En olycka händer så lätt

Hade egentligen tänkt lägga ut bilder ifrån förra helgen då det var tävlingar i hästhoppning i stallet där jag rider, men det har inte riktigt blivit av. Jag satt i alla fall igår och kollade igenom tävlingsbilderna som jag fotograferade. Jag kan nog inte riktigt säga att jag var så noga med kvaliteten just då när jag ser på bilderna nu i efterhand, men skitsamma. Det var kul att fota i alla fall... dessutom är ridhus värsta tänkbara miljön att fota i.
 
I vilket fall, det jag egentligen tänkte skriva om är hur glad jag är att det är hjälm- och västtvång på juniorer i hoppning. När man tänker efter; hur många människor har räddats ifrån allvarliga skador med hjälp av den obligatoriska skyddsutrustningen? Väldigt många lär det ju vara!
 
I helgen skedde en liten olycka, eller en omkullridning rättare sagt, som fick mig att fundera lite på just det. På bilderna jag tog (beskurna väldigt mycket, därav den extremt dåliga kvalitén) så ser det ut som om hästen ska bryta både ben och nacke. Okej, kanske lite överdrivet, men ni fattar. Både ryttare och häst reste sig upp utan synliga skador efteråt, men man började ändå tänka på vad som kunde ha hänt om det hade gått illa.
 




Den här gången tar vi det ur ryttarens perspektiv; vad hade hänt om ryttaren istället hade blivit avslängd och landat med ryggen eller huvudet på bommen? Tänk på vad som hade kunnat hända om hon då inte hade säkerhetsväst respektive hjälm då. Många klagar på att det är så obekvämt och jobbigt med framför allt västen, men egentligen, är det inte värt det ifall olyckan väl är framme?
 



Kommentarer
Postat av: Patricia & Linnea

bild tävling på bloggen!
första pris: länkning i menyn i fem veckor, gästbloggning (om man vill) och ett enskilt inlägg om bara dig och din blogg!

Andra pris: länkning i menyn i 1 vecka + enskilt inlägg om dig och din blogg!

tredje pris: enskilt inlägg om dig och din blogg!

http://dressyrtjejernas.blogg.se/2012/september/bildtavling.html#comment

2012-09-16 @ 17:07:58
URL: http://dressyrtjejernas.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback