så det får bli en gammal (Annie tog lite kort, de blev inte jätte bra och måste fixa de lite men det funkar inte just nu)
Om allt går som det ska så kommer jag kunna ha henne på lektionen om 2 veckor ;)
/Anique

snabb uppdatering

Får ta och uppdatera lite snabbt :p är jätte trött men det har varit en bra dag:) ska berätta lite mer detaljerat imorn;) men red iaf Kiara på lektionen och red sedan Whisper. W var heelt underbar att rida, det gick så himla bra också:D hon jobbade jätte bra med bakbenen och var bara allmänt bäst xD så himla skönt att galoppera på henne också efter typ,10 veckor elr nåt xD Ska som sagt uppdatera lite mer sen imorn och berätta mer detaljerat //Anique

Rörigt...

När jag bloggar och vill ha mellan rum mellan meningarna så funkar det inte. Därrför kan det se ganska rörigt ut när jag lägger upp ett inlägg. Ska fixa det då det antagligen är någon intsällning på datorn.
Blir det mellanrum mellan meningarna eller blir det som jag har det? Att det inte finns något mellanrum.
Här ska det inte
vara mellan rum.
Här ska det vara
mellanrum.
/Anique

Stigbyglar

Rebecca skrev ju för några dagar sedan ett inlägg om stigbyglar. Skrev ju att jag skulle lägga till en sak på det och tänkte göra det nu, när jag har tid :P
Jag håller helt och hållet med Rebecca om att ha stigbyglar som hänger på det sättet som man har foten när man rider (som islandstigbyglar). Tänkte tipsa om ett par andra stigbyglar också. De heter freejump soft up stigbyglar. De hänger som man har foten när man rider. De är dock bra mycket dyrare än islandstigbyglar men de sägs vara väldigt bra + att det är säkerhetsstigbyglar. Jag är en sån som typ inte kan rida utan säkerhetsstigbyglar. Tycker att det är jätte äckligt, men det beror nog på att jag känner allt för många som har fastnat när de har ramlat av och därför skadat sig. Soft up stigbyglens utsida viker ut sig när man ramlar av, i värsta fall så hoppar de av stiglädren (man kan sätta fast de utan att behöva ta av stiglädrat, man "klickar" bara fast dom).
-Bild från google.

Tycker också att de är riktigt snygga. Det finns en massor olika färgkombinationer. Sjävtycker jag att de svart/bruna är snyggast. De är väldigt stilrena och om man byter färg på läderutrustningen så passar de fortfarande färg mässigt.
De finns att köpa bla här för 1 950 kr.
Sen finns det också lättviktsstigbyglar. De är otroligt lätta och därför väldigt svåra att tappa. Dock hänger de inte "som foten" när man rider. Problemet med de är när man väl har tappat de så är de väldigt svåra att fånga de de bara flyger runt pga vikten.
'
-Bildkälla
Hittade inte så bra bilder och vart man kan köpa de (är riktigt kass på att titta sånt ibland) men de finns bla här.
//Anique

Fåglar

Jag var ute och gick tillsammans med min mamma härom dagen. Även kameran fick följa med. Jag fotade lite vad som kom i vägen för mitt synfält. Bland annat tog jag lite bilder på fåglar.
Kanadagås som kom flygande. Jag antar att den är tillbaka efter en varm vinter i Afrika?

Har inte tänkt så väldigt mycket på det innan, men fåglar är otroligt fina och häftiga! Jag såg det famför allt när jag tog upp denna bilden på kamera displayen:
Okej, bildkvalitén suger, men det beror på att bilden är beskärd. Den var mer är fyra gånger så stor innan.
Men i alla fall, den här kajan är superfin! Jag tycker dessutom att just dessa fåglarna har så häftiga ögon, dom är verkligen blå liksom.
Haha, jag vet egentligen inte varför jag gjorde detta inlägget men jag gjorde det i alla fall xD

Nu ska jag i alla fall sova, God natt alla!! Här får ni en passande låt om fåglar också ;)

Gårdagens unghästpass

Det blev ridlektion med Rosa igår. Elouise var på plats med transporten en ganska bra stund innan utsatt tid och fick stå och vänta på mig. Jag som hade planerat att vara där en kvart före henne ;)
Men vi började med att lasta av Rosa i alla fall och leda runt henne lite i padocken så att hon fick kolla av omgivningen. Hon var lite hyper till en början, nyfiken som hon var på allt. Men det gick över ganska snabbt.
Vi kom in i ridhuset och jag satt upp. Den lilla ponnyn var fortsatt lugn och fin, gick mest och var nyfiken på allting.
Själva riddelen gick också bra. Men jag måste säga att det var väldigt ovant att rida en så ung häst (hon blir 4 i år). Hon hade ju inte stabileteten på samma sett som en färdigutbildad/äldre häst, vilket är självklart! Men hon var superduktig, den lilla hästen!
Vi började med att vi skulle rida skänkelvikningar från trekvartlinjen ut till spåret. Jag flyttade undan henne med skänkeln. Hon tog flera steg, duktig som hon är. Det blev beröm och klappar så fort hon gjorde det minsta rätt.
Vi övergick sedan till galopparbetet. Rosa tog galoppskänkeln fint och galopperade på. Måste säga att hon har oerhört mjuk och härlig galopp!!!
Vi arbetade med mycket volter under passet också.

Överlag så är jag väldigt nöjd med gårdagens ridpass och ser väldigt mycket fram emot nästa som är om två veckor. Nästa vecka blir det lektionshäst.


lite bilder ;)

Orkar inte skriva så mycket om dagens dressyrpass, det gick helt okay med tanke på att jag inte ridit dressyr på honom på en vecka. Han var fin på dressyrbanan men sedan kom hela ponnyligan dit och då kände jag att det var bäst att gå (helst är jag helt ensam när jag rider, inga andra hästar.). Jag och Carro gick ner till paddocken och där gick det la sådär. Han blir bättre i galoppen i alla fall. Kul i alla fall att andra också tycker han är fin :) Johanna la in en fin kommentar när vi var på dressyrbanan "Han ser ut om värsta PRE-Hingsten". Det var väl att överdriva väldigt mycket men i alla fall, han kändes väldigt fin i skritten där uppe, synd bara att vi var "tvugna" att gå. I övrigt var Flinta väldigt nöjd efter passet, han har varit allmänt väldigt nöjd de senaste dagarna. Så det är ju kul. Pälsen börjar försvinna (yippie) och man kan skymta sommarpälsen, och som Nina då sa. "Titta det fanns en häst under all päls" hehe men hon har rätt nu ser man att han i alla fall har lite muskler åså. :) Johannapanna tog i alla fall lite kort inna hon åkte hem. Min kamera är väl inte så grym så bilderna är lite suddiga men men here goes:

Dressyr i paddocken 6/4 - 12Dressyr i Paddocken 6/4 - 12Dressyr i Paddocken 6/4 - 12Dressyr i Paddocken 6/4 - 12Dressyr i Paddocken 6/4 - 12Dressyr i Paddocken 6/4 - 12Dressyr i Paddocken 6/4 - 12Dressyr i Paddocken 6/4 - 12Dressyr i Paddocken 6/4 - 12Dressyr i Paddocken 6/4 - 12Dressyr i Paddocken 6/4 - 12Dressyr i Paddocken 6/4 - 12Dressyr i Paddocken 6/4 - 12Dressyr i Paddocken 6/4 - 12Dressyr i Paddocken 6/4 - 12Dressyr i Paddocken 6/4 - 12Dressyr i Paddocken 6/4 - 12Dressyr i Paddocken 6/4 - 12Dressyr i Paddocken 6/4 - 12Dressyr i Paddocken 6/4 - 12Dressyr i Paddocken 6/4 - 12


Ta tag i det här!

Nää fy! Vad kass jag är på att uppdatera! Måste verkligen ta tag i det:) jag har tränat,ridit och pluggat ganska mkt så tiden har inte heller direkt funnits. Iaf så var jag i stallet igår. Red Kiara på lektion och sedan Whisper efteråt. Med Kiara gick det helt okej. Hon är ju byggd i nerförs ba cke och har lite svårt för att bära sig på bakbenen men det gick som sagt rätt bra. Efter lektionen så red jag Whisper. Och herregud hon är värsta dröm hästen att sitta på efter KIara. Stor, sRnäll och bara allmänt bäst. Skulle egentligen rida ut en bit tls med Johanna men det var så mörkt så vi skrittade bara runt galoppbanan och sen red vi i paddocken. Whisper är ju under i gångsättning så hon hade otroligt(!) mkt energi! Det kändes som en bomb som skulle explodera när som helst XD detta hända någon också men hon var fortfarande helt underbar. Snäll, stora steg och känslig. Red i skritt och trav med en del avsaktningar. Just nu sitter jag hemma och äter och ska snart ta och åka till stallet för att rida bästa W(whisper). Ska nog blogga när jag kommer hem ska lägga till en sak på annies inlägg;) /Anique Btw så kan inte jag ladda upp bilder från mobilen till datorn elr. Använda bilder från mobilen till blogg.se så det får bli lite gamla bilder;)

Stigbyglar

Jag har funderat lite på en sak. Det här med stigbyglar. Alla ni som håller på med ridning tror jag har varit med om att man har tappat stigbygeln någon gång medan man har ridit?
Man sitter där i trav eller galopp och letar med foten efter den där tappade stigbygeln, och när man väl får den tag på den så hamnar den på fel håll.
Och om den inte gör det så lyckas man aldrig placera den exakt så som man vill ha den på foten. Antingen så hamnar den lite för långt fram på tån, lite för långt bak i hålfoten eller bara snett helt enkelt.
Detta är med dom "vanliga" stigbyglarna som dom flesta använder.

Här är en "vanlig" stigbygel. Stiglädret träs in åt samma håll som man trär in foten vilket gör att den "vrider" sig.Men jag har en kompis som har en islandshäst och hon har ett par islandstigbyglar. Dom är enligt mig så otroligt mycket mer praktiska och bekväma framför allt! Tappar man stigbygeln så är den fortfarande riktad framåt då man trär i stiglädret ifrån "sidan" på stigbygeln. Det gör det så mycket enklare att fånga upp den igen om man tappar. Så min fråga är; Varför har inte alla islandsstigbyglar? Finns det någon nackdel?


Bilderna är lånade av http://www.hooks.se/

Massa fel...

Gaaah, får ryck på när inte internetanslutningen är så bra som jag vill!! Just nu laggar det som bara den, framför allt facebookchatten (jag chattar med Annie). Men men, en kväll ska man väl kunna klara sig utan perfekt internet ;)
Jag sitter och pluggar nu för övrigt. Matteprov imorgon bitti 08.20.
Gaaah, får ryck på när inte internetanslutningen är så bra som jag vill!! Just nu laggar det som bara den, framför allt facebookchatten (jag chattar med Annie). Men men, en kväll ska man väl kunna klara sig utan perfekt internet ;)
Dessutom mår jag lite allmänt kass, huvudvärk, förskylning på gång och ont i ögonmusklerna (eller vad dom heter?)
Jag sitter och pluggar nu för övrigt. Matteprov imorgon bitti 08.20. Helt fel tid att ha matteprov, man är ju jättetrött när man kommer till skolan så tidigt!Men EN sak ser jag i alla fall fram emot i morgon. Elouise (Jollinas och Rosas ägare) kommer med Rosa till stallet där jag rider imon så att jag kan rida Rosa på lektion. Morgondagen har dressyr att erbjuda, blir super ;)

Blir lite "hästigare" inlägg inför morgondagen.


RSS 2.0